Od včera. A Afrika ja uništija tie tvoite "demokrati" i "borci za ednakvost" EU i USA, 400 godini ja eksploatirat Afrika šo so robovi šo so nafta zlato dijamanti i slično. Poradi niv den deneska gladni deca u Afrika ima, ama ide im krajot poleka ama sigurno. A u Rusija so padne tuk tamo nekoj dron ne e čudno, poso ima samo mala materijalna šteta, i so teroristički akcii se služat kukavici samo kako miniranje na Krimski most, Severen tek i sl. Oti ne gi biva za onaka da izvojuvat pobedq, ali kako i da e den niz den poblizu e krajot za Ukraina, a posle može da bide i druga na red država. Dosta bese od nacisti banditi eksploatatori paraderi i slični gluposti
Смртта на Пригожин те погоди емотивно? Свеќа дали запали во најблиската црква за помен? Кои се тие „мои“? Јас сум Македонка, не сум Американка, ни Французинка. Ич да не береш гајле, кај и да е Русија ќе победи. А тие напади што ги спомнуваш, се случиле или да не е пропаганда, да не лажат западните медиуми, ејејј, се е можно. Јас мислам лажат. Eeee, боже, тука тамо ми велиш некој дрон? Па со месеци им паѓаат дронови во Русија, поим немаат од каде се лансирани. Добро, Украинците им кажаа, да не се мачат да мислат. И не е тук там, во Москва паднаа доста. Москва е „тук там“.
Ако не тука ете ги во Германија стигнале, така да и ти можи ќе се погодиш на некое деловно патување во Њемачка и таман ако се начекате со некои русинки има за коси одма да се фатите, ама ај можи ќе имаш среќа пак ќе те одбранат некои украинки Како што се сеќавам не ќе да рече дека ќе им кажуваш, туку баш спротивно
А кај прочита дека го оправдувам ја овој ненормалниов? Дај сеа да не го тупиме, реков сите да не ги ставаш у ист кош, а за овој затвор одма и ќотек секој ден штом се изживувал со деца, надвор од паметот е ова грозоморно дело и само некој ко него би го оправдал. Па сеа да, ќе им требаат услуги, убаво викаш, исто ко на тебе шо ти требаат у нашите амбасади низ светот и голташ све, и шо треба и шо не треба, ако треба и сама ќе се негираш за да го добиеш тоа што го сакаш, познато? Цивилизирано ќе разговара Тање таман работа па и ти, Европејка со европски вредности е, не е она племе. А деловно патување секако ќе има, бизнисменка ли е или шо ли е.
Откако е почната војната, Русите си имаат направено неколку шовинистички песни во кои ја величаат војната, а меѓу нив е „Новорусија“, „Цвеќиња во Бахмут“ и слични. Замисли некој да те протера од дома и да пее песна „Цвеќиња за Скопје“, „Голема Албанија“ или „Голема Бугарија“. Епа тие песни некој ги пее, некој ги напишал, ги постирал на јутјуб и некој ги слуша, а тоа се милиони Руси. Тоа баш не се „поединци“. П.С. Во животот се немам обратено во наша амбасада во странство. Од кај си влечете вакви заклучоци дека ако осудувам агресори мора некој да ме плаќа, да ми дава привилегии итн? Нели е нормално да не поддржуваш агресори и окупатори? Во темава прво бев Албанка, па платеник, па сега бизнисменка, па на крај ќе речат, аа ти сигурно си му роднина на Зеленски, се, се, само руски шовинизам нек цвеќа, оти „браќа“ сме.
Човекот и кажува дека тоа што западот го правел пред неколку векови, Русија го прави во 2023 година и бетер. Читај го што пишал. Русите си зборуваат на Раша тудеј дека Берлин и Париз ќе биде руски, Французи и Германци не им треба Москва на пример да биде нивна.
Прочитав. Не е бетер. Сите тие низ историјата имаат вршено злодела. На пример... Заборави ли колку Евреи се убиени од Германците? И другите денес не се арни. Колку праќаат војници да им гинат на Истокот?
Русинката инаку е мажена за „сатанистички“ Американец, така што, нека се објасни она, што, како, зошто, а кога ќе прашаат Французин, Германец, Американец, и тој нека си објасни што и како правел. Кој што сеел тоа ќе жнее. Девојката релативизира, не ја осудува војната, туку наоѓа изговори.
На Косово немаше 99% Срби, никогаш не ни имало толку, а ваму имаше 99% Ерменци. Ерменците изгинаа во две војни, и уште гинат оти мајчица Расија нивната земја ја подари на азербејџанските хорди. Во 1999 година во една Приштина Србите не беа ни третина. Косоварите ги очистија Србите, Западот само ја призна демографската реалност. Србите продадоа да живеат во Белград, Ерменците откопа гробови и избегаа во Ерменија, станаа бездомници од мајчица Расија. Сега им текна згрешиле Ерменциве што барале помош од Русија. Инаку, да те прашам ако утре Јенките речат амин за Тетово, што правиме? Не знам зошто викаш Јенките го дале Косово, а не Суботица на пример? Си беше Косово продадено за пари, одамна.
Ti mi odgovori na toa ae ja ne znam so da ti odgovoram? Pa seto ovoa ludilo u držvata so se desava e so amin od jenkite i europa
Македонци и Срби не можат да замислат што значи територија со 99% припадници од еден народ, затоа што таква не сме ни имале, немаме и нема да имаме. Русите ерменската земја со 99% Ерменци ја дале во СССР на Азербејџан. Сега Западот ако почне да го решава спорот по меѓународно право, Ерменците ќе испаднат терористи кои го подриваат суверенитетот на Азербејџан. Вие тука од форумот, никој не сте откопале мртви предци да ги селите на друг крај на државата, оти терористи ви ја горат куќата и црквите, па да се споредувате со Ерменците. Немате маки вие, фалите диктатури, живеете во држава со максимална слобода. Супер ви е. Ти од Радовиш си? Па и таму имате значително турско малцинство, ќути дури Ердоган не почнал да се буни. Гледам јас народот перфектен овде, политичарите исто, лекари, судии, сите пофалби ги собираме сегде, беспрекорни, а тоа Западот да ти бил крив.
Ti nemaš pojma šo zboreš toa možam da ti kažam. I šo si zapnala so toa Radoviš? Poveke ni ti repliciram, ni mi repliciraj, a ni lajkovi mi stavaj, ni ti stavam.
Украинољубата ЕУ стана многу независна од руски гас, абе цент им немаат платено годинава, јер крвави се тие пари за војна финансирање. Упс https://www.aa.com.tr/en/economy/eu-imports-record-amount-of-lng-from-russia/2980365 Веста ја има сегде, од Гардијан до Еуроњуз, ја постирам од турците јер се факти без демагогија.
Yesterday, speaking at the European Parliament’s Committee on Foreign Affairs, NATO’s Secretary General Jens Stoltenberg admitted that NATO is responsible for deliberately provoking the war in Ukraine: “President Putin in the autumn of 2021 sent a draft treaty that they wanted NATO to sign, to promise no more NATO enlargement. That was what he sent us. And was a pre-condition for not invade Ukraine. Of course we didn’t sign that. ... So he went to war to prevent NATO, more NATO, close to his borders”. Еве да им стане јасно и на тие што во "подрум" беа кој ја почна војната.