Нуклеарната централа во Чернобил остана без струја, не е познато нивото на радијацијата - ова е за или да не заплашат или толку од нас. Друго нема.
Ваљда не се толку одлепени за ова да лажат? а уствари, останала без струја? Ја сирота мислев дека скроз не работи фабрикава као.Дека си е затворена.Башка нели има прашина од експлозијата шо била тогаш, како седат таму?
Интересно е што Зеленски претходно го осудувал и исмејувал нацизмот кој систематски бил вградуван во секоја пора од украинското општество. Ова додека бил комичар, откога станува претседател наративот дијаметрално го менува. Изгледај го "Вистината за Украина" од Никита Михалков, дава многу добра генеза на раздорот од 1991 до денес.
https://nezavisen.mk/liderite-na-saduska-arabija-i-oae-ne-mu-krevale-telefon-na-bajden/ ко кученце ќе го влечкаат сега
Мене па ме беше срам да ви споделам видеа од кариерата на зеленски. Туѓ срам ме изеде кога ги изгледав.
https://www.facebook.com/667988173255109/posts/4950418228345394/ во контекст на погорното дека Украинците не се баш цвеќки.
Интересно е ова, ко мемето со спајдермен се; украинците викаат дека русија се тие шо пукаат цело време и не даваат народот да се евакуира, русите викаат дека украинците го праат тоа. Украински блогери шо следам исто викаат, дека русите не го овозможуват коридорот.. and yet има сега ваква вест. Go figure. На руска граница, пример, сите избеглици ги примаат од украина (шо решиле натака да бегаат нели) и им даваат темпорари резиденс и услови за нормален живот. Ростов, Таганрог се преплавени од украинци.
Нормално дека правеле. Има и видео од конгресот и изјавата е пренесена во целост. Ама по урнекот на други, може да е и кропнато. Сакам да кажам, не постои начин да проверам дали е валидно. Иначе, ова е официјално спакувано како програма за редукција на биолошка закана. Секако дека не очекувам да го напишат правиот наратив. Значи био лабс имаат, а таму што прават, не знам. https://ua.usembassy.gov/embassy/ky...n-office/biological-threat-reduction-program/ Русија изразуваше сомнежи на оваа тематика уште многу одамна, а мислам едно време во комбинација со Кина бараа истражување за истото. Кинезите не се нафатија, дали поради Вухан беше причината, не знам. Оти наводно САД финансирале во Вухан лаб. Се шпекулираше тогаш за над 200 био лабс. Јас апсолутно не верувам во конспираси. Ама сега па и не е некоја тајна дека во лабс навистина се чуваат опасни патогени. Исто така, не е тајна дека војната е бизнис со најголем профит. На жалост! Друго сакав да кажам, за криптото се бара бан од ЕУ на берзата за руски акаунти. Јас ова со крипто не го разбирам баш многу, ама пишуваат Германците дека многумина го употребувале како алтернатива. Е сега ако има бан на крипто, што им останува за алтернатива немам идеја. Освен да се сопре ова лудило!
Нуланд изразува загриженост дека Русија ќе ги превземе лабараториите за биолошко оружје, пардон, биолошко истражување во Украина кои, денови претходно велеа дека не постојат и дека тоа се лажни вести што ги шири Русија https://newsinfo.inquirer.net/15655...ZmNQuBm-Ud8E24CLEtfio3oQ_-ET5Xq7wR1P3zDlx5ysI WASHINGTON — The United States said Tuesday it was working with Ukraine to prevent invading Russian forces from seizing biological research material amid concern governments or unscrupulous actors might try to use such items to create bioweapons. “Ukraine has biological research facilities, which in fact we are now quite concerned Russian troops, Russian forces, may be seeking to gain control of,” senior State Department official Victoria Nuland told US lawmakers at a hearing when asked directly whether Ukraine has bioweapons. “So we are working with the Ukrainians on how they can prevent any of those research materials from falling into the hands of Russian forces should they approach.”“So we are working with the Ukrainians on how they can prevent any of those research materials from falling into the hands of Russian forces should they approach. Баба ми викаше „не по врат, по шија“.
