Ама апсолутно не е ни слична ситуацијата. Пендиков не изеде ќотек зошто е Бугарин, ти со волку информации што владееш зарем незнаеш што е работата? И неговите си знаат. Друга работа за знамето во ВВ си добија казна децата. А трета работа ја не гледам во Источна Македонија, Македонци да силуваат и убиваат Бугари, само затоа што се тоа што се, Бугари. Убаво ти нацртав? Дали некој за палење Македонско знаме во Бугарија доби казна?
Ееее, не било исто, знам јас, ама со пропаганда испаѓа поинаку. Значи тоа што Русите го зборуваат е 100% вистина, а тоа што Бугарите го кажуваат не е вистина? Ама некој што гледа од странство тоа може да го смета за легитимна цел за војна, по вашата, а не по мојата логика. Бугарија вели имате 120.000 Бугари, а не сакате да ги внесете во Устав. Се пишавте ли? Да. Идевте ли на протести против француски предлог, урлавте ли против Бугари? Да. Пишувате ли навреди за Бугари по социјални мрежи? Да. Значи и ние мразиме се што е бугарско, како Украинците што мразеле се руско? Добро, Украинците и дома зборувале руски, ние бугарски не ни знаеме. Епа така било де и во Украина. Во Донбас ниту Украинци одговарале за злосторствата, ама ни Русите. А и Русија не ги почитувала тие Мински договори, прво паравојските никогаш не ги повлекла од Донбас, а и илјадници Чеченци се шетале таму без проблем, си правеле што си сакале, ама Украинците немале сила да ги избркаат. Секој ден Русите враќаат киднапирани украински деца. Дали се тепани, мачени, силувани? Ќе гледаме документарци после 10 години. Медведев кажува Украина не требала да постои. Што е тој? Бог? Нема смисла него да го споделуваат со стока, затоа што и животните се корисни. Среќа па на Германци, Французи, Италијанци киднапирање на деца не им е нормално, така што имај предвид дека Русите сега не патуваат скоро никаде, нема летови, има санкции, а кога тоа ќе се тргне, е тогаш ќе видат што мислат за нив западњаците.
За ова момче не сте чуле, така? Еве го детево што ви зборев. Го убиле руските сепаратисти оти носел украинско знаме. Русија не ги апсеше, не ги судеше откако пребегаа таму, ама еве Украинците ги фатиле убијците. А Краматорск е 70% Украинци, Русите се 26%. Тууффф, малцинство ќе забранува мнозинството да си носи свое знаме. Тоа се тие „невини цивили“ против кои се бореше украинската армија.
A и Грузија денес одбележува годишнина од масакрот во Тбилиси, кој Русите го направиле во 1898 година, каде убиле 21 демонстрант. https://mk.wikipedia.org/wiki/Деветоаприлска_трагедија
Па да според тебе нас ако ни текне пола Западна Македонија да ја "исчистиме" од Албанци, нас Албанија не смее "а" да ни рече нели? И кога ќе реши да не срамни, ко Путин Украина, НАТО ќе скокне да не брани нас, нема да е со Албанија, ко што беше со УЧК 2001. Или ако на Германците им текне да колат и силуваат се што е Македонско по Германија, ние би требало да ги тужиме и да чекаме правда на суд. До душа какви ни ја водат државава и тие со мислење ко твоето ќе речат "од таа државата кај што сте, барајте си правда, со Бугарски пасоши отидовте".
https://lokalno.mk/protest-vo-belgrad-protiv-vojnata-putin-e-vinoven-za-zhrtvite-vo-ukraina/ Ова ти се Русите во Србија кои избегаа од мобилизација. Путин бил воен злосторник. Зошто тие не ни спомнуваат дека Русите биле тероризирани во Донбас? Затоа што со руска пропаганда од мравка се прави слон, па овие кога зборуваат, ги забораат тие работи. Затоа ти дадов пример со Пендиков. Којзнае за што е тепан, ама испадна спор меѓу двете држави. Со малку пропаганда и ние ќе бидеме „азовци“. Мала шега, не смеам да се карам по форум тука, ејј, ти кажа маж ти имал бугарски пасош. Ете ти, малтретирање на Бугари по форуми.
Да, има, од пуста љубов кон Бугарите. Арно во државава детево ќе ми има се што му е потребно за нормален живот, па од ќејф извади Бг пасош. Туку имам и ја една познаничка на фб од Украина, од времето баба и и дедо и пребегани шо се во Македонија од тие малтретирања, па ја гледам цело време плука по Зеленски. Така да, секој со своето гледиште. Иначе за дрога е тепан Пендиков, затоа и тие си се заќутеа. И мајка му свитка опаш и си отиде назад во Бугарија. И неможеш да си Бугарин само затоа што си со двојно државјанство. Ќе си, тоа што се декларираш дека си.
