Војна во Украина

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 24 февруари 2022.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.480
    Допаѓања:
    13.720
    Не, не, овие се цивили, другите се нацисти. Абе Русите од Донбас, самите себе се нарекуваат сепаратисти, ултранационалисти, терористи, не им е навреда тоа, напротив, се гордеат и си имаат давано интервјуа со години дека ќе требат и до 5 милиони Украинци ако треба. Како би ти личело овде некој да дава такви изјави? Нема да ги мразиш? Да им дадат Нобелова за мир ако не.

2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.884
    Допаѓања:
    186.642
    upload_2023-9-29_20-54-23.png
    Овој е истакнат украински херој кој се борел против злите Руси.
    На овој истакнат херој, стоечки овации му дадоа во канадскиот парламент, главните лепотани, Зеленски и Трудо најнапред.
    Овој истакнат херој, по скандалот, си го побара Полска, да и биде екстрадиран, имале некои нерасчистени сметки со ваквите.
    А претседателот на канадското собрание си поднесе оставка, после епизодава.
    Ама од кај да знаат тие од преку океанот за втора светска војна, ваљда тоа било нешто меѓу марсовците и русите:|. Овие другиве глумци се, и нив им е простено.

На daylight, Konfetka, sonuvana и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    9.674
    Лелее Тањо, женоооо повеќе од Зеленски си активирана. Ја мислам некако да го контактираме, да приложиме докази за трудов твој, ова треба да се награди. Можда со Украинско државјанство, во најмала рака. Може и да те назначат за мајор, нешто ситно,директно во војна да те пуштат. На волку инволвираност, вистина не е фер да те остават овде и вака.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.480
    Допаѓања:
    13.720
    Тоа се настани кои се случиле во 20 век, сега сме 21 век. Ти не живееш како прабаба ти, ниту јас и добро е што е така. Што правиме со млади руски пејачи од 32 години што навиваат за војни? Тоа е цивилизација?

5. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.434
    Допаѓања:
    13.928
    Даааа! Најголемата желба на Тања е да биде Украинка и најверојатно маж Украинец да земе.:wasntme:
    Баш сакам да и се оствари желбата, од срце сакам.:inlove:

Иначе поздрав Тања, ми фалеше многу, супер што си добро и пак се активира.
    Си викам шо и е на Тања, кај се изгуби, се загрижив да ти кажам.

Крај месец јебига одвај се издржува, ај ќе биде боље, ќе капне после доларче.:D Издржи.

Btw
    Пишувај почесто, темава замре без тебе.:(
    Сериозно ти викам.

На marlonbrando69, Konfetka и Mnik им се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.480
    Допаѓања:
    13.720
    Ако не па дечки, да не згазат и нас дека Аце наш газел до Индија или до кај беше. Чудна ви е логиката. Тоест за Аце сите ни се сметат и сериозно спорат дека немаме никаква врска со него, ама ајде, и за тоа нека не прегазат, дека сме биле изманипулирани, „излажани“, „пуштени низ вода“, што би рекле Македонци.

Значи за Македонците е сосема ок некој да влезе во независна држава, да испоубие народ, да го исечка на парчиња и да ги фрла свињи да ги јадат. Ова е на вчерашен ден во Абхазија, во 1993 година. Извршителите се Руси, секако. Па ова е бетер од ИСИС.

Силувале деца и татковци, па ги палеле живи. Исто, Абхазија, 1993 година. Руси испоубваат цела градска управа на главното гратче во Абхазија, сосе градоначалникот. Знаете руската хорда како изгледаше во Абхазија? Па како српски четници кога влегоа во Бихаќ, помножено по 10. Сосема е ок Србите да ги бранат Русите, спореди, ќе видиш дека горе долу истото го правеа, само за Србите не знам дали палеле живи луѓе, знам во Брчко имаше мелење живи луѓе во силоси. Сличан се сличноме радује.

Вие па со тие долари. Да имаше долари, први ќе пишувавте било што. Лакоми сте, затоа само за пари зборувате. Македонец е лесен да го лажеш, пиши ми таму по темите, добив 1.000 долари, глеј му памет после, 3 години ќе зборува за лагата. Кај има пари за пишување по форуми, пишете да земам, да не стојат и да фаќаат молци.

7. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    9.674
    А со кого се расправаш?

8. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    9.674
    А најјако ќе е, да се заљуби во Русин и да се пресели во мајка Русија. :rofl:

На marlonbrando69 и Mrs. right им се допаѓа ова.
  9. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.434
    Допаѓања:
    13.928
    Пак почињаш со провокации?
    Лакомост, доларчиња? ^_^
    Ооо кој збори за тоа.
    Е да, измешани се тие, не знам дали има дарба да ги препознае и да рече дека 100% овој е Украинец.
    Мајка Раша не и бега, вака или така.

Ама не бе, они ќе си бегаат у САД - чето кај командантите, нејќела на Исток да живее.
    Ќе биде американизирана Украинка.
    Долар си е долар. 8)

10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.480
    Допаѓања:
    13.720
    Untitled.png
    Aaaуууу, што вака? Почна бакнувањето на малцински задници по Русија, за да не се отцепат. Аууу, епа упорни се, месецов ќе држат форум Пост Русија и во Лондон и во Париз, бараат светот да им помогне да се ослободат од руските окупатори.
    Untitled 11111.png

И како дозволи Путин Чеченците да тепаат и снимаат Русин кој добил пари од Украинската тајна служба да го сквернави Куранот во Волгоград. Чеченците го нашле Никита, па го тепаа. Кое „патриотиште“, гордост на Мајка Русија.

https://plusinfo.mk/dali-imate-vide...atvorenik-a-tatkoto-ramzan-se-gordee-so-nego/

11. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.809
    Овој настан ја опишува гротеската во која се наоѓаме колективно.
    Колкаво количевство на незнаење и испрани мозоци.
    Се учи ли нешто воопшто?....како е можно луѓе во парламент на една високо развиена земја да немаат основно образование?...како е можно да не ја знаат улогата на Русија во Втората светска војна...како е можно дотичниов нациста да си дозволи да прима овации?
    Збогом памети е сето ова...

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.377
    Допаѓања:
    40.703
    Знаат они многу добро дека човекот е нацист, и дека има меѓународна потерница против него.

Во ЅЅ дивизијата кај што бил, колеле цели градови и села со Пољаци.
    Истото е и со Бандера и други нацистички херои кои сега се слават. Самите репортажи правеа пред војната. На Википедија се пишува... Не го ни кријат.

Нацизмот се раѓа повторно. Т.е. веќе е роден и присутен, сега само се промовира, малку во позавиена форма, ама од време на време излегува на виделина. :)

На Biljarkata, Amellie13 и sonuvana им се допаѓа ова.
  13. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.809
    Па знаат сигурно тие што го довеле.
    Другиве не ни размислуваат, ниту ги интересира многу многу, како да владее колективна амнезија.
    Парадоксално е ако се земе во предвид колку сите информации се достапни.

На daylight и Billy Idol им се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.480
    Допаѓања:
    13.720
    Инаку, проверете си дека не само во Азов, туку и во Десен сектор, радикална националистичка и нацистичка формација од сам почеток и таму има Руси и Белоруси. Никаде не можам да најдам национална структура, колку Унгарци, Евреи, Грци, има во Азов на пример, оти Грци имаше од Мариупол.

Вчера ми излезе видео од чеченски војник во Украина (суратот црномурест, зборува руски со некоја арапски акцент, веројатно е Чеченец), две рани на ногата и раката и тоа дупки со пречник од 5 цм, немал антисектик, 5 дена ранет седи во некоја колиба, бели црви вијат на него, му излегуваат од раните. Ако воопшто го спасат, веројатно ќе остане без рака и без нога. Втора армија во светот.

Вчера слушам украинска народна песна на јутјуб, што да видам, ја пее руска пејачка, стои во описот на каналот дека е од Русија, родена во руски град, ама истата пред две години пеела украински песни, лани направила песна во која ги велича воените злосторства во Донбас. Вака кај нас да прави некој Македонец, готово, има да го разпнете дека е лудак, националист, болесник. Ламбе го убивте од хејтање за една врата од квази клуб.

