Војна во Украина

Discussion in 'Политика и настани' started by RainBow, Feb 24, 2022.

1. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Значи сакаш некој помек? Русија да добие повеќе територија?

2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Не. Никој не поддржувам.
    Сакам Зелениов да се тргне бидејќи е подеднакво виновен како имењакот од Русија.
    Многу семејства изгубија родители и деца.
    Потребен е некој кој ќе се залага за крај на војната.

3. Mendelez

Mendelez Истакнат член

Некое од тие авиончињата што ќе ги добијат ако летне и пука на пример од Полска територија тогаш Полска ќе биде направена една изгорена пуфка,а Нато ако се уклучи тогаш ќе биде предизвикувач на војна.
    Тоа не е исклучено зошто ако тие авиони се доближат до граница Русија ќе ги уништи и цивилните аеродроми така да во Украина ќе немаат услови за логистика и полетување на истите.
    Иако се влегува во друга фаза благодарение на Нато зошто тие авиони можат да носат и нуклеарни боеви глави,а нормално дека Русија не би ги сакала во близина.
    Ја знаеме историјата како Сад умира за да фрли уште некоја нук.

4. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Твојата метода е задоволување на територијални барања на Русија со надеж мир. Во принцип ок. Ама прво Русија ја сакаше цела Украина виде не може па се реши на дел. Од кај знаеш дека и колку територија ќе ја задоволи Русија?

Tanjamm likes this.
  5. nextredstyle

Не пишав за територија.
    Они прво треба да преговараат за справување со неонацистите и проблемите на руското малцинство во Украина. Потоа да решаваат територијални прашања.

6. quattro

quattro Популарен член

Шо зборуваш жити господ.. Украина нема повеќе борци, тие професионачците сите ги изгуби, сега регрутираат кој стигнат и болни со хронични, и деца, и стари.. Како толку брзо се обучија да ги возат странските тенкови, да ракуваат со странското оружје. Се гледа на големо поразот на западот. Па сега затоа и дозволија на Украина да пука со нивно оружје, додуша тие ќе пукаат пресоблечени во украинска униформа, зошто само тие знаат да раководат со нивните вооружени системи. Западот (НАТО) војува со Русија преку Украина и тоа нека ти стане еднаш засекогаш јасно и на сите други што имаат полемики околу конфликтов.
    Русија веќе и ја доби територијата, а како што оди работава и уште ќе добива. Источниот дел на Украина од секогаш живеело руско население кое зборува на руски јазик, православни христијани за разлика од западна каде преовладува католицизмот и протестанството. До пред некоја година на источен украинец да му зборнеше на украински немаше да те разбери, зошто зборува на мајчиниот јазик. Украински војници за да не бидат малтретирани од украинските власти, им извикале на руската војска дека правите руси никогаш не се предаваат и сите се самоубиле иако знаеле дека можат да бидат спасени од руската војска пред да дојат украинците. Украински војници ама со руска свест, руска национална припадност, приморани да пукаат врз Русија.

Konfetka and dea.18 like this.
  7. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Путин бара територија јасно рече. И како да му се верува на Путин? Не сум експерт за преговори ама имам впечаток дека освен јазик на сила ништо не разбираат русите.

8. quattro

quattro Популарен член

Господе боже.. Русија нема територија па ќе се задоволува со Украинската, не знајте шо пишувате.. Русија го брани суверинетот и безбедноста на својата територија од заканите од западот. НАТО војува со Русија а не Украина, НАТО војува преку Украина а Украина е само колатерална штета во случајов, најмногу што гини еден ист братски народ по култура, традиција и вера.

Konfetka, Mrs. right and Amellie13 like this.
  9. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Окупирала територија и ок нема да ја дадат која гаранција е дека нема да земат уште?

10. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Русија е окупатор. И сега како да се запре? Сака уште и уште. И?

11. nextredstyle

Не му е главната цел територијата. Да му е, одамна ќе ја заземеше цела Украина, уште во времето на прорускиот претседател.

dea.18, quattro and daylight like this.
  12. Mendelez

Mendelez Истакнат член

Ќе земат додека ДНР и ЛНР не бидат скроз чисти и ослободени да нема повеќе никогаш геноцид над руското население и гратисот... Голема тампон зона која ќе е ничија земја меѓу Украина и ДНР ЛНР,зошто Украинците докажаа дека незнаат и на маса да седнат т.е не ги остава Британија и Сад зошто имаат инвестиции од милијарди во Украина.

13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Уште има такви што мислат дека Русија војува за територија оти и е досадно и дека војнава почна февруари 2022? А НАТО онде се спрема големата да ја прави, продолжете да верувате дека само Русија е лошата бидејќи и се земаат територии. Не знам колку треба да си делулу за ова да го веруваш.
    Западот ја уништи Украина начисто, можи и никогаш повторно на нозе да не застани. Сите украински мажи ќе изпогинат. Битно тие оружје ќе праќале и ќе давале дозвола да се користи против Русија. Кои се тие и што се замислуваат?!
    Сега е само прашање на време дали НАТО ќе појди до толку далеку пред Бајден да изгуби на избори и/или зелениов да го сменат и да дојди некој што нема да е марионета на западот и што ќе го носи во смрт својот народ.

Konfetka, Bratot, dea.18 and 4 others like this.
  14. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Јас мислам дека ќе ја окупираат цела Украина ако можат и можеби Молдавија. А и ќе продолжат и во НАТО територија.

15. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Ако не сака територија зошто окупира територија?

16. Mendelez

Mendelez Истакнат член

Молдавија е интересна тема ја губат Украина сакаат исто и со Молдавија.
    Јавно кажа Блинкен дека ќе финансира 50 милиони на Молдавија да исчистат секакво руско влијание во земјата.
    Во Ерменија знаеме што се дешава, лајна изеде западот па очекуваме некаков атентат зошто не им успева и таму шарена револуција како Мкд и Украина.

17. quattro

quattro Популарен член

Ти читаш ја шо пишувам? Како прво твојов северџанистан е под знак прашање дали ќе постои како територија Македонија или пак ќе биди Илирида.. Додуша Илирида е прогласена уште 2002 во Струга на плоштад јавно пред цел свет. Ама за тоа забрането вие од калето да зборувате, дозволено е да се шири само русофобија и фејк њуз.

Русија го брани СУВЕРЕНИТЕТОТ на државата кој е под знак прашање заради заканите од НАТО. НАТО ВОЈУВА СО РУСИЈА ПРЕКУ УКРАИНА, УКРАИНА Е КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА САМО, гини ист братски народ кој е ист по култура, цивилизација, вера заради ТУЃИ СТРАНСКИ ИНТЕРЕСИ

18. nextredstyle

Затоа што има загрозено руско и украинско население на таа територија. Првото не ги остварува своите права во целост, а второто е искористувано од корумпирани власти таму.

quattro likes this.
  19. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Ок мислев како да се спречи Русија да влезе на територијата на НАТО. Мора да се има стратегија. Ако се држи подалеку нато е побезбедно. НАТО не сака да ја нападне Русија. Русија сака да го нападне НАТО. И појма нема зошто дури ако ме прашаш Русија и е најдобро да влезе во НАТО. Не знам што и е проблемот

20. Mendelez

Mendelez Истакнат член

Слабо геополитика.