Што значи тоа директно се информираш? Сподели,во име на вистината....што е тоа што не можеме да видиме ние што се обидуваме само да ја чуеме и другата страна,освен званичната слика која ја гледаме секој ден?
Исто ко да речеш, најди Руси, прашај ги директно. Едните се жртви на лажни вести, другите на немање вести. Вистината се пари. Штетата се животи.
Епа затоа ми е глупи да зазимаме страни, кога медиумите лажат, и тоа без срам, кога иде ризик за нас, не само безбедносен туку економски, ние се оправаме кој е крив.
Јас како вака објективна личност за која се само битни животите на луѓето нит сум проруска нит проукраина, ме фасцинира како народот одма го засака Зеленски како некое сиротанче кое се нашло во небрано. А тоа сиротанче има офшор фирми во Белизе кај што носи пари од Украинскиот народ, вила од 3 милиони долари, и други матни работи поврзани со синот на Бајден. Путин го знаеме каков е и дека е диктатор и националист и се по ред, ама како бре паднавте толку слепо на зелениов не ми е јасно. Народов не го сака сега, не сака да го види после ова што им го направи, и на крај или ќе го снема во егзил некаде како Јанукович во Русија или ќе го решат неговите.
Путин ја призна независноста на Доњецк и Луганск. Ако реши полошкиот регион да се оддели од Македонија и ако им ја признае независноста Путин, пак ќе го браните?
Уј Ја не знам да ја отсвирам бе.. Гоце Делчеввв, Питу Гууули, Дамее Груев, Санданскиииии Лаллалалал како бе ги заплениле?
Кога Америка го признава одделувањето на Косово е во ред, ама Русија не смее? Кога Америка ја бомбардираше Србија беше ок, а сега не е? И едните и другите се говеда. 6 годишно дете загина вчера.
Всушност видеото е лажно. Неколку вести од NEXTA на твитер се лажни. Во море од лажни информации, не може да се очекува објективно мислење ниту од русин, ниту од украинец. Кај нас двајца на улица да прашаш за шарениве на власт, различно ќе ти кажат. Едноставно гледаш од сите страни, па што разбереш, разбереш...
https://a1on.mk/region1/haradinaj-b...XLEN-BjB0wifo5TEp8DVVD92vnHrwgTx39kBIfGqjy0dg дај малце од дрогата
Вакви рандом геополитички сценарија не можат да се наведат како аргумент или паралела. Путин нема благе везе со овој регион за да признава било шо. Со регионите у Украина и те како има. Башка да бидеме реални, некој да те тероризира со години, ќе се молиш некој да те земе, признае, припои кон својата држава само за сето да престане.
Нормално зашто Азов батаљон и онај другиот како се викаше беа под команда на Украинска влада која беше поддржана од Америка. Онаа Тимошенко со плетенките беше .
Малку треба да се има филтер за лажни вести. Посебно денес кога монтажата не е била полесна. Не си стварајте стресови безпотребно.
Гледајте го видеово украинската армиуа грбнала арапски и индиски студенти и ги држат како заложници…шо се па они криви И Индија сакаат да си ја закачат? Или Саудиска? Имаат пари и двете да ги средат..и жителите на Харков ги држат.. Глејте го видеово пошо очигледно дооста селектирани работи нѝ се презентираат Одам да дослушам