Мислам дека Ле Пен ќе победи. 1/2% е разликата меѓу нив двајца во првиот круг, а рачунај дека третиот кандидат ќе и ги даде гласовите на нејзе, така да возможно е да победи. Овој Макароната ни кучето дома не го трпи веќе.
Секако дека веќе не се прашува. Но,сите оние украински борци и нивните семејства веруваат дека " се ќе биде Украина " Негуваната омраза кон Русите и демократската западна пропаганда на која со години се изложени го покажува своето лице преку оваа војна. Се разгорува нивната национална свест преку лажна поддршка. Во моментов преку сатанизација на се што е руско и преку дотур на оружје. Лесно е да се влезе во чевлите на избран народ, истата методологија копи пејст. А и да не говорам за лажните вести кои во изобилие се сервираат....
Над 4% разлика се во прв круг. Макрон заслужува да изгуби после она што им го правеше на Жолтите елеци, и ако изгуби ќе биде заради тоа, но мене не ми се верува. Гласовите на десничарот што заврши четврти би се префрлиле кај Ле Пен, ама не знам баш на колкав процент од левичарите може таа да смета и дали може воопшто. Републиканците мислам ќе го поддржат Макрон.
Никогаш не се прашувал, тоа е фасада пред јавноста. Не можам сега да навлегувам, немам време, друг пат ќе пишам. Оваа војна се крчкаше цела деценија, тивко, а сепак на очиглед на сите. Русите не се во спасувачка мисија како што мислиш.
Тоа што јас интимно посакувам оваа војна да е навистина спасувачка мисија од страна на Русите и дека брзо ќе биде готово,не ме спречува да согледам дека на двете страни изгледа им одговара да потрае сепак. Секако за НАТО и Русија зборувам, како две спротивставени страни. Но,што е со украинскиот народ,зошто не може да го согледа тоа?...за каква ли слобода зборуваат дека ја изгубиле , ( тука не мислам на очигледната физичка слобода ) кога повеќе од деценија ја немаат и зошто веруваат дека се руско е непријателско само по себе? ( и од пред војната е изгледа ова мислење ) Сепак сметам дека Русија нема претензии поголеми од тие што на самиот почеток ги истакна, територијални, но економски,со врзувањето на рубљата со златото, ќе видиме дали ќе ги оствари...
Зелениот малку поише ја претерал https://www.dw.com/mk/одбивањето-на...ев-и-му-помага-единствено-на-путин/a-61461655 Кратковидо, политички деструктивно и несериозно, вели Дојче веле за одлуката на Зеленски да ја одбие посетата на германскиот претседател на Украина .
На ниеден не веруваме де, не сме деца. Барем јас не. Читаш меѓу редови во политички изјави и тоа е тоа.
Кога се зачленив на форумов, интензивно следев политика. Сега, ич. Не вервам на ништо. Ебати вестите, што треба да ги тумачиш. То најзаморно ми беше. Игрите позади..
Ваљда отсекогаш така било, само сега сме доволно возрасни/ искусни да го видиме патернот. Ама никогаш како сега нешто не правело толкав импакт. Во УК највисока инфлација во последниве 30 години. Па и во цела Европа веројатно. И сега чекаме да видиме: - дали ќе се грееме на дрва од наесен (и колите и фабриките ваљда на дрва ќе работат) - или можеби греењето ќе ни биде помалото гајле (според сценаријата на главниот актер) - или нешто сосем трето Како живеат украинците, само тие си знаат.
Можеби светот почнува да се прегрупира. Германија е вековно поврзана со Русија....званично едно,незванично којзнае... Ене во Пакистан демонстрации....си направи ли НАТО нов Мајдан во Азија? Ле Пен во Франција ветува дека ќе ги изведе од НАТО ако победи... Индија со оштар одговор во врска со трошењето на енергија ги пресече лицемерните плачки на оние кои таа енергија најмногу ја трошат. Борба голема е ова...
Мое мислење и мислење на мое опкружување е дека политичарите очигледно не сакаат ова да заврши, да сакаа немаше ни да почне во најмала рака ќе се спречеше ова по брза постапка кога почна ама очигледно е дека не сакаат да заврши. Инат, боцкање од сите страни. вчера маж ми вика дека шветска и финска сакале да влегуваат во нато? Баш сега? Чинам викаше имале некои договори кои морале да ги почитуваат потпишано? зарем ви личи ова дека некој сака да заврши ова?
Јас на медиумите не верувам. Ги шерувам оти даваат визуелно да се види што се дешава во војнава. Не ги читам субјективните мислења на новинарите, не копирам тука постови и телеграми. Верувам на луѓето што ги знам, пријатели, колеги, познаници, ги прашувам нив што како и сама си извлекувам нзс. Верувам на сите таксисти со кои сум зборела, кои биле од Сирија, Авганистан, Ирак, Иран, Курдите од овие земји. Инаку нешто големо се спрема во источна европа. И не само таму. Ќе биде долго летото, а и есента. Јули ќе гори, ќе има јако пукање. Ја спукале Москва синоќа, валда го бакнала тлото. Ето како изгледа руски мир. Ги денацифицираа дрвата во паркот, заедно со коњчињата https://twitter.com/nexta_tv/status/1514485377209360384?t=QvMGmOoX9_VyY_KK7p_tjA&s=19
Има украинци кај вас малерозна? Доаѓаат? Знам дека пола полска е таму за украинци не знам колку има па прашувам дали доаѓаат?
На мал број им дадоа визи. Мислам дека беа околу 5000 луѓе. Ама се донира наголемо и редовно има протести.
Веројатно украинскиот крем добил виза кај кралицата...останативе во Германија нека работат за џабе. Слатко....најбитни се демонстрациите. Инаку личните судбини се секогаш тажни,на секого му е неговата мака најголема....субјективно е тоа и човечки. Но,ако сакаш да дознаеш макар дел од вистината нормално дека ќе побараш анализи од луѓе на кои тоа им е професија. Врз основа на сензационалистички наслови само навивач можеш да бидеш. Иако си преагресивна за обичен навивач
И дрвата се од Русија. Не знам која година е ова, доста е помлад Путин, ама уште одамна им кажува на Германија дека немаат ништо, а одамна сите се свртени против Русија.
Ај ма доста непријателска пропаганда. Си имаме ние дрва. Сите дрва, дрво стани, дрво легни, затоа е вака