Украинците секој кој не ги тапша лажно по рамo го прогласуваат за непријател. Ukraine Website Puts Croatian President on Black List
Вашингтон пост пренесува руска пропаганда? https://www.washingtonpost.com/nati...special-operations-ukraine-surrogate-program/ Амејзинг.
https://www.vecer.press/бизарна-донација-руските-вдовици-ост/ Која глупоќа. https://fokus.mk/napliv-na-bremeni-rusinki-vo-argentina/ Дури Македонците паѓаат во несвест дека Русија победувала на сите можни начини, економски, воено, овие се летнале во Аргентина, земја со ненормална инфлација и со преживеани неколку банкроти, од кои последниот пред некоја година, да лажат со цел да се догребат до државјанство. Уште верувате дека победуваат? Ќе падне ли тоа селото кај Бахмут до 24 февруари или уште време е потребно за таков зафат?
Корист од бундите само ако вредат за да ги продадат. Другово е ради полабави процедури таму. Ама, може белја да им направат.
A бундите нели се демоде? Како бе така, најмоќната држава на вест ги чести бунди што овде се носеа пред 20 години? Ма утре нека победат. Кој им брани? Пренеси им дека едно 240 дена доцнат со таа фамозна победа. Видов ве снема, викам дај да ве рчкам, да не знаете тоа селото кога ќе падне. Туку никој не му текна во цела грижа за Авганистанци, Сиријци, Иранци, Ирачани, Либијци да спомне дека и Ердоган не им дава на Курдите да створат држава, а се 20 милиони? Ај сега малку на нив нека се фокусира македонска русофолија. Што се 7 милиони Руси во Украина, наспроти 20 милиони Курди кои воопшто немаат држава? Дај бе моралот малку повисоко. Дај најдете податок кое село е последно освоено? 428 долари, а не евра е просечната плата во Аргентина. Па овие помалку заработуваат од Македонија. Ајај, аајјаја, од „јаката“ економија чаре бараат во Аргентина. Хаххаа https://tocka.com.mk/vesti/436831/p...-da-stane-kako-jugoslavija-toa-bi-bilo-opasno Што ти е бе? Немогуче е ова од погоре....
Таман како за тебе затоа ти фатиле око ако копаш жута штампа за украина од мирор преку вечер уште долго ќе не смееш. Јас ја следам војната од руски медиуми и прв пат го гледам ова зошто не се занимавам со глупости.
Грешка. Белоруска Белта ја пренесе веста за бундите сосе видеото. Мирор само препишале. И читав коментари под портали „да ви е... северџански портал“, а веста од Белорусија и Русија се прошири. Хахахах. Што се криви македонските портали, што ги подмитуваат Русинките со демоде бунди. А чек, вие не се сомневате воопшто во веродостојноста на видеото, ама зошто Мирор го пренел? И Белта го пренесе, ај сега малце моралот повисоко и честитки во стил „долго да си ги носат прекрасните бунди во руска Макиивка, и дај боже Леопард никад да не стигнат во Украина“. Хахахахха, па и на Вечер му се смеат. Не е до Вечер, до наивните што трипати кажаа „благодарам“ за една бунда која би завршила го ѓубре. https://makfax.com.mk/svet/видео-бизарно-видео-од-доњецк-руските/ https://time.mk/c/dc8757a2fd/zivoto...-edna-bunda-vdovicite-ke-se-percat-video.html Сите ја пренесоа веста аа ова https://plusinfo.mk/zhivotot-na-ede...olku-edna-bunda-vdovicite-e-se-perchat-video/
Се подбиваш со таа „скапа“ донација или со Русинкиве? Што им фали? Ова е навреда за Кремљ и рускиот народ, не за мене. Знам јас дека на форум има луѓе со бујна фантазија, не мораш да ми докажуваш. Ту бе, да ти се невиди во државата, дај им капут од најнова мода, не бунда од 90-те.
Не се подбивам ја со никој, ти се подбиваш и ти кажувам дека не е добро тоа зашто пола форум има претстава за тебе на постара госпоѓа во сличен аутфит што посака бунда и мрчи од завист. И нема ништо смешно за хехејенца што некој бил сиромашен, " милијардерке" од кумановë.
