Не сте ми јасни тие што дркате и свршувате на Путко. Што мислите, ако "победи" ќе ве земе в кабинет? Ќе рече браво, те следев на фемина како ме воспеваше, ела да те гушнам? Па тој своите војници ги праќа како топовско месо во прва линија да гинат без око да му трепне. Свои пријателчиња ги направи најголеми богаташи, да контролираат 80% од капиталот на цела држава. Жртвува куп војска, се крие во бункери до Финска граница заштитен од над 500 телохранители. Не дека го бранам западот, ама се што користите иде од озогласениот западен свет. Во западните држави барем постои некоја демократија, право на глас, на протест. Кај вашиот воспеван љубимец, ништо од тоа. Мене лично, би ми било срам да го воспевам и величам. Јесте дека некој мора Сад да ги "спречи" ама само болен во мозок може да каже дека Путко е позитивен лик во приказнава... П.с Пред украинската граница се видени интерконтинентални балистички ракети, ги носат некаде Ќе има огномети
Леле па овие ѕвездиве Амерички со пораки до Путин, поезија, драма, мислиш Путин Трајанка е на која тие имаат влијание.
Лилицо, не можат пошто (еве и ја вчера дознав од форумов), не е членка на НАТО, а во член 5 ли беше или 4 стоело дека се бранат само оние кои се членки.Е сеа некои држави пуштаат војничиња во ДРУГИ држави, пример Австрија во БиХ... ене ги кај се БиХ и Русија, на саат-два.Ако згусти одма ќе отидат..дур стигнат ќе ја срамнат со земја https://www.ft.com/content/93554a7e-f974-49fc-85ba-c111d253b002 @malerozna па ќе се крие секако, нема он да оди на фронт.Во О.И еден султан отишол апла да се коле, не па сеа у 2022..
Нато се' уште не е директно нападнато т.е. не е нападната земја членка. Ако било која членка е нападната автоматски е објавена војна на сите членки. Да беше Украина во Нато, автоматски немаше Путин силеџија на една помала земја да изиграва, туку ќе се тепаше со цело Нато. И да, ако нешто Нато гарантира, е неменливост на границите на своите членки, - како одговор кон оние што прашаа зашто нас ни е битно Нато. Со косовските амбиции, седете си мадро дека нас не ни е потребна таква гаранција, која сега ја имаме.
https://twitter.com/AuroraIntel/status/1497306128111353856?t=Ls28kZ2oIbUnBIhanguqaw&s=19 Интерконтиненталната ракета за која зборев. 4 се видени, ги носат кон украинската граница (Инфово ми е од твитер)
Каме и Феминка, знам дека не е членка. Ама нели дел од проблемот беше и тоа што сакаше да стане членка? Нели Русија и за тоа им се лутеше?
Секогаш игра на зборој, секогаш закаснување. Секоја минута умира по некој недолжен живот, па и тие војниците. Па релативизирање не е или е во ЕУ, абе кратко и јасно подбуцнати беа од Америка и Европа да му опни на Русија сеа доби по муцки! И никој не му помага соодветно! Тие муниции шо ги праќаат, треба да ракува со нив, ме разбирате?
Пред некој ден идниот крал беше на брифинг кај британската интелигенција. Најверојатно е договарано вадење на Зеленски и негово криење во амбасадата во Лондон. Ама пошто дечкото е евреин, ништо чудно да го однесат во израелската, а не украинската амбасада. Тоа и е името. Сите ракети секаде стигаат
https://justall24news.com/нато-е-спремно-100-авиони-и-120-бродови-на-го/ Еве зошто Зелениковио не преговара, му се јавил Бајден. Дали се овие нормални?
Не сме единствени... Португалија Италија Латвија Финска Франција Германија Само дел, Инстаграм е преплавен. Да не им се смееме толку на нашиве.
Да, ама не е. Има аспирации да стане. Како што ние имавме и имаме аспирации да бидеме дел од НАТО и Еу. Додека не си член, не си, и не е исто како да си