Војна во Украина

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 24 февруари 2022.

1. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.984
    Допаѓања:
    9.782
    Drzheshe naselenie vo zalozhnishtvo, navodno imal postaveno mini okolu Rostov.

Vo Rusija stvarno ima likovi ko u holivudskite filmovi shto se prikazhani.

На Biljarkata и Tanjamm им се допаѓа ова.
  2. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.814
    Не знам за ова...видов слики од Ростов, луѓето си шетаат покрај војниците....Вагнеровци секако не се елита,но војна е, се е секако ужасно....

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.140
    2222.png Untitled.png

Инаку, во Грузија вечерва демонстрации против Путин. Јас не знам како Русите воопшто се осудуваат да стапнат на грузиска земја. Грузијциве дури и се толерантни кон нив. Руските гнаси во Гурзија седат по ресторани и покажуваат среден прст на демонстрантите. Да сум на местото на Грузијциве, како би ги дигнала на клоци, оооо, стоки едни, знаеја да палат авион со Грузијци, сега побегуљите ќе се кријат во Грузија и среден прст ќе покажуваат.

Последна измена: 24 јуни 2023
  4. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    731
    Јас уште од поодамна предвидувам дека Русија ќе ја изгуби војната година и пол војување ниедна од зацртаните цели неостварена беше само прашање на време кога некој во војската ќе се побуни и ќе тргне на Путин да му прави пуч а западните гомнари секако ќе ја искористат оваа ситуација во своја полза. Еее мој Путине шупелко една во една година да не можеш да завземеш една никаква Украина и заслужуваш да паднеш кога си глупак

На Cosmi и Tanjamm им се допаѓа ова.
  5. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    40.984
    Ликот е непресметлив скроз. Ако беше денес решен да оди на Москва се додека не му ги исполнија барањата, што ќе биде ако добие поголема моќ сега? Ќе го срамни Киев без око да му трепне.

Не ги сфаќам членовиве што излегоа од пештера денес и се сеиреа. Ќе ескалира уште толку војната во Украина после ваков договор меѓу Путин и Пригожин. Ништо добро не носи ова за украинците.

На nextredstyle, Konfetka, kikikikirika и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.275
    Допаѓања:
    189.717
    Абе една храброст и доблест, што да ти кажам. Одиш и убиваш луѓе :
    1. За пари
    2. Оти не си ок во главата
    Ја не знам нормален човек што навива за војна. А дека има ненормални, ете, јасно е.

Бтв. во морето информации и дезинформации, последно, од пред пола саат- вагнер се враќа во базата.
    https://www.index.hr/vijesti/clanak/prigozin-objavio-audioporuku-vracamo-se-u-bazu/2474129.aspx
    Според некои анализи, не тера овој долго.
    Според брзината на развојот на настани, мене лично ми изгледа како договорен театар.

На daylight, Цобра, Аргентина * и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.140
    Загинале 12 руски пилоти денеска.

8. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.814
    Кажи го овој муабет на оние кои со години беа жртви во Донбас.
    Да,никој не сака војна...но, тоа не исклучува храброст и патриотизам кога си веќе во неа...

9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.140
    Во Донбас со години жртви беа Украинците, кои се мнозинство, а ги тероризираше руското малцинство кое правеше паралелни институции, доаѓаа Руси, Чеченци, Дагестанци, тепаа и затвораа Украинци по подруми, убиваа Украинци затоа што носеле украинско знаме. Паравојски без никакви ознаки запирале Украинци по улици и се заканувале дека ќе им ги убиваат децата. Таа фора со малтретирани Руси не ја кажува никој во Москва, а и Пригожин потврди дека тоа не е мотив за војната. Русите во Донбас се малцинство, и се дојденци, автохтони не се никако. Херсон порано бил населен пола со Украинци, пола со Евреи, Русите скоро и да ги немало. Ова пред некои 6 - 7 децении. Потоа Евреите заминале на Запад и во Израел. Во СССР немале права.

Има една организација бурјатска, кажуваат дека таму немаат никакви права Бурјатите во Русија. За нив е апсурд тие да гинат за правата на Русите во Украина, дури тие немаат никакви права и живеат во беда за да Москва се гради со нивни ресурси. Да не ви вадам принтскринови, и така не верувате вие. Жртви биле бе. Палат, колат, убиваат по туѓи земји, од туѓо газди се прават, жртви биле бе? Како лажете јјааао, да ви затопаат такви „цивили“ на врата, ќе ја научите дефиницијата за тероризам. Талибанци. Не можеле да учат на украински, на руски морало. А што, украински не разбираат Талибанците или Расија ќе им плати да вработуваат дупло наставен кадар? Гони ги бре, Талибанци бетер од Косоварите се.

Патем ме отече рашистот на украинска песна на Јутјуб дека Македонија не постои, тоа било Грција. Треба да му пишам „дечко, овде има русофили, нозе би ти миеле, водата би ја пиеле, ај сега барај на карта кај е Скопје, овој народ сака терористи, кога можеш дојди“.

