Тоа е доказ дека Русија не функционира како држава исто како балканскиве. За што постои полиција, армија, разузнавање, гранични контроли? Што се потресуваш толку кога ми велиш се и одело од рака на Русија. Да не испадне „терористиве“ да се Руси од Русија што за пари го минирале тунелот. Ништо чудно. Прво не се способни да ги најдат кои се сторителите.
Значи ако тоа што и рокнале тунел на Русија некаде во Сибир значи не функционирање на ниво на Балкан. Што значи тогаш рушењето на двете најбитни кули, во тогаш најголемиот бизнис сектор во светот за Америка? Дека е на рамниште на африканските земји за безбедност?
Да се самоцитирам после година и пол од муабетот што го правевме на почетокот на војната. После тоа што сите останаа вчудоневидени дека SMIC извади 7nm чипови за масовна продукција пред некој месец. Сега и Huawei покрај сите санкции вади ниту помалку, ниту повеќе 5nm чипови. На ова ниту во најголемите соништа никој не се надеваше. Huawei Quietly Announces 5nm ARM Chip Despite US Sanctions Од друга страна TMSC сеуште не успева да извади 2nm чипови, иако кажуваат дека се блиску до такво нешто. Што повеќе може да се каже дека Кина сите не изненади како успеа да направи оваков исчекор во толку краток временски период. Од друга страна Русија сеуште не можат да произведат 28nm чип кој е праисторија. Чисто, да се сфати како оди трката во технологијата, и секако, Тајван, и Самсунг како центри кои сеуште водат. Исто интересно е да се спомне и дека Canon излезе со прва машина за nanoimprint lithography
https://nezavisen.mk/golem-nedostat...-praznicite-shokirani-sme-nemame-ni-za-jajca/ Постарите знаат, веројатно вакво нешто имало во Југославија.
Мори Тање овие јајца на попуст чекале затоа се гужвите, поевтини биле тука. Ми се пријаде руска салата сега
Во на Тања кокошарникот Се шалам да не ми се наљути Тањето, стварно нема за таа цена, плус остај тоа и по класи се M, L, XL, што значи колку пари толкави јајца
Изгледа овие рускиве мали јајца се, ХЅ. Нашите од најголемите се, ХХL. Затоа и поскапи, ама повредни.
Јас 10 јајца ги плаќам 2 евра. Има едни био јајца. Тие се околу 3 и пол евра. Дали јас добро сум сфатила... Откако почна војнава цените се поскапени.
Во кокошарникот на шефот. Spoiler Само XL јајца има. Се наљути она, на игнор ме има стаено плус бан добивме таму. Стојанче така наредил. Нормално. Инфлација е.
Кај сте добиле бан? И кој ви е тој Стојанче? Сега и јас ќе јадам бан, ама сто страни оф топик дробеници се, кешки до мојот оф топик да е дојдено.
У темата актуелни политички настани, ја и @Heinz ја закачавме Тањето. Стојанче бе, хероиштето, бранителот наш. Омилениот на Тања. Достоинствено си го брани.
Нашите се виделе веќе какви се Како шо тргнала работата на Тања херојот кој по се изгледа и тој тргна по јајца во САД ама доби стапот, ќе мора да се навикне на руските кои какви такви ќе му бидат таман. Посетата на Зеленски на Америка беше една од последните шанси на Украина, излезе очајно Киев нема уште многу извори за финансирање на војната За руска салата ги бива тие толку позлатени? Шефот а Нема игнор, нели сто пати рече дека сите не сака како свои и дека никој не мрази
Е не, шо ја мислиш ти нејзе.. Не ме сака више, готово е, рече прв пат у живот игнорирала членови и тоа двајца. Ние сме 100%. Зеленски ако остане со јајца добро ќе биде..
На темата оф-топик, струјата кај мене е поскапена пута 4 по единица мерка, од пред да почне војната. Буџетот државен ни се тенчи, на удар образование и здравство. Лекови за деца нема(ше) со месеци, антипиретици и антибиотици. Колку е се останато поскапено е најмалку битно. Парите ги нема, зајчето ги зема. Руска салата е неприфатлив државен елемент. Ама можеш друга салата да праиш, таман ќе бидат, и така цената на златото баш денес достигнала историски пик. Не се бе ова фаберже јајца, нормални јајца, позлатени. Фаберже јајца ваљда се исто неприфатлив државен елемент, и тие нешто руско потекло имале