Не се водам точно по некои медиуми. Кога ќе налетам на некоја вест, гуглам по клучни зборови и секаде излегува различна испревртена приказна. Пример за повлекувањето на New York Times, на американските сајтови пишува дека Русија забранувa слобода на говор. Пример и овој дел: “Russia’s new legislation seeks to criminalize independent, accurate news reporting about the war against Ukraine. For the safety and security of our editorial staff working in the region, we are moving them out of the country for now,” И тука сфаќам колку е 2 и 2. Често отварам на фб страниците на ,,Ленка" и ,,Политички Циркуз", повремено и Апасиев. Затоа што се меѓу ретките што не водат западна пропаганда. Еве сеа најново, Зеленски шо изјавил: - Благодарен сум му на претседателот Бајден. Во водство. На најсилниот сигнал за цел свет. Едноставно е, секој цент платен на Русија се претвора во куршум или проектил испукан кон суверена држава – рече Зеленски. - Разговарав со мојот пријател Џастин за соработката на Украина и Канада во областа на одбраната и како да се зголеми притисокот од санкциите врз Русија. Договорени се натамошни дипломатски чекори - рече тој. Тој додаде дека Канада стои зад Украина. „Ние тоа го чувствуваме секој ден“, рече тој. Како дувне ветрот, така и овој. Нема памет и нема.
ИААЕ смирува, вели и дека ладење со вода е доволно, не мора да имаат струја Иначе на радијацијата не и е гајле дали сте за зелениот или за црвениот. Доста е за денес.
https://twitter.com/DmytroKuleba/status/1501531899914825731?cxt=HHwWhsC5ldfTwdYpAAAA Твитов беше прилично алармантен и оттаму тргна се. A еве и од ИААЕ: https://twitter.com/iaeaorg/status/1501545852715905029?cxt=HHwWisC90ev_x9YpAAAA Имам некое мислење за ситуацијава со Чернобил, ама не ми се дискутира некако на темава со нуклеарните. Ќе видиме што ќе испадне.
Кулеба: Постои закана од истекување на радијација во нуклеарната централа Чорнобил во наредните 48 часа Резервните дизел генератори ќе ја напојуваат нуклеарната централа Чернобил и нејзините капацитети во текот на 48 часа. Потоа ќе се исклучи системот за ладење на складиштето на искористеното нуклеарно гориво, што ќе се закани со истекување на радијација, алармираше Кулеба. Па баш тоа .. ова е опасност за сите.. ама некои смируваат некои друго кажуваат. Ова е тукушто објавено.
Имав јас постнато линк од таа бугарската новинарка што ги имаше ликнато сите документи од Пентагон и сите експерименти што ги правеле. Страшни работи имаше. Страшни. За короната не сакам да влегувам во конспираси, иако и таму ликнаа документи дека е од лабораторијата во Вухан и американски маринци биле заразени неколку месеци пред првиот случај. Ама ќе почекаме за тоа да се потврди. Само, за тоа мислам дека е во договор меѓу сите светски влади. За Украина до сега се што рекоа русите излезе точно. - Правење биолошко оружје од САД во био лабораториите. - точно. - Крадење на нафта и гас од син му на Бајден, Буризма холдинг - точно. - 14 000 цивили убиени во Донбас - точно. - Нео нацистички групации во Украина како Азов батаљон интегрирани во власта - точно. - Папет влада на Зеленски кои правела криминали со офшор сметки на Бахамските острови - точно. - Матни закони за посвојување на деца и сурогат мајчинство - точно. Фали уште да докажат дека почнале да прават нуклеарно оружје, а по наводите се правело во Чернобил, и чудно баш сега се актуелизира... @orevokrsacka , ти благодарам за предлогот за Никита Михајлов. Го најдов видеото на Јутјуб. Ќе го изгледам цело во првата прилика.
Пошо Украина е независна и нема шо Русија да ѝ кажува на нејзе... Зеленски ја заострува казнената политика на Украина: За предавство – 15 години до доживотен затвор Значи нема да ги егзекутираат директно у глава веќе.
Читам, гледам и се нервирам. Ова од пред некој ден: “Странските студенти се побунија во Суми, кој вооружените сили на Украина планираат да го користат како жив штит. Тие бараат од нивните амбасади да интервенираат и да помогнат во евакуацијата.” Сега по ново се кријат по училишта и по болници за таму да има бомбардирање. Што ќе постигнат? Што? Ќе се вратат неколку века уназад, сами себе ќе се утепаат. Се напнав. Комедијант држава ќе им води. Брао.