Ова од учебник за политика за првооделенци ли е лекцијава? Ја ниедно мислење овде не прочитав да се бранисамо дека САД/Нато не се цвеќиња за мирисање и уопште а и за допринос во ситуацијава ко шо пробуваат да изиграваат моментално? И да,до ова немораше да дојде.
Украина мора под хитно да се откажи од членство во НАТО и партнерство со Англо Саксонците ако сака мир со Русија инаку и во иднина ќе ескалира состојбата.
А зошто да не напаѓа кога Грција моментално не контролира? Знаеш дека грчки авиони ни го штитат воздушниот простор? Грчки војници овде прават воени вежби. Они ни контролираат увоз на стоки, суровини и што се не. Се доаѓа од Солун и Александропулос. Плус, се што ни наложи Грција како услови, се исполнивме. Т.е. потпишавме безусловна капитулација, променивме име на држава, историја, знаме, име на националност... Веќе не сме Македонци, туку Македонец/Државјанин на Северна Македонија. Едно време само и цртица бевме. Еве сега следно е уште да прифатиме дека и јазикот ни е бугарски, а сме вештачка творена создадена од Тито во Јајце. Полошо од ова може ли?
https://sitel.com.mk/ruski-tenk-pregazuva-civilen-avtomobil-vo-dvizhenje-vo-kiev Путката мирољубива !
Па не дека пред 20 години не не газеа. Цели куќи беа срушени во Тетово, огромен број на Македонци трајно раселени. Македонски деца загинаа во војната. Сите беа во своите 20-ти години. Кога го опколивме Арачиново, САД ни се закани дека ќе не бомбардираат како Србија и срамнат со земја. Се предадовме, капитулиравме, и ни ги насадија терористите во Влада. Сега нема потреба да не газат, кога они се тие што не владеат. Ете и пред 8 години го завземаа Куманово да не потсетат малку што ќе ни се случи ако не сме послушни.
Не сметаме. Јас во првиот пост уште на темата го осудив тоа. А вие дали сметате дека треба да поддржувате држава која нас истото ни го направила што им го прават сега на Украина?
Ти го поддржуваш НАТО и САД. Воена организација која ги има прекршено сите човечки права. Одговорна за огромен број на смрт на цивили, жени, деца. Организација која ги спонзорираше ИСИС, Муџахедините, Саудиска Арабија. Воена организација која војуваше и срамни со земја повеќе од 30 земји во светот и ги има извршено најголемите злосторства последниве 30 години во светот. Ти си се, само не поддржувач на мирот.
Да да, западот ќе ги вади сега кога ќе се соочат со "казната" оти си имаат мислење и нејќат војна. Па основно човечко право е правото на протест. Браво, јајца огромни имаат овие луѓе. Да знаеш што те чека и пак да искочиш на протест за да запре лудилово, секоја чест. Нас деца на сред улица ни газат, ни поскапуваат све, ние 20 души не можеме да се собереме.
Ништо не помогнал, ниедна издржана причина нема. Јас два наративи глеам на тие што го бранат: или фејсбук бумери што по православна линија слепо ја величаат „мајка Русија“, или заблудени екстремни „левичари“ or whatever на кои буквално целото знаење за политика им се заснова на „само Америка е лоша и западот е лош“ (тука е и Апасиев и другар му од партија у собрание, боље да не отварате на твитер какви глупости трескаат). Brain worms.
не ни помогнал ама не се ни мешал, за разлика од сад што ги штитеа учк како бели мечки и ги изнабутаа во сите министерства.
Јас искрено малку ви се чудам на паметот што се препукувате кој е поарен, јас ако се прашувам повеќе верувам дека војните и особено нивниот тек многу фино се договараат зад затворени врати, ќе се дознае по некој детаљ после 100 години, и тогаш ако се дознае. Дали сериозно мислите дека ова нешто е некое големо изненадување за големите сили во светот и дека навистина се сите во шок како што ни се презентира? Дали треба да ве потсетам дека 3 дена пред бомбардирањето на Србија цели мировни мисии кои патем не беа од НАТО или беа против НАТО во тоа време беа евакуирани? Мислите дека тоа така наеднаш се решиле да пуштат бомби? Сега докази излегуваат дека и самите власти во Србија знаеле кои таргети ќе се гранатираат, затоа е уште пострашно што оставиле да има цивилни жртви или што би рекле америте, колатерална штета. Или јас сум ептен параноична, или добар дел на темава се многу наивни, не знам еве.