Не гледам што би сменило тоа во поглед на Украина и нуклеарниот арсенал распределен ширум територијата на сегашна РФ.
На еден Кадиров, му се обраќаат внимателно како што следам. А замисли уште 5-6 Кадировци да почнат да им бараат нешто, ќе се дестабилизираат. Украина е решена да се бори, не гледам дека нешто ќе се откажат. Што и да се случи со Русија, тие додека добиваат оружје ќе се борат. Након избијања Првог чеченског рата1994. године, Кадиров се заједно са оцем прикључује редовима сепаратиста у Чеченији и борио против руских снага. Након овог рата, Кадиров је од 1996. године, радио као асистент и лични телохранитељ свог оца Ахмад-Хаџи Кадирова, који је био муфтијаИчкерије. Ахмад-Хаџи Кадиров био је један од вођа сепаратистичког и анти-руског покрета у Чеченији, који је против Русије прогласио џихад. Oooo, одел во џихад против Русите. А ако му текне пак на истото?
Не знам, малку чудно изгледа сето ова. Барем декларативно, Макрон има кажано дека Русија не треба да биде ...смачкана... https://www.bbc.com/news/uk-64693691 ...мада, ко го прочитав сега подетално (само насловот го имав видено претходно) ова декларативното па и ништо не значи Кина е сосем друго ниво на игра, не знам што се занесуваат, ќе почнам да мислам дека стварно по паметот на сенилниот дедо тргнале
https://nezavisen.mk/zetot-na-minis...ivoen-post-i-gi-nareche-z-aktivistite-goveda/ Сургун да се прати. https://a1on.mk/world/ukraina-najavi-nova-proletna-ofanziva-legitimni-se-i-celi-vo-rusija/ Значи и на руска територија може да гаѓаат?
According to Macgregor, Ukraine has sustained 400,000 military casualties, with nearly 157,000 killed (and counting) from among a population of 18 to 22 million, that is, within the country. Ukraine’s total population is 37.5 million, of which 8 to 10 million are refugees, 4-5 million are in the areas under Russian control, and over 2 million are workings overseas in the European Union and United Kingdom (UK). Ukraine already has the lowest birth rate in Europe, according to the former armored corps officer. The situation has all the makings of an unprecedented economic crisis. In January 2021, a full year before the war, Ukraine’s fertility rate was 1.16 Една година од почетокот на војната. Последиците се огромни. Еден народ полека згаснува, се брише, засекогаш. Плански се пушта да гине, за туѓи интереси. Се може да се среди, договори, врати земја, но луѓето, луѓето никогаш повеќе нема да се вратат.
https://www.slobodenpecat.mk/holand...ruski-diplomati-poradi-strav-od-shpioniranje/ А ќерката на Путин нели е во Холандија? Како смеат бе вака да прават на една велесила? Епа има виновник бе дечки, за тоа што еден народ доживува геноцид по втор пат. Терористичка и фашистичка Русија, таа во која се крстите и се молите да си освои некое село. Ама добро е што не се предаваат Украинците.
Да, но во тоа време Путин не бил на власт (т.е. бил во управата на родниот Петроград). Водачот на чеченците замерува зошто не се настапува уште поагресивно во Украина, а има и твитнато дека ако дојде до нуклеарна војна, ионака они ќе оделе во рајот а тие од запад во пеколот. Путин секако дека еден ден ќе замине, но тоа тешко дека ќе смени нешто во односот на Русија кон Украина. Дури и опозиционерот Навални не избрзува по тоа прашање, а нуклеарното оружје (доколу редовно се сервисира) ќе остане употребливо - прашањето би било од кого сè, кога и насочено кон каде?
Боже свашта. Не може да ја поддржуваш Украина и да го сакаш Достоевски, уште ли не е јасно https://sloveniatimes.com/laibach-concert-in-kyiv-cancelled-over-stance-on-conflict/
https://makfax.com.mk/svet/видео-протече-снимка-на-која-руски-ген/ https://netpress.com.mk/rusite-regr...t-od-350-do-700-dolari-zavisno-od-iskustvoto/ https://www.slobodnaevropa.mk/a/32292369.html
Мосад ради а Не за џабе се избација израелците со помош кон Украина. А цела година ќутеа, Бени дури и поддршка даде малку на Путин А тргнаа палестинците, одма се налутија и мењаат страна сега. Дури и саудијците се прошетаа низ Киев, а Салманчо најголем бади беше на Путин. Нешто се случува зад завесите, март ќе е многу болен месец. Бахмут секој ден паѓа. Русите од август притискаат, а од 15ти декември слават демек влегле во Бахмут Кај Вуледар е кланица за русите, десетина тенкови сами си ги кренаа во воздух За генералчето што да се каже. Важно ним лџбт им се криви за се
Туф, туф, што те возбуди толку бе Тања? Руски генерал игра стриптиз, голем к. р Па и Зеленски свиреше на клавир со "петелот" пред публика, па никој не падна во несвест за тој спектакл.
