Малце си грешка. Русија не користи друга држава и не праќа оружје таму за да војува против НАТО. Ако сакаше ќе одеше директно. А твоето златно НАТО се повеќе натаму ја влечи работата. Се надевам ќе ја сфатиш сериозноста на ситуацијата со оглед на тоа што и ние сме членка таму и можат да праќаат луѓе на фронт ако сакаат.
Веројатно најмногу според јазикот, но има и украинци кои не го зборуваат сопствениот јазик. Повеќето руси од Русија инаку поим немаат како звучи украински. Според бројните коментари на јутјуб за српската песна Џанум од Теја Дора русите мислеа дека е на украински, а украинците дека е на полски. Украинскиот јазик користи и вакви букви: ґ, i, ї а истете ги нема во современиот руски. По тоа ќе познаеш дека текстот е на украински не на руски. За благодарам русите велат спасиба, украинците ѓакујем (словаците исто), за леб укр. велат хлiб, русите хљеб (се пишува хлеб). Еве една песна од 2013 година на украински во оргинал, потоа истата на руски за споредба:
Знам де ама кажи ми како да се спречи Русија во движење кон нато. Ако не нападне тоа е тоа вака се бори во Украина и Украина не штити.
И нас УЧК први не нападнаа. За тоа што ќе кажиш ме интересира, гледам имаш познавање од воена геополитика ?
Расчачкај го Минскио[ договор. Да видиш кој каде се движи а каде беше. Од падот на Берлинскиот ѕид Нато не е застанат со ширење на исток. Притоа уништувајќи ја секоја влада што не ги подржувше со државни удари и револуции па преку ноќ влегуваа во Нато. Еве ние сме беден пример. Русија победи 2 св војни, ако го броиме и Наполеон тоа се 3. Пак му се пред врата. Ако мижеше и пред 3 века и пред 1 век денеска нема да постоеја.
И ради тоа тргана во освојување. Мене ми е ако не е Украина дека ќе ја нападнат Бугарија и Романија и ќе наебаме. Вака Украина не штити.
Русија постои колку ниедна друга држава и ако треба ќе го запалат пола континент ако се прашуваат тие (20 милиони дадоа во св2) и со право не се како нас да го дадат газот. За разлика од други си го бранат своето. Москва е 500 км од граница со Украина. Никој никого не чепкаше и не планираше се додека Украина не ги извади картите.
Ако никој на никој не напаѓа што е фајдето на Нато? Досега нато го видовме откало постои како инструмент за уништување. Држави кои имаат ресурси и интереси.