https://mobile.twitter.com/mjluxmoore/status/1504134285401415681 Ево го лепотанот што во својата митоманија за големи држави заглави во украинска кал 20 дена. А некој се потрудил и превел. Овој и Хитлер го зафркнал.
Циркузант. Zelensky published a video in which he allegedly visited a hospital with wounded soldiers of the Armed Forces of Ukraine today. But on the footage, a physician, Inna Derusova, was seen, who died on February 26. The death of the woman was confirmed by her relatives. Then Zelensky himself awarded her the title of Hero of Ukraine posthumously. It turns out that the published video of the meeting of the President of Ukraine with wounded soldiers on March 13 is a fake. The video was recorded back in February, before the death of Inna Derusova. Earlier, many media outlets wrote that Zelensky left Ukraine a long time ago, and all videos with him and recordings allegedly from Kyiv were made in advance.
Спојлер a PMC e Ват да фак.Шо се мародери?? Украинците убиле погрешка Израелец..о барале факинг 25,000 € за транспорт на телото да напраат Кој не верува, нека го гуглне името ка човекот, има на англиски вест Ова е од сабајле..нуклеарна војна а? Мамето ваше клошарско убиство на руски деца ок?? Кузнае уште што ќе прочитам овде у групава, а нам ништо не нѝ се пласира
Одговорот на Лавров е во врска со изјавата на сенилниов. УЖАСЕН ЈАВЕН ПОВИК НА УКРАИНСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА: РУСКИТЕ ДЕЦА ТРЕБА ДА БИДАТ МАСАКРИРАНИ, А РУСКИОТ НАРОД УНИШТЕН!(ВИДЕО) Новинар на украинскиот тв канал 24, јавно повика на масакрирање на руските деца и уништување на руската нација. Тој во своето излагање на државниот информативен канал го цитираше нацистичкиот убиец Адолф Ајхман, велејќи, ако сакаш да уништиш еден народ, треба да ги истребиш неговите деца. Бидејќи русиите не нарекуваат нацисти, а досега не можевме да дејствуваме онака како што нацистичката идеплогија налага, поради меѓународните конвенции, сега кога во нашата земја се води војна, а во војна не важат тие конвенции, ве повикувам сите(украинците), да го истребиме нашиот непријател. Колете ги, задушувајте ги, сечете ги децата на Москалите(погрден збор за Руси), додека не исчезне и последниот Москал. ВИДЕО
Се чудам како после ова, западот ќе оправда макар и еден куршум кон билокоја земја. Битно германците се сложија да купуваат американски авиони, иако имаат свое производство, а и удел во европскиот проект за нов авион. Пари, проклети да бидат.
Безврска е да го кажеш ова и да изедначуваш после се што самата откри во врска со темава. Јасно ми е дека тоа е усвоено мислење, русофобијата е исто така дел од западната пропаганда. Во ситуацијава Путин се постави како државник,иако е сигурно дека како и секој политичар не може невинашче да биде. Тој не нападна независна земја,туку земја која му служеше на западот како полигон преку кој ќе и биде постојана опасност на една голема сила,која во меѓувреме успеа да ја поврати старата сила. Многумина во Русија и Донбас му замераат на Путин што тоа не го стори уште во 2014 година. Што се однесува до украинскиот народ,прежално е,бидејќи можеби само 10 посто се свесни за ситуацијата и го мрзат рускиот народ. Останатите невини,изманипулирани,со постојана надеж за подобро утре кое западот ќе им го донесе... Но,не иде тоа така...Украина поради својата местоположба единствено неутрална може да биде...Шведска и Финска го знаат тоа....а овие "лошо се омажиле", за жал.... Јас верувам дека Путин го бараше од Украина само она што јавно го презентираше....но како времето одминува,којзнае дали тие барања исти ќе останат. Шпекулациите дека Украина е само почеток на руската агресија се смешни и одраз на обична русофобија која тенденциозно се шири и негува со децении.
Руското Министерство за одбрана ја обвини Украина дека подготвува напад со хемиско оружје врз цивили за што има намера да ја обвини Москва. Овие не само Азов, Менгеле го имаат. Сами ќе се утепаат, не им треба Путин.
На New York Times има објава за бомбардирање на театарот од руската војска. Да не знаеш на кого да веруваш повеќе.
На никој. Само на невини граѓани кои од прва рака ќе ти кажат што виделе со нивни очи. На било каква влада треба да си луд за да веруваш, на медиуми исто, на сите оние кои некако профитираат од војната во никој случај. Што точно се случува и се случило може да кажат само луѓе кои ќе преживеат ако еден ден соберат храброст. Другово све е за да поапсиш да гние во затвор.
И преку нив (преживеаните) прашање е дали можеме да ја добиеме целата слика што се случува. Зошто верувам дека се разликува од град во град, од место до место. Еве не и нас, секој со различни искуства за 2001 и некои што уште мислат дека со терористичка група сме се бореле. Од втора рака имам инфо од повеќе семејства што се таму, сите различно кажуваат за тоа што всушност се случува. А и во сет тој хаос верувам дека никому не му е дојдено да прави хронологија на случувањата, туку да спаси жива глава.
https://zn.ua/UKRAINE/taruta-bombok...riupole-vyderzhalo-ljudi-vykhodjat-zhivy.html Еве друг аспект од веста за театарот. Имало скривалиште под него, и тоа ги издржало нападите. Луѓето излагале живи од таму.
Hallo Welt! Двонасочна пропаганда и цензура! Да не знае човек што е точно, па поради тоа се обидувам да се воздржам од тврдење! Доверба моментално, само во самата себе. Сепак, што се однесува до Азов, структури со такво страшно и разорно минато во позадина, воопшто не се сомневам. Употреба на цивилни објекти за воени бази и цивилно население за жив штит. За театарот, твит од 13.03. Ќе најдете уште неколку со слична содржина, во време пред да биде разнесен. Сега, да ми ја објасни некој логиката, Русите да предупредат, за потоа сами да го разнесат. Да, знам дека ја нема! Различното лице на двете страни: https://mobile.twitter.com/paraskip/status/1504176489528500224?t=dciSl8UhdCUe7oYN_sqc2A&s=07 Објавата е и на телеграм исто така, поодамна. Со предупредувачка содржина за нападот: https://t.me/novostldnr Јас само уште повеќе се збунив, за вас не знам. Во врска со Точка - У и нападот на цивилното население од Украинците, со транскрипт. Без клик за послаби на психа.
Не смее јавно пишува и мора само на јутуб, поради ограничување во години. 18+ Не знам како поинаку да го прикачам. Пробај ископирај го линкот.
Кликни на тоа watch on YouTube. Имате ли некаде вести за што наводно се согласиле вчера на средбата, а за што не?