Колку глупости се тропа овде страшно,зар мислите дека една нуклеарна сила (прва во светот Русија) ке ја изгуби војната ????
Овде се тропаат глупости оти веројатно не веруваат во нуклеарно оружје, друго објаснување немам. Иначе најбитно е кој ќе победи и кој ќе изгуби, пошто за фудбал станува збор, не за нуклеарна апокалипса. Па и Чернобил не бил толку страшен, еве и такви релативизации стануваат модерни по светов, прашање на време е кога ќе дојдат и на темава
Дали знаете кое оружје го има Русија,и дали знаете кој се последиците на користење на истото оружје.Ве молам едукација !
Значи ти сепак веруваш дека ова се точни вести. Мене ми е смешно што за сите овие вести народот пцуе северџански и соросоидни медиуми, портали и слично. Прво во текстот за Палестинците си има цитирано лице со име, презиме, функција кој потврдува дека Русите регрутираат Палестинци, а парите што ги даваат? Па Македонија даваше повеќе пари во 2001 година на луѓе што прифаќаа да војуваат. За сите кои мислите дека Русите се јаки, има неколку Твитер профили, Украински фронт, Украине вар нау и уште еден и таму споделуваат за сите нивни загинати, загинати платеници, видов има доста Грузијци, но и за загинати Руси. Еден куп Руси ги објавија со име, презиме, чин во армија, слика дека загинале. Видеа колку сакаш од руски војници кои ранети лазат по украинските ниви. Како и да заврши војната, капа долу за храброста на Украинците. Русија не соопштува загуби, затоа што не се мали. Кое оружје и да го има Русија, секој изминат ден дури прибира шљам за борби се срами. Зеленски е комичар, не политичар, а Путин по сто години поминати во политика, веројатно требаше да има подобри проценки. Замисли да ставиме ние претседател некој комичар од к-15 и тој да испроси оружје од кај ќе стигне за одбрана на државата и да се спротивставува повеќе од една година на Путин кого го сметавме за политичка икона пред војната.
Во војната прво умира вистината. Не знам дали видеото е лажно или не, и ништо не ми менува. Платеници имаш секогаш и секаде, ништо ново. Секој политичар е комичар или трагичар, по потреба на тие "другите". А ако не е, тогаш е "диктатор". Улогите се тие. Публиката сме ние. Сценарио и режија- група автори, ваљда?
Мене неодамна ми кажа еден човек дека за земјотресот во Турција било криво НАТО, го предизвикале не знам што. Сакам да кажам народот си го прифаќа за вистина она што сака. Она што му се допаѓа. Утрово пак ми излезе на Твитер видео од украински војници во Бахмут. Се возат на тенк, панталоните цели со кал, чизмите исто, ама таков жар во очи, таква борбеност. Еден ден сите ќе умреме, ама тие го победиле стравот во името на народот и татковината. И го поздравувам потегот за одземање на државјанства и имоти на оние кои се кренале против државата, како што му направија на Виктор Медведчук и другите. Камо среќа овде да имаше такви ригорозни мерки за дела против државата.
Сите кои паламудите против Русија и Америка сте закана за безбедноста, би ве тупнала во зандани, око нема да ми трепне. Исти сте ко оние што запалиле амбасада во 99 и после 2001 Америка се одмазди.
Ако не да си молчиме, Русија да си прави геноциди на раат? Кулеба кажа дека над 6.000 украински деца се однесени во Русија, а дел веќе се дадени на посвојување. За јаничари учевме во учебници, ама тоа беа настани од пред 5 века, ама ко што гледам Русите денес тоа го прават во 2023 година. Оооо, закана за безбедноста? Македонците никогаш не биле закана за никој. Ама овде сите се против Америка, а јас и 2-3 против тоа што го прави Русија. Кај и да е и фактот дека нема леб по маркети ќе го препишат дека е вина на САД или НАТО. Опседнати. И што зимава нема снег сигурно Западот им е крив.
Тања, а што направи Америка и Светот општо, за да им помогне на тие деца? Ја браниш истата таа Америка која е крвник на целиот свет, крвник кој секаде остава пустош заради свои интереси. Жалосно е ова што се случува во Украина, ама колку што боли секој загубен украински живот, исто толку боли и рускиот живот. Не знам како ви се ликува и релативизира целата ситуација. Ја хвалоспевате Украина, истата таа во која најдоа разни лабаратории каде што се измислувале разни штетни болести. Истата таа Украина која со години ги тероризираше деловите каде што живееја Русите. Сакам да прекине војната, жал ми е за секој изгубен живот, за секој разнесен дом, жал ми е што трпи цел свет економски, посебно ние помалите земји. Ама оваа војна нема да прекине се додека цел свет на Украина и дотура оружје, за да го наплаќа истото, а не оти им е жал за Украина и дека сакаат да им помогнат.