Што е егзодус и геноцид видовме во Нагорно - Карабах. Во еден ден Азербејџанците убија 200 Ерменци, ранија 400, 100.000 веќе се во Ерменија. Ќорав Ерменец нема да остане таму, за жал. Синоќа ја прашав пријателката од Ерменија, дали воопшто ги продале куќите во Нагорно - Карабах, ми врати утрово дека не, никој ништо не продал, избегани се со по неколку работи од дома, затоа што неколку секудни повеќе може да значи смрт. Во Ерменија ги сместиле во хотели, школи, театри, сали. Работа немаат, а и пари немаат, тие што ги понеле си себе, ќе ги потрошат. Кога Русија те владее, па божем те спасува е вака завршуваш. Со едни гаќи на себе и пат под нозе.

15. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.377
    Допаѓања:
    40.703
    Сите си ги мерат загубите. Па Русија оволку загубила, САД толку, Германија во рецесија, Кина профит направила, а Украина никој никаде и никој ниту ја спомнува, ниту пак ги изнесува украинските загуби кои се погубни.

The population of Ukraine has decreased from 41 million to 23 million people since 2021

“There are 23 million people left in the country, and only 3.5 million Ukrainians can continue hostilities. Able-bodied youth are leaving the country en masse,” former Ukrainian Prime Minister Mykola Azarov wrote in his telegram channel.

He noted that mobilization continues at an accelerated pace in the country, and military commissars have been tasked with recruiting 500 thousand people for “meat assaults.”

Given that the mobilization resource in the country has virtually been exhausted, the authorities will resort to increasingly draconian methods,” the former prime minister stated.

According to a document from the Migration Service of Ukraine, as of May 16, 2023, 23.37 million people lived in Ukraine.
    Taking into account the summer offensive and the further flight of Ukrainian citizens abroad, this number will continue to decline. One can already confidently say that under Zelensky this figure will drop below 20 million.

Let me remind you that “independent Ukraine” started with 51.7 million people.

Ова е страшно лошо да се прочита, а не пак доживее. Сведоци сме на егзодус на една нација поради лошите политички одлуки.

Има една позната изрека кај нас: "Не го пикај газот, таму каде што си ги мерат ку*ојте".

На Amellie13, sonuvana и Mrs. right им се допаѓа ова.
  16. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.377
    Допаѓања:
    40.703
    Знаат, убаво знаат. Види како се вадат. Ние друго учевме по историја. До душа, и таа почнаа да ја менуваат. :?:

На sonuvana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.809
    Само не ми е јасно ова USSR...мислев дека не постои веќе....се знае ли воопшто против кого и против што се војува?....ццц...

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.884
    Допаѓања:
    186.642
    Против вонземјани бе Сонувана:smirk:

Имаше еден назив-идиократија.
    Има и едни нови, фенси термини- лажни вести, препишување на историјата....
    Има и гугл, кој меѓу првите вести листа едно толкување на Украинска правда- дека они (од сс Галиција) биле фини дечки, се бореле за независност на Украина и не биле уствари лоши дечки. Ваљда ова од Политико е одтаму преземено-или обратно ( ме мрзи да споредувам)
    Има и канадски поглед на темата- дека ги примале тие со сс тетоважи, као ок се, не се комунисти(facepalm).
    Ма свашта има. Театар најмногу.

Мислам и Ванчо Михајлов бил многу фин дечко, ама уште не сте вие таа генерација да го сфатите тоа, ај некои нови дечки, по 10, 20 години...

На Amellie13, Mrs. right, sonuvana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.377
    Допаѓања:
    40.703
    Да не заборавиме кои биле SS Galicia. Одете само и прочитајте што злодела направиле. :)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/14th_Waffen_Grenadier_Division_of_the_SS_(1st_Galician)

И Цар Борис ќе излезе дека бил најхуманиот човек, он ги заштитил Евреите, ама пустиот го излагале. По 10 год може еден споменик ќе му дигнеме за добрососедство, таман до музејот на Холокаустот, има место таму, празно е некако. :)

На sonuvana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.809
    Само што сепак нема да им пројде....нека си играат уште малце,а после ќе имаме прегратки,честитки и поздрави,многумина руски ќе научат брзопотезно :D:D