Војна во Украина

Discussion in 'Политика и настани' started by RainBow, Feb 24, 2022.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Bratot likes this.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

3. Youknow

Youknow Популарен член

4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Спикинг оф Фицо... атентаторот е ,,итно,, пренесен во психијатриска установа, под 24 часовен надзор:smirk:. Нешто ваљда почнал да ,,халуцинира,, ... ту би континуед... тик-так:o:

Billy Idol likes this.
  5. sonuvana

sonuvana Популарен член

Демократскиов запад ги вовлече во конфликт, со ветување дека ќе ги брани, па ги остави да гинат за нивни интереси.
    Сега повторно ги " пали " да ја предизвикаат Русија да ги преора до крај , со ветувања дека ќе им пратат супермоќни авиони и оружје со кое ќе можат да ја гаѓаат и Москва...

Какво безумие ги зафатило Украинциве, не ми е јасно....и не можам да поверувам како успеаа да ги убедат дека просечниот западен човек било кога ќе умее да направи разлика меѓу Украинци и Руси...

И дека било кога званично ќе има Нато војска во Украина, не верувам....единствено што после се, можеби во хуманитарна мисија. Колку образот да си го избелат....

daylight, dea.18, Mrs. right and 4 others like this.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Ооо, ќе има...односно има...и ќе има(facepalm)
    И покрај тоа што ни тие, ни јас богами, можам да разликувам Русин од Украинец. Како би ги разликувал побогу?

7. sonuvana

sonuvana Популарен член

Па прашај Украинец некој како 8)

Ма знам дека има и ќе има уште повеќе, платеници разни, ама не се признава....никогаш нема да згинат како Украинциве блесави...

Званично ги нема ,тоа сакав да истакнам...

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Па, јас колку што читам доста званично ги има, а не читам Раша Тудеј или шо и да имаат за медиуми. Сдк се спремаме, јако]:) (facepalm)
    Ме мрзи да барам повеќе, ама се почесто е присутен муабетов https://www.euractiv.com/section/po...es-nato-presence-in-ukraine-kremlin-responds/

9. sonuvana

sonuvana Популарен член

Присутен е муабетот, да...но не е званично....повеќе ми личи дека е упатено само како закана кон Русија, поточно фрлање прашина во очи на Украина, да " гризе " уште појако, до последен....

10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Епа не знам што е званично тогаш, ако не Столтенберг нека го регрутираат за да биде званично...ич не ме погодува лично. Ма сите нека се соберат топтан таму, па нека ја решат работава- не да се фемкаат по хотели, инстаграми и медиуми|(...сите, скапо платени глумци:yawn:

sonuvana likes this.
  11. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Поубави се жените Русинки, а обратно, мажите Украинци некако, шо знам. :?: Вака и ќе ги разликуваат.

Спомна и безумие, ете и по тоа највише..

Да не ругам ама ќе ругам, ја се изненадив каква пичка од народ ќе беа тие бе. Фрапантно е ова веќе до толку да им се исперат мозоците. Скроз од колосек да искочат и да немаат допир со реалноста.

Туку сеа нели ќе треба да избираат нов претседател, ама во услови на воена состојба? И немој пак херојот да го бираат.. Али кој ги прашува веќе нив.

sonuvana likes this.
  12. sonuvana

sonuvana Популарен член

Не е лесно да бидеш грдо пајче меѓу лебеди.
    Херојов користи прилика за освета на детски трауми, да се отараси засекогаш од лепотаниве околу себе...

Mrs. right likes this.
  13. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Хаха, добро го опиша, бравос. (y) Баш таков е.

Гад. Мамето негово хоштаплерско. Деструктивен психопатски ум. Уништи цела држава и цел народ и око не му трепнува.

А кај ни се најактивните на темава сеа? Затишје пред бура или нешто друго е во прашање? :?:

sonuvana likes this.
  14. quattro

quattro Популарен член

"Претставниците на земјите од НАТО, особено во Европа, особено во малите земји (како нашиов северџанистан шо се сили многу), мора да бидат свесни дека си играат со оган. Мора да запомнат дека нивните земји се претежно мали и многу густо населени. И ова е фактор што треба да го имаат на ум пред да решат да удрат длабоко во руска територија. Постојаната ескалација може да доведе до сериозни последици. Ако овие сериозни последици се материјализираат во Европа, како ќе се однесуваат САД, со оглед на нашиот паритет во нуклеарното оружје?"
    IMG_20240531_092735.jpg

Столтенберг треба да го освести некој па да му стане појасно дека не живее сам. САД немаат ни збор кажано за ова. Нека дојдат тие избори во САД еднаш и нека го сменат Бајден, ама светот стравува дека можно е да се направи бум пред да замини Бајден и дојди Трамп.

Amellie13 likes this.
  15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Претседател на Собрание во Киев не е Русин и не им дава заклетва на руски јазик за да ги провоцира. Арно им палат рафинерии па дури и на 1.800 км од Украина, какво газење. Демек се секирајте за западното оружје, мандат на Зеленски и не знам што. Не бе, јад ве фаќа како се брука Русија. И што има врска мандатот на Зеленски, со тоа што Русите не се способни да стигнат до Часив Јар?

16. dea.18

dea.18 Истакнат член

Девојче, за скоро пола Украина ќе биде руска територија. Не знам во кој розев свет уште живееш. Секој ден имаат аларм за можни ракети низ цела Украина.
    Украинските безбедносно -одбранбените сили се брукаат што не можат да најдат мажи за да војуваат. Секој ден одат и ги застануваат рандом луѓе за да одат на фронт. Еве ти доказ:
    https://t.me/ukraine_russia_live/222406?single

Друга работа, еве ти мапа на освоена територија за вчера (30.05). Црвената боја е руска територија, еве како тоа изгледа:

Attached Files:

quattro likes this.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Како немаат збор кажано, еве ги
    https://www.index.hr/vijesti/clanak...aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_najnovije_d

На германците ,,им снемало,, ракета Ирис-т. Ова ко во цртан филм.
    Овие ако знаат кај тераат еве на(facepalm)

18. quattro

quattro Популарен член

Донесоја одлука денеска, иначе ќутеа и Дојчланд исто се двоумеше ама еве сега одобри. А Чешка па без противење дозволи да се пука врз Русија со чешко оружје дадено на Украина, кое малоумие.. Со вакви одлуки, никогаш светот особено Европа не била поблиску до воен конфликт од Втората светка војна..

19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Ооо па кај си ма ти? Скроз се изгуби. И шо си волку кратка, немаш сила и инспирација некако за пишување.
    Чудна работа. Ова не личи на тебе.

Јадно Тање, јадно и бедно што се дешава. И што допрва ќе биде јако.

20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Има врска мандатот затоа што му е истечен. Треба да се повлече.
    Можеби новиот ќе биде спремен на преговори наместо да го слуша западот.

Konfetka, Amellie13 and quattro like this.