https://off.net.mk/video/razno/kako-izgleda-gradska-sednica-vo-ukraina-koga-se-tuka-azov Времето кога Би-Би-Си беше телевизија. Заборавиле да си напраат clear history na chromot.
Се си мислам дека по војнава ќе има нова поларизација во светот како по Втората светска војна,и ние ќе потпаднеме под руско влијание.
Ее значи ептен се избугарија Тука се сите, "помагаат". New Troops for the EUFOR Multinational Battalion
Еее ја го трубам ова 200 страни уназад..истиве зборови истиве Ама кој да сфати жаки.. Они за Украина се спотегнаа Мислиш Мајка Тереза се.А се сложија име да се мења, бугарски пасоши итн Никогаш не научи Македончето, у свој двор да си гледа.Никогаш! edit. јуле извини.. више бладам, а и слични профилни имате..мислев @jacqueline.s пишала @ЈuLIeE Не можам ни да те тагнам..ме сфати
Иако не ми е некој омилен лик ама добра му е сторијава, интересна е да се ислуша. Според реакцијата при кажвањето додека се присеќа, се гледа дека било и тоа како опасно
шефе, бар името на банката да не го утнеше. Инаку Мир е одамна во употреба, ама функционира во 12 држави само. Со јунион пеј ќе се среди работата за пошироко. Ама ние и сите други, ако сакаме на одмор у русија, кешарица само
Исто така покачување на цените. Вака дрско, 15% + на се. Нема ни да се замарам да испечатам ново мени
Не е само до удобноста. До преживување е. Не е само да ми е топло на газот. Ова што се случува со гас, нафта сега ќе почне да се случува во вештачки ѓубрива на пролет ако продолжат санкциите кон Русија. Па се прелева на сите видови индустрија. На Дојче Веле веќе плачат германски бизниси што биле врзани со Русија и најтрагиното што го истакнуваат е дека Кина ќе им ги земе бизнисите. Па после ќе може да се чудат. Најголемиот проблем е што народот ќе страда а богатите ќе најдат начин. Плус ако премногу јако го стегнеш народот наместо да се буни против Путин ќе почне да го гледа како спасител од „лошите“ Западњаци (а таква кампања тој внатре си тера). Изгубија компас Западњаците и тоа е. и цела хипоризија излезе на виделина. А дека народот ќе се смени тешко и во Русија и во УСА: Голем дел од народот живее од воена индустрија. За жал. Така што сам против себе дел од народот треба да оди за да се смени нешто. Единствено што Америте и ЕУ не го сфатија е дека со оваа ја закајкнаа позицијата на Кина. Е тоа светстко владеење на што ќе личи тек сега ќе видиме. Сите светстки трансакции преку Кина ќе одат. Русија со нив па Америте со нив па ЕУ со нив. За нешто што до сег билатерално го продаваа Русија на ЕУ и Русија на УСА. Алал вера на паметот луд кај смислија вакво убаво решение.
Абе што, вештачки ѓубрива, зошто ни е тоа? Ден 4ти чекам абер од Киев. Мислев, ако стигнат овде, ќе може одново да имаат нормален живот. Сега гледам, тешко таа работа. Ни нива да купам, ни коњи, ни кокошки. Како ќе изгледа живот во свет исфрлен од каков-таков баланс. Едит- ме потсети @Celltica со лајкот- изгледа е време таа ригорозната диета да почнеме да ја вежбаме, а?
Zelensky: I am ready for dialogue, but we are not ready for capitulation Мислење? Не знам дали ми личи на малку променета реторика? Може да грешам, не знам. Особено по однос на првата точка, втората е да речеме класично дипломатски одговор. Од друга страна, го имаме хитот на неделата: Купувањето нафтени деривати на руските бензински пумпи ја финансира руската армија Да не е типов со изјавите се ќе е така црно Да почнеме, јас од короната многу ослабев, ама сега со апетитот вратен малце си вратив така Да бидеме убави за крајот на светот Се смеам, а ми се плаче Биљо дојди си, имаме фамилијарна нива. Озбилно, досега така седеше, сега може ќе треба. Ако не се озрачи и таа де.
На таа диетата без храна и вода мислев Имам и јас ниви во мк, забранив да се продава тоа, ама шо ќе порасне таму без ѓубриво, скакулци евентуално Ништо не мора да се озрачи, у друго сценарио сме сега- сценарио кајшто Русија се фаќа со Кина, Америка останува со отворена уста, а Европа со прстот во уста
Види ако те теши во Македонија ние цело време сме со прстот во уста навикнати сме, ќе се навикне и Европа ваљда Шала на страна, тешки времиња доаѓаат. Досега само два помали бизниси на познаници извесно е дека ќе згаснат
https://infomax.mk/видео-девојка-ко...ejpPdJcdIL_v2QtmSEnTzXNdiPW63trAF34PQeS9yEDvM Ова што значи, и којзнае дали е точно... ама па девојката кажува на видео, не е измислено од портали. Не знам шо да мислам!!!
И еден дечко (Украинец или наш беше не знам) вчера како да го рече истово На вести чув. Баш ќе побарам Дека војската ги враќала
@Biljarkata ќе треба цела фарма да правиме. Прво стадо краво ќе купиме. Па арско ѓубре од нив. Па после ниви ќе садиме. Е сега да се договориме кој со ѓубрето ќе се занимава и топ сме. Ах да и коњ за орање ќе ни треба јер нафта нема. Тоа дека на Украинците не им одговара да нема цивили не им одговара никако. Цивилите се заштита дека нема скроз да ги распукаат. Ако се сеќавате и Србите дремеа на мостови кога НАТО бомбардираше. Не смееш да пукаш апла во цивили. Затоа и до сега три пати тие сами саботираат безбедносни коридори. Ужасна е во војна. И хипокризија и страдања и се.