Војна во Украина

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 24 февруари 2022.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.472
    Допаѓања:
    41.120
    Поддржувач на НАТО и злосторствата кои ги правеа и сеуште ги прават како "директно" инволвирани во Украина.

На Hecate и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.808
    Допаѓања:
    25.968
    Не сум поддржувач на НАТО, поддржувач сум на Украина во ситуација во која агресорот Русија (путлер) напаѓа и уништува цела држава и цела нација.

На Tanjamm, BezglasnaBukva, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.
  3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.298
    Допаѓања:
    28.069
    Срамна е нашата држава шо бара фасада на школо и болница да и направат плаќачи на данок од друга држава.

Коо камати другар? На кредитие кои ги зимаме ко држава да платиме административна војска?

Отвори тема Нато агресија на други држави, ќе збориме таму што нато правеле и прават.

Оваа тема е за агресијата на еден лудак и куп луѓе кои се оставени да умираат.

На Tanjamm, ane.bella, Yowannty и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    E, nasava drzava vaka da si ja branevte ne kje bese loso :) sto e razlikata megju Ukraina i nas? A da, nas ne stavija vo sise bez kursumi :D samo koj bese agresorot :) makedonska rabota, svojot dvor haos, tugjoto go gledame...

На elenaklasik, Billy Idol, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  5. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.808
    Допаѓања:
    25.968
    Па не сме многу поразлични, освен тоа што не пишуваш од подрум моментално незнаејќи кога ќе можеш да излезеш и да си живееш во потенцијално разрушената куќа.

На Tanjamm и BezglasnaBukva им се допаѓа ова.
  6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    A ti mislis ovde tesko bi im bilo da platat nekolku budali da se krieme i nie po podrumi? A tie pari da si pravat so prodavanje oruzje? Kade ziveete lugje ne znam :)

На christinnn, vitamina, NPN и 6 други им се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.909
    Допаѓања:
    18.792
    Добро кревки сме и ние и Украина. Дали е тоа причина која оправдува Путин од Русија да ја нападне Украина и да каже нема да влезете во НАТО? Дали Зеленски требаше да каже добро нема да влеземе само не пукај. И Путин ке се согласеше.
    Крив е тој што прв пукнал. Во оваа војна тоа е Путин и не можам да најдам причина да кажам двете страни се криви, кога војници од Русија напаѓаат цивили во Украина.
    Од тоа мирољубие сега ние сме граѓани од втор ред во сопствена држава.
    Не разбирам што сакаш да кажеш.

На Cosmi, Цобра и Ahoy им се допаѓа ова.
  8. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    A by the way Putin ne pukna prv...vtoro ako na NATO mu se mozelo po cel svet sega na ovoj mu se moze...sto ne go zapre NATO, sto ne mu zastanat na patot? A be dobri li ste za sto se raspravate :)

9. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.472
    Допаѓања:
    41.120
    На која Украина? На владата на Зеленски? На Азов Батаљонот? На нацистите кои убија 14 000 цивили? На онаа каде што им беа отворени био лаборатории од страна на САД и ги користеа народот како лабораториски глувци? На онаа која им го цицаа гасот и нафтата Бајденовци преку Буризма? На НАТО кое им праќа оружје да војуваат?

Или си поддржувач на украинскиот народ кој моментално гине, бега од својата држава, а цело машко население е присилено да војува за папет власт која го исцица и последното денарче од нив?

Пак ќе те прашам. Го осудуваш ли и НАТО покрај Русија како кривец за ситуацијава во Украина?

Темава е за војната во Украина. Во војната е директно вмешан и НАТО и САД покрај Русија. Има двајца лудаци и една папет влада. Зошто ти го поддржуваш едниот, а го напаѓаш другиот?
    Кога ќе ја осудиш малку и другата страна? :)

На elenaklasik, vitamina, NPN и 11 други им се допаѓа ова.
  10. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.317
    Eптен те сакам на форумов, знаеш и ти тоа, ама не си у право.

И ние бевме у подрум, 2001. Не сакам да се отворам на оваа тема оти срцето ме боли уште, ама не ни беше и нас лесно. И тоа конците ги држеа луѓе токму од НАТО. Затоа и народов кај нас толку ги мрази, едноставно знаеме дека се полоши и од ѓаволот.

А за ситуацијата во Украина, со било каков исход да завршат, пак ќе биде црно сценарио. Ако се борат и не најдат брза солуција и некој договор, тоа ќе се илјадници изгубени животи. Ако најдат брза солуција и потпишат некој договор ќе им се случи она што нас ни се случува сега, а тоа е терористи да ја водат државата.

Како и да ја завртат работата, губат. Исто како што ние изгубивме.

Русија им се има запнато како нас што ни беа запнати. Сељак невиден е, ќе остане запомнет како монструм кој на своите раце има крв од илјадници луѓе. Како Хитлер, Сталин, Пол Пот, Мао Це Тунг и нив сличните. А ќе заврши многу неславно, памтете ми го зборов. Онај хорор што го прави нема да искочи неказнет, ќе се најде некој и него да го среди. Не е толку недопирлив колку што си мисли.

