Има стварно многу еднострани извештаи, а западните медиуми го отсликуваат исклучиво она што го кажува украинската страна. Кај Русите, секако само руската. Проблемот е што изворите не можат да бидат проверени/потврдени од независна страна. Оти нема таква. Болницата за која ударно пренесуваат дека ја гранатирале Русите, евакуирана била пред некој ден, бидејќи се употребува за милитарни цели, односно воен објект од страна на АЗОВ батаљон. АЗОВ, систематски употребува објекти за воени цели, за потоа јавноста да добие шарена слика. Никако не велам дека нема цивилни жртви, на жалост и деца и дека не се гранатирани цивилни објекти. Ама она што нам ни се претставува е само мал дел од реалноста. Азов е исто така, дел од причините што украинските цивили не можат да се повлечат/евакуираат. Освен народот, нема невини во оваа војна. Нема невини во ниту една војна. Од пред некој ден. https://krass-und-konkret.de/politi...ent-in-mariupol-die-evakuierung-der-bewohner/
еве уште нешто Ова сѐ ми искочи после видеото Нора што го постираше Имате овде и други работи на каналов. Браво за Србинов што се труди да нѝ покаже што се дешава
Јулија Тимошенко мислам... Јавно повикуваше на трибините да се исчисти цел Руски народ и да се фрлат ракети во Москва да гори.
Епа ја пикнаа у затвор 2011 поради против-руски далавери. 7 години и пресудија, ама ја пуштија 2014, кога сме смени владата.
Точно, и едните и другите се говеда и им е гајле само за нив. Американците почнале куп конфликти, ама и Русите баш нешто наивни. Кај има проруски сепаратисти тука е и Русија со воена поддршка.
Ова се сите земји каде Америка има направено парче, истите работи што сега сељакот Путин ги прави. А ова се од Русија, ќе ги ставам само поновите. Тешко вас на тие што завземате страни и верувате на било што од театаров што ни го приредуваат. Смешен ми беше скечон од к-15 коа викаа ти за Американците или за Русите си, сега ми е т р а г и ч е н.
Сега Зеленски сака да се види со Путин. Па ќе се спремаат во Белорусија за средба. Ај да видиме што ќе биде. Само да не биде како кога Милошевиќ го условија или потпис или одиме со carpet bombing..
The Russian Ministry of Defense publishes materials on the implementation of the military biological programs of the United States and its NATO allies on the territory of Ukraine. The military department shows information about: Transfer of biomaterials from Ukrainian laboratories to Australia and Germany; Project for the study of bats; Project for the study of migratory birds UP-4 and protocol for capturing birds from Ukraine in Russia; Acts of destruction of evidence in biolaboratories.
Го гледам вториов список, и многу работи не ми штимаат, ама ај ќе прашам само една: кој е тој напад или војна врз Југославија во 1944 година од страна на Русија?
Ќе кажав дека едно не ми е јасно, ама излегоа повеќе работи. Зошто мора да бидеме за Путин или за Америка? Зошто мора да бираме страна? Кој вели дека не болат жртвите во Украина, но не и другите? Зошто мислите дека ако имаме емпатија за украинскиот народ, значи дека баш ни е гајле за невините руси? И зошто би го оправдувале нападот од страна на Путин, само затоа што и украинците не биле цвеќиња? Зарем не е нормално сите неправди и зла да ни пречат и да не болат еднакво?
Јас не оправдувам ништо од ова. За мене Путин е терорист кој убива деца. Оправдувањето со АЗОВ не го пере. Во денешно време војна не треба да е решение.
За да се попуни списокот ставани се настани после Прва Светска за Русија. Иако искрено не би да паметувам на таа тема и најмалку треба да зборам кој кого го бомбардирал... Ама списков за САД e од периодот по Втора Светска до 2011, им снемало простор да испишат злосторствата за наредните 11 години. Russian defence ministry spokesman Igor Konashenkov today accused the United States of experimenting with 'bat coronavirus samples' and developing of biological weapons in Ukraine.
Црвената Армија советска ја ослободила Југославија од нацистите 1944....Америка и Англија,исто сојузнички во таа војна против нацистите година скоро ја бомбардирале Југославија под изговор дека треба да ги ослабат Германците...многу цивили изгинале тогаш,но колатерална штета,па се заташкало. За волја на вистината,Русиве како ослободители сметале дека имаат право да крадат и силуваат,но и тоа се заташкало,бидејќи мир и слобода нели... Ништо не е црно бело во потполност,но постојат големи и мали лаги и вистини. Значи списокот за Русија е неточен,т.е има малку вистина. Русија во сегашните граници е формирана 1991 така да и тоа треба да се земе во предвид. Земјите кои ги нападнала и се соседни и слично сценарио како Украина денес. Исклучок е Сирија,но денес таа иста Сирија и ветува помош во војска....чудно нели? Многу малку знаеме историја и не ни мора. Но ова што ни се случува пред очите денес,можеме да го истражиме. Бидејќи сите сме за мир,барем тоа е јасно. Единствено Зеленски се понадева дека преку војна и омраза ќе добие слава....несвесно,несовесно,многу многу лошо...
Тотално е небитно за нејзината поента дали сликата е точна или не. Сите знаеме дека и САД и Русија се земји кои СЕ воени агресори. Биле и ќе бидат. Како и секоја велесила досега... Водечките сили на светот, меѓу кои овие две, Англија, Германија, Франција итн, сите води на светот не можат да ги исперат. Биле и ќе бидат агресори и колонизатори. Само што некои од овие сега се свртеа кон друг тип колонизација, неофицијална и поинаква. Сепак, сите се директно или индиректно замешани во сите војни на светот. Ако мене ме прашувате, подеднакво виновни, сите, ама баш сите. Не само за оваа војна со Украина. Ако ги анализирате само настаните од последниве децении, ќе сфатите дека буквално сите имаат некаков удел во војните кои се водат во светот.