Абе знам, се ми е јасно. Се шегувам. И за Пендиков е јасно, сигурно е тоа сценарио. Ја искористија тепачката за да можат да ја газат и уценуваат Македонија. А мислиш не е исто во Украина? Не дека немало проблеми, ама се преувеличува за да се оправда тоа требење на украинскиот народ. Со или без Зеленски, Украинците знаат дека тоа ќе им се случеше, исто како што нас Бугарија ќе не уценува, без разлика кој е на власт. Поздрав.
Зеленски е ѓубре, ама Путин е уште поголемо ѓубре. А војна како војна се предизвикува поради пари. Колку само оружје се испродаде по светов откако почна конфликтот, а и колку пари се исперија од западот преку Украина. А дека Русија имала право да нападне тоа е само глупост. Они со години се спремаат тоа да го направат. Испровоцирани биле друго трето нема врска тоа. За Русија ова е борба за територија и ништо повеќе. А Украина тој кловнот глумецот само за пари зинат, се наполнија пари од западот, а народот им гине. Голем бизнис е војната, само народот страда.
Цела година слушам украински песни, веќе можам 80% да преведам од украински. И Русите масовно одат на јутјуб и под песните пишуваат коментари со закани, исто како Бугарите што на секоја македонска песна пишуваат дека е бугарска, овие само „Z, ќе победиме, наше ќе биде до Киев, вчера само убивме 700 луѓе“. Па на што личи тоа бе? Тоа не се угнетени, тоа се здивени луѓе, мислиш во пештера растеле. Значи најголемо достигнување им е што убивале и плус само пишуваат како Украинците не заслужувале држава, ќе обновеле СССР и слично. Излезе документ дека Јанукович планирал поделба на Украина, тоест да им ја даде цела источна на Русите. Документот го објави новинарот Денис Казански. Епа затоа Русите не го сакаат Зеленски, затоа што Еврејот повеќе ги брани интересите на Украинците и не можеа да се договорат. Русите решиле да си играат со судбината на јадниот Украинец, арно ама не врви по планот. Денес открив еден Твитер профил преведете на англиски, загинати руски офицери во Украина, таму ги има сите. Со просено оружје Украинците ја размонтираа руската армија. Им загина офицер кој учествувал во сите можни војни од Абхазија, Јужна Осетија, Казахстан, Сирија. Не е исто кога ти гине искусен офицер и некој обичен украински граѓанин кој има 20 години, па се пријавил, мислел ќе се снајде, се обучувал 2 недели. Тоа воопшто не е исто. @20cm дури и ако Украинците ги думкаа на коленце Русите, Русија ќе си измислеше причина за напад. Русите во Тбилиси во 1989 година убиле 21 човек, ви постирав, повеќето жени, мирни демонстранти кои сакале осамостојување од СССР, а девојче од 16 години Русите го усмртиле со лопата во глава. Па кои психопати се тоа бе? Испровоцирани биле? Психопатите секогаш ќе кажуваат дека се испровоцирани.
И покрај цела западна воена, финансиска, медиумска и каква ти не знам уште помош дадена за Украина џабе им е, Русите им ја заземаат територијата и ќе останат без ништо, се само поради Зеленски и неговата лоша полтронска политика.
Пола од окупираното е веќе ослободено. Тоа е голем пораз за Русија. Зеленски не носи одлуки сам. Цел украински народ сака што подалеку од Русија и Русите. Колку ли е лошо со Русија штом народ умира да не биде со нив и да не личи на нив. Самите Украинци пишаа дека како што 400 украински студенти се бореле против 4.000 болшевици во 1918, а пола загинале и 30 се стрелани, така и сега ќе се борат до крај. За ова има документарец. Патем Русите објавија лажно видео дека го убиле Мадар, Унгарец офицер во украинската армија, снимана само брада со жолти влакна(лицево чисто, мислиш од бања излезен, рани и крв нигде нема), а Мадар се појави жив и лично ја гледаше снимката. Дебакл. Велесила. Мадар вчера честиташе Велигден од Бахмут. Да ми кажуваше некој дека ова ќе се случува, не би верувала. Непредвидливо е.
Ништо немаат ослободено, само делот кај што се повлекоа Русите поради стратешки цели а поголемиот дел од Украинците воопшто не ни сакаат да се борат, не сакаат да гинат бидејќи знаат дека се е ова исценирано од страна на Зеленски и Бајден, не за џабе Зеленски нареди со сила од по улици да ги берат да ги пушта во борба (читај да бидат топовско месо). Жалосно за народот.