И Руски корпус се приклучува на државниот удар.

Рускиот волонтерски корпус објави видео во кое најавува дека се приклучуваат на државниот удар.

„Ги повикуваме сите поддржувачи на РДК да преземат активна акција. Сите имаме единствена шанса да ја одредиме нашата судбина и судбината на нашата татковина.

Последна измена: 24 јуни 2023
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.275
    Допаѓања:
    189.717
    Конкретното на платениците се однесуваше, не знам кога и дали имало платеници во Донбас. А платеници, ко што знаеме не се само Вагнер.

11. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.814
    Те разбрав...само сакав да истакнам дека народот на кого му помагаат тие платеници, може со тек на време да се поврзе со нив, без оглед што се платеници.
    Да не навлегуваме во причините зошто избрале војна да им биде професија...некои од нив сигурно не се чисти во главата, не е тоа тема.
    Секако мислам дека е јасно кој војува овде...и јасно дека ние само можеме да посакуваме што побрзо да се стави крај на ова лудило, кое на овој или оној начин не обележи сите....

12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.275
    Допаѓања:
    189.717
    Јас појма немам кој војува, ама некои ликови по нетов се многу брзо и добро информирани.
    Вест од пред 3 саати- Америка малку ќе ги одложи санкциите за Вагнер 8-|
    https://www.wsj.com/livecoverage/ru...ear-of-siding-with-putin-j1EeoFqeLaWE2tO4m6uY
    Ах бе, игри без граници:|

На sonuvana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.814
    Па секако свашта има во позадина....ние си правиме муабет,секој од своја перцепција :D

14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.275
    Допаѓања:
    189.717
    На daylight и Billy Idol им се допаѓа ова.
  15. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.984
    Допаѓања:
    9.782
    https://sportskoradio903.com.mk/uef...-kje-se-vratat-vo-evropskite-natprevaruvanja/

УЕФА верува дека Русите наскоро ќе се вратат во европските натпреварувања

„Мило ми е што сум повторно со вас, на вашата конференција во Москва. Би сакал да ви ги пренесам најубавите желби од претседателот на УЕФА, Александар Чеферин и од целата асоцијација. УЕФА обединува 55 асоцијации, нашата мисија е еднаков развој. Го развиваме фудбалот, но мора и да го заштитиме. Пандемијата стана пример дека ако се обединиме ќе ги надминеме сите пречки. Сега сме пред уште еден предизвик, многу сериозен. Веруваме дека УЕФА ќе ги надмине и овие тешкотии. Дека наскоро ќе се сретнат не само официјалните лица, туку и играчите. Веруваме дека на руските тимови и клубови ќе им биде дозволено да се натпреваруваат против европски тимови“

Тука украински извор го пренесува текстот:
    https://dynamo.kiev.ua/en/news/4851...-team-will-be-able-to-play-in-internation-amp

Последна измена: 25 јуни 2023
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.140
    Untitled.png

Многу Срби не ги поддржуваат Русите. Еве ви коментар. Вакви видов многу по нетот.

17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.140
    bbbb.png aaaa.png Untitled.png Untitled 1.png
    Untitled1.png

И Татарите радосни за вчерашниот обид за државен удар. Во руските медиуми има ли за 12-13 пилоти што им загинаа вчера? Не. И некој цивил загинал на пат. За овие сецесионистички повици има ли нешто по тие секогаш објективни руски медиуми?

Графити по Дагестан.

Последна измена: 25 јуни 2023
    На Цобра му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.140
    Укуцав вчера на Твитер, Чувашија, Ичкерија, и ми извади профили во еуфорија дека Русија се распаѓа. Сигурно цела Русија славеше вчера, со исклучок на Москва и Санкт Петербург.

Пазете што и посакувате на Украина, се што посакавте за Украина, на Русија и се случува. Најмалку 13, а можеби и над 20 загинати има вчера, Руси се истепаа со Руси.

https://libertas.mk/spored-voeni-bl...o-nici-zaginale-za-vreme-na-buntot-na-vagner/

Не ги сфаќам жителите на Ростов на Дон што правеа селфи со бандитот и убиец Пригожин, и не сфаќам жители на Москва кои на прашање дали почнува граѓанска војна, еден рече два дена спиел, не е во тек што се случува, другите биле аполитички, не ги интересирало политика и рекоа дека е ок. Колку отепан народ и не е ни чудо што од нивни роднини се тркалаат вилици, пениси, задници по украински ниви, нив им е ок, па не се ни бунат.

На Цобра му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.814
    Дали тоа значи дека сега се легална војска,која никој не може да ја гони....испрана биографија и сл.....ќе испадне дека Пригожин и не е толку блесав како што сака да делува...
    На страна што разни потрчаа да го прослават, бидејќи пучиста кој ќе го сруши Путин 8)

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.275
    Допаѓања:
    189.717
    Уф, сега зафркнато.
    Не сум единствена на која и е сето ова чудно
    https://vocentar.com/овде-нешто-смрди-како-владимир-пут/