На Tanjamm, christinnn, Lianna Anna и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Nov poredok si pravat, a lugje ginat, vo ovaa situacija samo onie sto go sledat Zelenski se za zalenje, toj vaka do sega mediumiski nema od manipulatorski igri sto nema probano, a tek ako pocne so zrtvuvanje lugje, ko demek Rusite se, on e usa-ucenik, nisto cudno. Koga eden Tramp mozese da kaze stavete kineski oznaki na avionite i kazete eve Kina ja napadna Rusija, sto ocekuvate povekje :) im lepna v lice posteno, a nie ovde kje go branime nato ovoj onoj, nas koj ne branese? Ne mozam na eden da se setam jok, i taka kje bide i natamu. Kako odi vremeto na nadmokj na NATO zavrsi.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.397
    Што се нема да прочита човек веќе. Страшни небулози и невистини. :x

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Taka e zatoa sto sega mediumski treba da se forsira ovaa vojna, neli Rusija e agresor, nisto nemase uste 2014 koga pocna vsusnost se vo Ukraina, ama bas nisto nemase mi se cini ovde. Za toa togas kolku lugje izginale nikoj pompa ne pravse, vaka gledano nasive vakvi takvi, resursite i vaka i taka kje ti gi trosat ama bukvalna vojna izbegnaa ili mokjnicite se sozalile na vekvno topenje na ovaa zemja so krv pa, sega na dr nacin resavaat. Strano me iritira toa branenje na nato i zaletuvanje NATO kje ne brani, aha, edna Ungarija vika, ne cekajte od NATO i im dokazaa, im letna bespilotno letalo niz 3 drzavi, nikoj ne go vide.

На Billy Idol и Feminka22 им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.421
    Допаѓања:
    190.665
    Сака да каже дека добар дел од богати и умни еу држави не се се во Нато (имаат свои армии, да не ти се верува) а САД молат сегде да си ја надоместат дупката од 5% нафта, која решија да не ја купуваат од Русија, и види интересно, ни саудијците ни Венецуела нејќат да им продадат.
    Сака да каже, не е темава добриот и лошиот, и малку информираност треба за да разбереш и коментираш.

На Waverly Raven, dunika, JoyJoy и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Абе ајде чуле нешто не дочуле и ќе дојдам на Фемина да ,,дискутирам”
    А така ме нервира шо постои овде усилен либерализам и вртење муабет
    Ау живците ми се спајаат кога ги читам

16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Cel net brui od toa, najgolem del vestite se so zrtvi vaka taka, psiholoska igra da se potikne sozaluvanje i omrza, celta e omraza i opravduvanje na oruzjeto i parite za kupuvanje oruzje sto i se davaat na Ukraina. Malku pomlad, koj ne osetil ne videl kako tie igri vo koi si samo kukla se cudo od ubavina, kje sedne i kje te ubevuva ovde, toj edna strana kje misli e vo pravo ti od druga, razdeli pa, valdej. Edit : isplivuva na povrsina ona sto Billy pisuvase ovde, sto pravele amerikancite po Ukraina i kako ja uvalija vo vojna. Toa tek kje bide, ama dzabe omraza i narod vekje gine.

На monpan и Feminka22 им се допаѓа ова.
  17. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Темава стана стварно скеч од к15.
    Ќе се испотепате кој е поарен, референдумот, линкови од усаид помош во тема за војна во Украина бе, с в а ш т а.

Арно ви пиша @Biljarkata дојде време секој својот двор да си го гледа. Нашиот двор е даден под кирија, т.е. немаме наш двор, мене поприлично тоа ме загрижува. Сите губиме, колку повеќе трае лудилово толку повеќе, ама ако, аплаудирајте вие на секој пратен куршум што само ќе го пролонгира сето ова.

На Kanya, Waverly Raven, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Volkswagen, Porsche & BMW halt car production due to shortages as war continues in Ukraine.

САД достигна највисоко ниво на инфлација.
    Колку ли фабрики ќе се затворат низ цел свет ради тоа што зависат од Украина и Русија.

Во Бугарија, држава што е толку време во ЕУ, имало тепачка во маркет и 300 метри редица за зејтин.

Во Битола, на некои места нема да продаваат веќе леб затоа што не им се исплати.

Битно Русија нема да го има јаболчето на лаптопот и пристап до Нетфликс.

И уште немаат намера тие нивните преговори да ги завршат.

На prashinka, christinnn, Summerbaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Џаст ту сеј.Тие со лебот сами си се заебуваат..пошо ем им се исплати, пошо ставаат по 250/300 гр брашно за у векна леб, пошо ги пунат со адитиви.Второ, кога ќе заврши сѐ ова, никој нема да им купува, пошто кога највеќе му требало леб на народот, го немало

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.421
    Допаѓања:
    190.665
    На Waverly Raven, vitamina, Summerbaby и 5 други им се допаѓа ова.