Значи дојдоа Русите во Украина за да ги изгубат најдобрите офицери и после да се повлечат? А ќе се вратат ли? Змиски остров, Харков, Суми, Изјум, Ирпин, Буча, Бородјанка, Херсон, Лиман, а и дел од Запорожје, Украинците контролираат. Бахмут може ќе падне, ама и да падне, историјата ќе пишува дека со месеци даваа отпор на руската армија, втора во свет. Аахахх, бре, уште лани ова време Украинците требаше со радост да се спојат со Русија, па после нели Русија, Полска и Унгарија требаше да си земат дел од Украина и не знам што, ама за среќа, многу промашивте, промашивме. На српската емисија Стројник имаше сега пред некој ден некоја Русинка која дошла по инвазијата во Србија, си бара некој маж да се омажи. Жена во години, ќерка и заминала во Чешка, се расеале по странство, ама бидејќи браќата Срби братски ги дерат, им наплаќаат кирии како во Париз, ќе се мажи. Тоа е таа земја со јака валута, гас, нафта. Просто не се живее од „убавини“: Барајте на јутјуб има видеа Robert Madyar, тоа е тој Унгарец, командант во украинската армија, што лажеа Русите дека го убиле. Деновиве видов украински борец, млад дечко, лани лето ја изгубил шаката, му ставиле кука и пак се вратил на боиште. Ахахх, значи Украинците воопшто не сакале да се борат, ама Русите дури и таквите демотивирани Украинци не можат да ги победат? Една шака Чеченци се заканија на велесилата, „ќе дојдеме по вас ако видиме уште едно видео дека сте против џамија“, а Кремљ молчи. Дебакл. Отиде во етер сведоштво на руски војник од Руска легија кој кажува што правеле во Буча. Зборува на прес, го преведоа на англиски. Нели беа сложни бе Русите? Нели нивните браќа во Донбас беа малтретирани и угнетени?
Дошол ликов во туѓа држава да (ни) го "демократизира" и интернет просторов, формирајќи државни агенции кои (претпоставувам) ќе санкционираат се она што нема да им се допаѓа кое се пишува во врска со Русија и Кина.
Ма што и да санкционираат, нека санкционираат, што сакаат нека прават. Цела година освојување на Бахмут и уште неосвоен не е поради медиумите, туку толку е моќта, знаењето на руската армија и паравојските. Во Одеса вчера уапсија некоја граѓанин кој крадел ракети за Химарси од магацин. Еее, која радост беше дека Русите урнале трафостаници во Украина, мислиш тоа не се поправа. Што бараат Русите да земаат бугарски пасоши? Па да одат по Европа, кај „лицемерните“ западњаци.
New World Order: Brazil, Russia, India, China, and South Africa (BRICS) overtook G7 nations in global GDP to become economically more powerful "BRICS now contribute 31.5% of the global GDP, with further projected growth. Meanwhile, Canada, France, Germany, Italy, Japan, the United Kingdom, and the United States (G7) contribute 30%. Moreover, BRICS is working to create a new currency to challenge the US dollar. The currency will be backed up by gold and other commodities (i.e. oil or lithium). Obviously, it won't happen immediately and it will face a lot of challenges, but it can be a game-changer in global trade. And that's not even it. Just this week we have seen some monumental developments in the global geopolitical space. Here are the most important ones: - Malaysia's Prime Minister said there's no reason to continue to depend on the US dollar. - Saudi Arabia's Crown Prince MBS said he's no longer interested in "pleasing the US". - Three US congressmen introduced the 'Gold Standard Bill' to stabilize the US dollar's value. - Chinese Yuan replaced the US dollar becoming the most traded currency in Russia. - Russia and India abandoned Europe-dominated oil prices and agreed to use the Dubai oil price benchmark. If this continues at such a rapid pace, the world we are going to see in the next 5-10 years will be completely different. The New World Order is emerging." Аууу кое изигрување на Западот, паѓа побрзо од било кој што прогнозираше. Кој би помислил дека верни поданици како С.Арабија, Мексико, Аргентина, ќе им свртат грб толку брзо и ќе бараат да се придружат во БРИКС. Или дека веќе имаат валута базирана на природни богатства, преку блокчејн технологија. На петро-доларот деновите изгледа му се изброени. Она што го пишувавме минатата година за падот на Римската империја и влечевме паралели со падот на САД што почна, се случи на тотално на ист начин. Прво, сите земји му свртеа грб на Рим и прекинаа да ја користат нивната валута, а потоа империјата се распадна од внатре.
Денес едно евро рамно на 111 рубљи. И малку е за џихадистите од Русија. Го видовте ли видеото како сечат глава од жив човек. Исто како Арапите во Босна што правеа, исто. ИСИС од Русија. А и Русите навиваат и пишале „правилно“. И нашава држава конечно да престане секоја година да дава пари за некакви проекти и поетски читања во Москва каде се собираат 5 луѓе.
Свирете ја зајди, зајди, тивко полека https://www.slobodenpecat.mk/jelen-sankciite-kon-drugi-zemji-pretstavuvaat-rizik-za-dolarot/ Извор https://www.msn.com/en-xl/news/othe...-hegemony-of-us-dollar/ar-AA19VPhQ?li=BBJDXDP
https://www.vecer.press/војници-на-групата-вагнер-со-грозо/ Стока бе, па и се фалат како убиваат деца. Се надевам дека сите украински клетви ќе ги стигнат, со генерации да страдаат. Има некој си Србин Дејан во Украина, платеник, тој објаснува што се случува и раскажува какви злосторства вршат. Еве ги уште еден текст, прочитајте си, па видете зошто ние немаме кредибилни луѓе. https://okno.mk/node/95516