Глупости, ко демек народот е крив. Па се им се светат на обичниот народ, протерани, малтретирани русите низ светот.. мизерија... ама ОК е, Путин ако прави така деспот е, другиве ако прават баш духовити, интересни работи прават.
Се правеле притисоци Зеленски да биде номиниран за Нобелова награда за мир. Дај и Путин нека го номинираат, како најпримерни оваа година.
Сите вести кои ги читаме се преземени од некаде, Ројтерс, ББС, СНН, така да тоа е. Нашите не измислиле ништо, само превеле. Инаку, читам коментар испод текст на еден портал „вие бре одработувате за Заев“. Ахах демек СНН е на Заев? Нашиов народ мислам дека не знае ни да прочита, а не па да разбере и сфати дека тоа е преведена вест. И што е со Заев? Тој е бивши премиер, а и како тој би влијаел да има лажни вести за војната во Украина?
Нашиов народ мисли и дека религиски биле војните на блискиот исток, ама тоа е, не можеме да бираме меѓу кои луѓе сме се родиле Зошто читате коментари уопште да знам.
За да се смееме на простоќата Македонска Ја имам и овде изјавено дека на Фб (како апп) седам за да читам коментари само.Се дешава некогаш да заплачам од смеење..кога ќе видиш кој сѐ има пристап до интернет Кога ќе ти се смее, отвори Ковид групата, Сител, А1он, Пулс24, Канал5 и ќе ти стане јасно
Значи можам и јас во Викториа Сиктер, шо се устручавам и јас па. Сиктер пишав ќе го оставам намерно за да се посмеете Сикрет де
Никаде јас не реков дека војните се од религиски карактер, тоа ти си го смисли кога реков дека некои општества и без војна нема да пркнат. Сега останува измислицата да ја верглаш оти ти „не просветли“ кој војувал на Блиски Исток, па тоа и мали деца знаат. За нив образованието е непотребно, така да, војна не им треба за да ги „успори“, доволно се успорени. А за коментарите, па не знам како се воодушевуваат дека Путин ќе правел паштета од Украинците.
Не знам дали да ролам очи или да се ролам од смеење. Предлагам Нобелова и за украинскиот нацистички режим кој води агресивна војна години уназад, со американска поддршка!
И Путин не беше неколку пати номиниран за Нобелова за мир? Ко што велат -од тие мирните бегај подалеку