Војна во Украина

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 24 февруари 2022.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.371
    Допаѓања:
    190.337
    Абе тоа е, просто некои луѓе се нецивилизирани. Прво тие од африка/Азија, после руси/срби, после словени/источна европа општо. Најцивилизирани се англосаксонци, нели знаеш|(

На Konfetka, Lianna Anna, Elennaa и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.729
    Допаѓања:
    14.176
    Па ете примерите ти укажуваат дека не знаат. Како ми текнало? Ти немаш потреба да читаш книги, јас прочитав многу на таа тема, и за нив се што е модерно и култивирано е непријател. Како да живеат убаво? Ич да нема војна, таму животот не вреди пет пари. Посебно женскиот живот не вреди ништо. Тебе дали би ти било убаво таму? И со Мароканци сум контактирала, џабе е, каде и да одат тие се тоа што се, и нема никогаш да се мерат со некој западњак со ништо, ама баш по ништо. За мене е така, сум увидела дека е така, а ти ако имаш поинакво мислење, извини. Од кај да ве знам, можеби без проблем би се преселиле во Алжир, Мароко, Тунис, а не во Франција на пример.

Инаку книгата е за кралско семејство, за тоа како живее принцеза, во С.Арабија, не некоја обична жена.

3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Ваљда мислела пошо таму нонстоп се пуцаат и колат.
    Ама кај нив лошото е шо ја користат религијата да го потпалат народот.
    Демек ајде во името на Господ, сега ние Иран, ќе го нападнеме Ирак.Зашто? Како не, Господ им рекол.Сите религии проповедаат мир и љубов, само некои грешно ја сфаќаат.
    А кого имаа финансирано САД таму од тие војни? Знам дома зборевме еднаш зашто има толку војни, одамна беше не го памтам целиот муабет, и моиве за некоја земја рекоа, па САД ги финансира со пари и оружје, а овие се колат демек за Бога.А уствари се колат за нафта, за нуклеарки, за моќ и територија.А го лажат народот дека добро праи.Пошо они се така поверници од сите

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.052
    Фонетска азбука, алгебра, оптика, хирургија и тн.

На Waverly Raven, Konfetka, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.729
    Допаѓања:
    14.176
    Toa сакав да кажам. Ич да немаат непријатели, тие внатре се колат, убиваат. Еве С.Арабија во минатото не ни имало податок, не ни биле заведувани колку жени се родени, затоа што ако направи „грев“, ако со сведоци потврдат дека ја виделе со некој негде, ја убива мажот, сите му ракоплескаат, како да е херој мажот, и ја закопуваат, а не ја одјавуваат, оти никаде не е заведена како жива, не ни одела на школо. Се надевам дека денес не тераат така, а можеби и тераат. На таквите, што ќе им војни, се требат кој е грешен, а кој не, а обично жениве грешни испаѓаат. И без војни убиваат и тоа им е нормално. Како би оделе напред? За мене таму кај што нема економија, нема ништо.

На teressa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Епа тоа шо се назадни..назадни се.И мене ми е криво и се заблагодаувам на Господ шо сум родена во дупкава.Подобро во Македонија него таму, да не смеам у школо да идам.
    Али Господ гледа, ќе им врати на сите.А здравје Боже, за едно 20 год ќе го сменат тоа.Само ООН не знам зашо ќути и целиот свет додуша.За Украина се испозамараа ко мислиш прва војна е, а за овие шо живеат на Истокот и живеат у радикалистички системи, никој не се замара

7. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Многу книги си прочитала, пак ништо не си разбрала.
    Мешаш религија со екстремизам и шеријат. И во тоа умеша и војна што нема врска со таа религија.
    Ова што ти го пишуваш е исто ко да речеш христијаните не знаат да живеат убаво и без војна зошто најголемите христијански земји во светот се опресори и поттикнувачи на војни насекаде. А се.

8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Демек оти на истокот се радикални, ако им војна? Нема врска муабетот едно со друго, ама ај! Штом америка напаѓа, мора да е во право.

9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.729
    Допаѓања:
    14.176
    Пред да ми ја деградираш навиката за читање, каде би живеела Русија, Мароко, Тунис, С. Арабија, или Швајцарија на пример?

Тоа им е начин на живот со децении. Државното уредување си наметнува правила, без разлика дали ти го сметаш за религија, екстремизам, фантизам. Како ќе прикнат ако секој ден е нормално во државата 100 жени да ги убијат за ништо?

10. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.052
    Саудиска Арабија реално... Најголеми плати имаат...

11. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Ама каква врска има тоа, или немаш аргументи?
    И во Англија не би живеела од мои лични причини, не значи дека сите англичани се лоши.
    И Швајцарија не би живеела ни под разно, подосадна земја не постои на планетава. Been there done that :D
    Мешаш баби и жаби.
    Збориме за војна, не за општествено уредување, или економија внатрешна.

На prashinka, Biljarkata и Amellie13 им се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.729
    Допаѓања:
    14.176
    Пакувај куфер, не чекај.

На Ajronmen му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.729
    Допаѓања:
    14.176
    Ja oднесовме темата во друг правец. Само уште ова да пишам и се гасам. Седнав да видам за еден проект услови, па се распишав на форумов, и проектот го финансира ЕУ, Германија ( не ги сакам Германците, не ја сакам Германија ни за живот, ни за шетање, ама еве пари ни даваат, тоест трошки де, односно хонорар колку третина плата на германски граѓанин, а право на аплицирање имаат 10 земји од регионов). Русија нема ни за себе, не па да ни дава пари преку некои фондови. Не сте свесни окупаторот и колонизаторот Франција која пара ја истура кај Арапите, а нив пак им е џабе, тонат. Тој што има, дава, и вложува.

За Украина, не сакам војна. Нека преговараат и решат аман. Народов по социјални мрежи навива. Нека навиваат, ќе навиваме во маркет, цените отидоа до плафон.

15. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    41.092
    И еден сликар во минатото овака го делеше светот по цивилизираност, па баш тие нецивилизираните му пресудија на крај. :D

На Summerbaby и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.442
    Допаѓања:
    90.825
    8000 руски научници потпишале писмо против војната.
    https://news.doxajournal.ru/novosti...yh-zhurnalistov-podpisali-pismo-protiv-vojny/
    https://t-invariant.org/2022/02/we-are-against-war/
    Секоја чест иако се малку.
    Обичниот народ
    https://www.change.org/p/остановить-войну-с-украиной-2ce0a2d7-b957-4e23-981a-c67a26e2b0b7?source_location=petitions_browse
    Иако ништо не мада биде доволно да се тргне идиотот.

Последна измена: 18 март 2022
    На Yowannty, ane.bella, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. JelenaCP

JelenaCP Нов член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    https://btvnovinite.bg/bulgaria/ase...-zaradi-shteta-v-bjudzheta-za-556-mln-lv.html

Го гони госпоѓа Лаура. Ака нашата Катица.
    Заради Русија е поводот (facepalm)
    Русија бе. Русија.
    Го знаеле каков е, ама сега Русија е поводот 8)

18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.442
    Допаѓања:
    90.825
    На Yowannty и Ahoy им се допаѓа ова.
  19. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    41.092
    Не знам што е поводот, не следам бугарска политика. Прашање беше.

Ама еве ти како експерт за бугарска политика чим кажа дека го гони некоја како Катица наша, јасно е се. :)

На Waverly Raven, prashinka, Konfetka и 7 други им се допаѓа ова.
  20. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.797