Војна во Украина

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 24 февруари 2022.

1. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    2.233
    Podrska za protestite sirum svetot.
    Sogleduvajki ja situacijata I napnatosta okolku,cim Moska saka da pregovara se so cel Da NEMA povekje zrtvi ,
    Da se predade Zelenski I da pregivora so Putin.
    drugo resenie e vo steta na Ukraina inarodot.m

2. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Ене ги натовци, најавиле воени вежби на Балтикот и уште оружје во Романија.(facepalm)
    Па ако си искрен во намерите, или обрачунај се одма со непријателот, или повлечи се и ќути, или избори се за дијалог меѓу завадениве страни!
    А вака што, бараат нови жртвени јарци да ги вртат на ражен? Сега од други земји ќе провоцираат и ќе гледаат сеири од страна?
    Одвратни се. Искрено ме плашат.

На Компир Манџа и Feminka22 им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Ај сеа по сѐ руско ќе плукаат жити се
    Спинери.. претеризам
    AAC63D3D-0597-41A9-897F-E651D76C6C1B.png

4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.109
    Допаѓања:
    131.564
    И САД и Русија не заслужуваат да ги браните.И двете се воени агресори со крвави раце и зла.

На Ivan4e04, bertold, golemiotmalisan и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Северна Македонија ќе се приклучува кон евро санкциите кон Русија (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Ќе примала бегалци (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Ќе ја бранеле Украина со сета расположлива сила (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

Мислев заебанција е ова, се' било точно.

На Ivan4e04, Kitten, happygirl и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.481
    Допаѓања:
    41.186
    Браниш. Директно се изјасни дека си за НАТО уште во темата кога беше актуелно.

Јас знам дека никој не не прашува нас обичниот народ дали сакаме да сме во НАТО или за Русија. Утре кога ќе се смени влијанието и ќе дојдат овде Руси/Кинези/Марсовци нема да не прашаат дали сакаме да сме со нив исто така.

Исто и Украинците не ги прашуваат сега дали се за НАТО, или за Русија. Ќе бидат со тие што сакаат да бидат и тоа е жално и поразително.
    Ама лицемерно е да напаѓаш и осудуваш а го поддржуваш истото од друга страна. Што е уште полошо, го поддржуваш агресорот на твојата земја и твојот народ.
    Па поголемо издајништво има ли од тоа.

И не зборуј за војната 2001, те молам. Иако си 15+ години постара од нас овде, и нас ни се уште свежи мемориите од тогаш и памтиме се што се случи.

Мене директно ми влијаеше на фамилијата. Јас знам како се плашев дали татко ми ќе се врати дома и како ќе се врати, а не ни учествуваше во војната директно. Можам да замислам како им било на тие деца што татковците се бореа тогаш за Македонија. Којзнае како им било на тие и што не ги дочекаа да се вратат...

И се тоа додека со свои очи гледав како ја гранатираат Окта со оружје дадено од САД и со нивни инструктори во Арачиново. Можеше да настане експлозија која ќе го збрише пола Скопје. Среќа, па не погодија оти немаа домет.

Целиот имот и куќата што ги имавме ги продадовме пошто - зошто и не стапнавме во тој крај 15 години.

Дури пред 5-6 години отидовме да ги видиме гробовите на предците што ни останале таму. Знаеш во каква состојба ги начекавме? Узурпирани и уништени целите. Ниту еден крст не беше останат. Само камења и мермер расфрлани на сите страни, обраснато се со трева. Ниту име се знае на тој што почива таму, ниту пак се гледа точно каде почива.
    Ископани и отворени некои гробови наоколу. Сигурно барале злато и други скапоцени предмети. Ниту мртвите не ги оставиле да почиваат во мир...

Отидовме и до куќата. Таму сега живеат некои други луѓе, ниту криви, ниту должни. Љубезно не пречекаа. Кафе, локум, нешто друго за јадење. Си направивме муабет, и си дојдовме. Нема што да бараме повеќе таму. Не е тоа веќе наше огниште. Немаме ништо.

Може вас во Битолско не ви направи некоја голема разлика, ама оди прашај ги тие од Тетовско како поминаа и што изгубија. Уште ги прогонува војната секојa ноќ.

На Ivan4e04, Kitten, happygirl и 20 други им се допаѓа ова.
  7. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    861
    Допаѓања:
    2.653
    имате Live камери на youtube oд поголемите градови во Украина да си глеате...
    само ќе кажам дека покрај ситуацијата, дополнително се крева паника и на интернет се споделуваат слики и видеа кои се или од поодамна, или немаат никаква врска со тоа што се случува сега таму.

На deskarada, buba4e89, Konfetka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Пишав и поназад и ме цитираше.
    Колку пати треба да објаснам, за да сфатиш?

9. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    2.233
    Se so cel da ne ide ova predaleku a se ena steta na ukrainskiot narod da go predadat oruzjrto I da se dogovarat so Putin Sto kako.druho care NEMA.n

10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.279
    Допаѓања:
    67.896
    @Peanut Butter е банирана од темата, исто како и @asdas, за секоја една навреда кон членови ќе следува веднаш бан. Ако не можете да се воздржите подобро не пишувајте ништо.

На andrejko82, senjorita-v, Konfetka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.810
    Допаѓања:
    25.989
    Многу разочарувачки мислења од добри луѓе се испишаа денес на темава. Штета.

12. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    3.817
    Жал ми е за сите жртви;(;(;(;(;(;(

На bertold, Stories, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Linda24

Linda24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2021
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    557
    Sekoj si ima svoe pravo na mislenje ama ipak site sme luge so dusa i mislam deka na site treba da im je zal sto ginat nevini luge;(

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.406
    Путин во еден потег може да не реши и нас и цела гЕУ. Само цефките треба да ги пресече и тоа е тоа Европо. Видимо се у Камено доба.

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Вчера као шо чув на едно видео, гранатите шо ги фрлале, имале моќ у радиус од 7км да срушат се1.За Скопје се доволни 3, а кога ќе видиш дека пола и поише Македонија е во Скопје..
    трагедии на кубен

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
  17. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.439
    Не знам, стварно не знам,
    како некој може да застане на страна на Русите, да го оправдува секој потег на Путин, да се радува зошто тамошната полиција апси луѓе кои протестираат и молат за мир!
    Како некој може да застане на страна на убиецот, чии раце ќе се доживотно испрљани со крв од братски народ, недужни луѓе?

НАТО и цела таа прљава политика испреплетена со злобата на САД, ќе сфати секој доволно разумен чоек шо ќе прочита пет реченици на интернет, каде всушност води.
    Во 1999, ми загина пола фамилија од таткова страна во бомбардирањата у Србија.
    Доволно е 15.,мин да се одвојат, да се изгледа еден клип и да се разбере колку подла игра е у прашање, колку обичниот граѓанин нема право на живот у ситуации коа две сили мерат муда, колку брзо се шири и ескалира војна..

Се молам за стоп..

На VDT2906, @ceci11, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.235
    Кои се тие разочарувачки мислења од добри луѓе?

На Amellie13 и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.417
    Допаѓања:
    260.166
    Дали стварно Кличко е градоначалник на Киев? (facepalm)
    Дали? (facepalm)

20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    25.266
    Ѓубриња се стварно што ставаат фејк вести да се потресува народ. Многу се потресов од она со тенкот.