Мислам дека условите ги зголемија поради санкциите…Мислам дека ке се случи војна на повеке места. Нема да запре ова. Башка и економските мерки го зголемуваат притисокот и народот и така заврен е со протести за Ковид и овие цени и бунт на секаде ке има ….
Не чудете се зошто мн ретко е повикуван од страна на СНН. Имаше жесток јазик за интересите на Сад во сите војни што ги направија или беа иницијатори.
Не знам искрено што да одговорам, затоа и прашав... Има многу шпекулации, а ништо дефинитивно и егзактно моментално. А подобро е да се дискутира за ова, него ли за глобализам и името.
Па така било. Германците долги години им требаше да го тргнат товарот ќто го имаа на грб. Србите исто така со Милошевиќ. И Србија имаше санкции. Или ко што рече овој паметен Србин Русите ќе сносат и колективна одговорност,тие го избраа и подржаваат Путин.
Vo ovaa vojna najvekje steta pretrpuva ukraincite. Ponataka ovaa vojna povlekuva I miss finansii krizi a toa se poskapuvanje na trosoci I gorivoto. Devo ova idea steta na cela evropa I Balkan. Sto pobrzo sednat I se resatt megu ministrite u Ukraina prifati nekoi od baranjeto na Rusija ke ima positive ishod. Se Sto trade podolgo voeno potesko se kontrolira.m
Ништо не е ново, освен ЕУ моментот. Дај линк со повеќе инфо ако имаш. Војната ќе трае со години а со напредувањето на русите ќе се зголемува и нивната преговарачка моќ. Проста математика е, не е нуклеарна физика за да се разбере. Или не знам, еве Косми нека каже како би било поинаку.
Па, уставот дека треба да го сменат е ново. Еве кои им се сега барањата: The Kremlin has announced its demands for ending the war in Ukraine: -Ukraine must change its constitution to guarantee it won't join any "blocs", i.e. NATO + EU. -Must recognise Crimea as part of Russia. -Must recognise the eastern separatist regions as independent Kremlin spokesman Peskov told reporters that these positions have been put to Ukraine ahead of the talks today. Третата рунда на преговори исто е неуспешна.
1.Не -Нато член,користи помош ама не се активира членот 5. 2.Делумна автономија за Донбас но во рамките на Украина. 3.Специјален статус за Крим. Мислам ова е плафон на кој украинците може да се согласат. Ова е единствен начин Путин да ја спаси и главата и Русија од изолација. Русите нема да напредуваат во Украина. Гледаме дека не им оди по планот. Во Киев немаат шанси.
Кој рече дека Киев им е планот? Киев седат на перифериите од градот.Им го сотреа букот и складиштата. Од двете страни се пука на провокации само сега. За дека ќе биде нападнат и срамнет Киев гледаме само од Запад.... Руски и независни медиуми ниту спомнале. Еве за шо му е Киев ако се држи до тоа што рекол?
Како се чини ниту Донбас ќе добие автономја, ниту Крим ќе добие некаков поинаков статус од сегашниов. Deep state is mocking us. ..Тек допрва ќе ескалира ситуацијата, и некаде најдоцна средината на летово ќе ја доживее својата кулминација со вовлекување на повеќе територии под guard. Не е ова конфликт кој се решава тета - тет. Зеленски е слаба марионета, нема да се спротистави на Запад, напротив, и натаму ќе потклекнува на нивните барања. А, моментално на Западот му одговара да се игра оваа игрица.
Не верувам дека кој сака нека е ќе урне престолнина за да уништи ничив морал. Мислам дека не е тоа Кабул и Багдад.
Нов гаф на Бајден: Путин ја нападна Русија. Претходно Русија го имаше нападнато Иран... https://t.me/svezhesti/40501 Премиерот Борис Џонсон ги отфрли барањата за Британија да ги олесни визните барања за украинските бегалци што бегаат од конфликтот велејќи дека Британија е дарежлива земја, но мора да продолжи да проверува кој влегува во неа. "Ние сме многу, многу дарежлива земја. Она што го сакаме е контрола и сакаме да можеме да провериме“, им рече тој на новинарите. „Мислам дека е разумно со оглед на тоа што се случува во Украина да се увериме дека имаме некоја основна способност да провериме кој доаѓа“. Ете колку ќе им помогнат и кога ќе заврши војната.
Ич не сум сигурна дека поголемиот број на западни земји расчистиле со товарот од минатото, или со одредени идеологии, сеедно, вклучувајќи ја и Германија. Со тоа што сега САД и Британија се она што Германија беше во четириесетите години од 20 век - окупатори. Таа реалност барем ние ја чувствуваме на свој грб, со децении веќе. Што е поразлична нашата положба сега, во однос на позицијата во Втора светска? Не прашува ли некој нешто барем поврзано со нас самите, не мора подалеку да одиме? Окупирани тогаш, окупирани сега. Нема разлика.
Како можи Русија да му кажва на друга држава (во случајот Украина) дали да биди или да не биди член на нешто? Ко да му браниш на ќерката на комшијата да оди на балет, само оти ти нејкиш балет. И ај ќе се тепаме сега Свашта