Ааа, ти девојко кај со изглед им се подбиваш, со интелигенција им се побиваш, па и со економски статус на Русинките. Ама кој вели дека се сиромашни? Русите ли? Чекај бре, па нели се отпорни на санкции тие? Нели јака економија имаат? Во воени услови сиромашни, богати, станува небитно, туку глави летаат. Што ќе им бунда? Прашање е ако војнава потрае колку од жените од видеото ќе останат живи, кои патем се веќе вдовици, а самиот факт дека трипати се заблагодаруваат за своите црнила кои ги живеат, ти е доказ дека нивото на свест е многу ниско, прениско. И ако што се дозволиле да ги понижуваат за една бунда, да снимаат видео, па уште и го објавиле самите Руси и Белоруси за да се пофалат, па зошто јас да не им се смеам? Завист? За што завист бе? На вдовици кои живеат во некоја касаба во војна, завист? Абе знаеш ли ти значење на збор завист? Гратис да ми дадат таква бунда не ја земам. Погледни околу тебе, ќе видиш дека тук таму само некоја пензионерка носи таква бунда, купена од памтивек, а постарите не се замараат толку со трендови како младите. Ве дирам вас, гледам како ја браните Русија. Сарказам и презир има кај мене за споменатите, а завист можеш да имаш за некој што сега се сонча на Малдиви на пример додека овде е ладно. Прашање е дали и за тие луѓе би се јавила завист и љубомора, а не па за некои си таму црни вдовици што немаат вода во очи, ни грам памет и се понижуваат за мочана бунда.
Паметен заклучок, јас ја бранам Русија, Русија не може да се одбрани од тањемм. Предлагам да им се приклучиш во подфорумот за религија на некои членови, може тебе ќе те дирне господ и ќе ти даде памет и кочница конечно ама чисто се сомневам.
Абе види, тоа што веста за бундите не ви се допадна, не сум ви јас крива. Некому 3.000 евра плата му е малку, а некој изгубил маж, дом, не знае дали утре ќе преживее и пушта лиги за една безвредна бунда. Замисли, само за вдовиците има бунди. Значи не за сите жени на руски војници, туку само за вдовиците. Па и Господ го спомнуваат луѓето што се радуваат на цепење на територии, геноциди, масакри на деца. Боже, боже...
Ти научи прво да памтиш што си напишала во име на доследност, после ќе продолжиме. Немам јас волја да те потсетувам во секој пост и за тебе да водам сметка. А ако мислиш дека господ не треба да го спомнуваат луѓе што поддржуваат војни, се ситат, навиваат, па не го спомнувај а не три пати го спомнуваш. Што да ти речам.
А веста за Еделвајз како? Како побогу, од сите можни имиња на светов избраа име Еделвајз . Малку повеќе морничаво станува сето ова
Сликата со бундите покажува цивилизациско дно, а дали се сиромашни, дали имаат пари во банка и колку, не знаеме. Трагично што меѓу нив имаше и млади од 35 години, ама се радуваат на една мочана бунда, ко да е тоа компензација за изгубен маж, деца сираци, а веројатно и изгубен дом или пола уништен. Вие дечки со моралот сте бааги паднати. Околу мене русофилите разорачани ама па за бундите рекоа „па добро, барем нешто им дале“, а за тоа дека Бахмут уште не е освоен имаат одговор „абе тешко им оди, имало многу мини“, велам добро бре, па толкава Русија нема ли деминери? Немаат одговор. Туку внукот на Кадиров и другарите што ја силувале руската новинарка во Мелитопол, ги уапси ли некој? Обвинение нешто? За да апсиш треба да имаш саглам правен систем, држава, ама ако уапсат роднина на Кадиров, ќе остане неосвено тоа селцето Красна Гора кај Бахмут, а и на Кадиров може ќе му текна да прави референдум. Тоа па Бахмут, очај и пред војната и сега. Само формално е град, ништо нема. Ааа, некоја си тинејџерка во Русија ќе ја гонат за тероризам, затоа што ја критикувала војната во Украина на Фејсбук. Може да добие до 10 години затвор. И во Русија за некого има закон, за некого не. Кој како си ја наредил.
Во Украина после присилната мобилизација на машки под 18 години, почнала и мобилизацијата на жени (се чекаше специјални униформи од западот за жени), затоа што веќе не останаа мажи за мобилизирање. Егзодус им се случува како нација. Ја губат машката популација. Огромен број на жртви. Почнаа деца и жени да праќаат на фронт. Ама, нема да зборуваме за тоа што западот ги тера да војуваат до последен Украинец, туку за некои бунди, од некои сомнителни белоруски извори. A bus full of #Ukrainian young women was filmed suspected that as #Ukraine started to run low on men the women became Mobilized as well as boys as young as 16. Yet Zelensky actually signed an order making it illegal for home to negotiate with #Russia Замислете се, вие како жени, утре да дојдат и присилно да ви го земат детето, или да ве пратат вас во војна.
Оваа е опседната со бундите, ќе пукне од мака што нема бунда Не ти е срам да се смееш на вдовици од војната чии и да се.Или со работниците што земаат ниски плати? Поголемо цивилизациско дно од твоево да се смееш на несреќи нема, уште деца инвалиди ти останаа. Овде повеќето ти удираат рецка никој не сака да ти реплицира. Некој ако ти одговори тоа е за да го замети подот.Не те тера да размислиш каква особа си? Во Русија ситуацијата не е црна ни приближно до приказните што ги измислувате вие пропагандисти. Ако денес Русија тапка во некое поле не значи дека така ќе биде во иднина.Луѓето на запад не живееле секогаш богато ама на кој да му објаснам на дунстер.