Ич, ама ич не верувам на анкети поготово кај нас пошто сите се платени и одработуваат за некоја агенда. Ама еве последни податоци од ИРИ. Испитаници кои се согласуваат дека силните односи најдобро им служат на интересите на Македонија: Со ЕУ: 85% Со САД: 76% Со Кина: 64% Со Русија: 60% "Ова е зголемување од единаесет проценти за Кина и шест проценти за Русија во однос на анкетата спроведена во февруари 2020 година." Знаејќи дека во државава имаме над 30% малцинства, излегува дека сите Македонци се согласуваат да има државава силни односи со Кина и Русија. П.с 75% за Отворен Балкан.
Тоа мислам, да. Пошто Украина не сака да се откаже од правото на самостојно одлучување. За што, сосема ја поддржувам. Еве на пример, во на маж ми браншата, прекинаа секаква соработка со Русија, оти не можат ни да наплатат долг, ни да платат, ако нешто им сработиле руси. Заради СВИФТ Ќе пропаднат руските бизниси.
Преседан ќе биди и зелена карта, за секој кој ќе му прдни, да оди да освојува територии. Ќе се вратиме во medieval ages.
Доста бе, не коби и ти. Рековме НАТО ако се замеша отидовме сите јабана И денес, прв пат гледаме дека Германија се спротивставува на дополнителни санкции. Не знам, зависни сме едни од други, во најмала рака на исто тло сме, колку за нив, толку и за нас е лошо. Економијата е домино. И не, не го викам ова зошто ми е гајле за Украина или сум про Русија, ама над деценија работам, и секој ден заштедата од тие години за кои сум двоела и сум штедела ми се топи. Практично, сите планови што ги имав за неа, ќе дојде време да можам буквално само да се сликам со неа. Е сега, ако мене оддалечена илјада километри од случувањата така ме погодува, можеш да замислиш како им е на цели индустрии кои зависат од тие санкции. Затворен круг е, во суштина ако пропаднат они, пропаѓаме и ние. Не сме доживеале сиромаштија од толкави размери, да умреш од глад буквално, затоа си поставуваме тука тези за вакви или такви љупци.
Нормално дека ќе се спротивставува, пошто не сака да го навлече гневот на сопствените граѓани. А ќе го навлече, пошто, како шо реков, побитно им е да им е топло, отколку што умираат некоиситамунепознати
Мене тоа поќе од јасно ми е, ама 200 страни се испишаа на темава и гледам на некои се уште не им е јасно дека тоа неславно би завршило.
Не е само за топло. Индустрии нема да издржат. Без приход ќе останат. Тоа значи општа рецесија повторно. Кој е спремен да ризикува тоа? Ти спремна си да останете двајцата без приход со дете? Многу го поедноставуваш Вајлд, не е за топло да ми е на гзот работата.
Па на тој што го измисли канцелирањето ваљда На луѓето од 21 век. Тие што многу сакаат Украина да добие тоа што сака, ама не им се свиѓа што Украина им забранила на мажите да ја напуштат земјата. Епа како бе другари се добива војна во 21 век? Зашто мислите дека војна во 21 век е нешто поразлична од 20ти век? @MarijaMi90 бараше линк мислам Спојлер: видео
Сум? Мислам дека поголема е шансата да преживееме ако немаме струја, отколку што е ако има 3та светска војна
Па да, твојата теза Украина да се избори со Русија е можна само во случај на трета светска војна. Санкциите нема да траат доволно долго се плашам, самите земји нема да прифатат да потонат економски заедно со Русија.
Епа треба да прифатат. Според мене. Треба сите да прифатиме да се запре лудилово и да не прерасне во навика. И по цена да изгубиме различни удобности.
Преку куров од војни за нечии лични амбиции! Ко фараони се напраја. Треба да му влезиш во системот и да го растуриш одвнатре. Дури не се свести народ, не научи од искуството, ќе ги повторува истите грешки.
Знајте шо би било најубо? И Украинците и Русите да го фрлат оружјето и да речат: Поќе не се тепаме со никој-за ништо. Па ако толку сакат, Путин и Бајден нека се опробат во двобој!
М, струјата како контрацепција- па има смисла. Ок, гасете светло, се откажуваме од струја од денес ОН топик- шо рековме, авиони од Полска, а? Малку се милион украинци во Полска, треба и во војна да ја турнеме?
Sankciite Sto gi imame Nie Prema rusija e toa Sto NEMA da izboxuvame ovosje I zelencuk kade generalno tamy izvoxuvame.Sega nasive kemora da baraat drugi pazari ne se znae kakoke bide plasmanot Sega sankciite Prema nas od rusija ke bide zgolemuvs me na gorivoto s toa ke donese pogolemi trosoci. Toa se odi lancano zatoa Nie pomalite ekonomski treba da Vidime kade imame polza a ne da se ulizuvzme ma Amerika. Nasite sankcii treba da bidat pomali.Bujar osmani da neni pravi dodatni problemi so rusitrr.