Доматите и се ќе си поскапува без разлика на санкции или не, ама достоинствено треба и платата да се крева. И со русија и без тоа случај кај нас е од кога сме самостојна држава. Патем нема врска тоа кај се преселува народот. Русија како и Украина ни е братски народ. Исто како и Србите. (Не зборувам за политички гледишта туку дека сме славјански народ). И затоа и се чудам како можеш да завземаш страна , не дека јас подржувам војна напротив,ама меѓу двајца браќа нема да завземам страна. И патем секој има различни гледишта па ќе одлучи што поќе му одговара за живот. Јас на пример да можам да бирам никогаш не би живеела во САД. Едноствано нивната идеологија не ми се допаѓа ниту па нивните “мировни војни”, а се запнале за Русија и Украина.
Украина меѓу пораз и пропаст Јулиан Ропке е германски новинар кој од почетокот на руската инвазија е со про-украински позици. Ерик Принс е поранешен припадник на Фоките, а сега прв човек на платеничката компанија Блеквотер. И двајцата се без оптимистички зборови за Украина. Блеквотер е американската верзија на Вагнер, приватна војска. Меѓу топ 3 компании во САД, и најбогатите во светот. Се верува дека имаат огромна политичка моќ и обично они ги донесуваат одлуките во САД, заедно со уште неколку компании. Од друга страна, имаат највеќе инвестирано во Украина, во купување земјиште, нафтени полиња, рудници, фабрики, итн. Цело интервју го има на Јутјуб, а еве еден мал исечок кој исто вреди да се слушне. После она интервју на Такер со Путин, ова е најбитното интервју што го добивме годинава.
Се разочарав сега Ама реакцијата на Лавров И Лавров знае да се насмее на виц „Господине Лавров, каква е вашата реакција на неодамнешните забелешки на Емануел Макрон за можно праќање европски војници во Украина“?
Кој не може да го гледа целото интервју доволно е да го погледне само исечениот клип на линкот и ќе му стане доволно јасно како стојат работите. Инаку како потврда за тоа (од многуте досега) што цело време го кажуваме тука и е факт дека во Украина најмалку се борат Укранците, ни доаѓа и денешната актуелна вест: Германците фатени како планираат напад на Кримскиот мост И после не можела Русија за пократок период да ја собори Украина, па не може кога се бори со цело НАТО
Зашо? Дека не те есапи? А нели те поштуваше тебе највеќе, готово, сите не замрази. легенда Еј ќути бе шо збориш, сеа ќе почне со: тибам светската велесила мајка Раша.. Како не може да се справи со едно НАТО туку едвај се бори за две - три селца. Оф бе, не сакаат да признаат дека да сакаше Путин одма ќе ги дигнеше у воздух сите овие. Си отворив работа и ја пак, ќе ми се закачи дека сум агресор. Ете Макрон зашо пушти водичка пред некој ден..
Ами нели велеше дека сите не почитува што пишуваме во темава за на крај вака се најлошо * уште солзи ми капат И ја турна на крај Пак ние криви * солзи Овај најарно да си ја гледа бабичката дома.
И после германците во проблем со Нато. Енглезите лути, Макрон рецитира дека немало да праќа војници. А австриската министерка, преселена во Петроград, ќе се селела на исток во Русија.
Ај решете се дали изгинале пола милион Украинци(ова го тврдите од не знам кога, историски датуми се веќе) или Нато се борело, дека час едно тврдите, после друго. Контрадикторни сте и секако дека ќе е така, и вас ви е шокирачки што Русија се бори за селца без народ кога Украина не ни има доволно оружје. И вчера саботери оштетиле мост во Самара. Украинците тие зафати ги прават во соработка со Русите кои не си ја сакаат државата, ни Путин, и за пари ќе рокнат и нивни мост ако треба, небитно што истиот чини милиони и со руски пари е платен. Нели Русија е појака од Нато? Каде паѓаат дронови секој ден, па им гранатирале утрово и железничка во Курск. Звучи како виц, ама вистина е, Украина под брише со Русија, ја понижува две години. Украинците денеска уништиле уште еден руски брод. Арно им прават на силеџиите. А вие надевајте се дека оваа виц држава ќе командувала некогаш со светот.
Левица само пцуе, навредува, се заканува. Замисли во Санкт Петерсбург имало попуст за влез во музеј за студенти(ова за Апасиев било бенефит), а што умираат луѓето гратис како Навални и Путин ги чува дури не се мумифуцираат, со тоа што правиме и што завчера руските власти испобунија неколку терористи во Ингушетија(руска република дувло на терористи, таму Руси не стапуваат, тие со светот ќе командувале).
Мене се ми е јасно ама овие големите православни верници со петокраката што веруваат и што се клањаат на култот на Карл Макс и девизата за еволуцијата и Атеизам...... и на Путин на кои најголемите Сојузници му се исламисти земји од третиот свет и од Африка погани и варварски менталитети... Гладимор не било вистина и тоа го порекнуваат а знаат дека е вистина
Ахахахахаахахаахаххаах а да кога се фалеше на интервјуто, тоа ме потсети на некои блиски а и на еден од тикток со Антички симболи и Српски измешани му коментирав на раскошниот сув бел ефтин леб од кора боја и пластика што не виделе поразличен од тој цел живот ама се мн горди... И тој почна да пцуе и ми вика а каков да биде златен ли ? Познати ќе кажат биди среќен и за тоа... Значи тоа е убаво таму што е поефтин билетот а Рубљата нема врска што е нестабилна
Да има петиција да се донесат овде работници од Хамас, Исламски џихад, Вагнер, чеченски Ахмат, сириски Исис, прва ќе се потпишам, чисто да се усреќат луѓево во Македонија, гледам многу ги сакаат и Хутите, оние со чалми на глава, некое рудиментирано племе. И цело време се игра со чувства Србите, Косово, НАТО, оти нас Србите ни се браќа, ама реално после напад на Словенија, Хрватска, Босна, сигурно немаше светот да ги жали Србите кои само во Босна убија над 100.000 луѓе и денес ја негираат Сребреница. Србите пепел ја направија Босна, урнаа цели градови кои западот потоа ги градеше. НАТО во Србија не уби ни 10% од тоа што Србите истепаа по Балканот. Секој кој се однесува варварски треба да му се врати со иста мера. Нека им урнат сега 20 града до темел на Русите и да биде фифти фифти.
Стопати кажано манипулативно прашање и го поставуваат обично мажи што плачат од збор војна и чии татковци не се бореа, затоа сме тука каде што сме, гости во државава, па згора и љубоморни зошто сите ја поддржуваат Украина, а Македонија никој. Истото прашање доаѓа и од жени што јадат леб на клетиот запад. Јас како што гледам не им оди лошо на Украинците. Секој ден гаѓаат цели во Русија.
Жена сум од татко кој војувал во двете војни за мк, и жена сум што не јаде леб од западот душо, и не сфаќаш дека неам страна завземено туку ти велам да де подсмириш малце ептен ја тупиш.