Еј каква достојна замена си најде @Tanjamm колешка ти. Сте се координирале ептен двајцата. Сега значи тебе ќе те читаме на темава. Добредојде инаку. Ама Тања беше попаметна сто пати од тебе.
Против Нато никој не е и не покажал интерес за тоа. Агендата на Нато е веќњ докажана. Или си со Нато или против... Ако нејкеш во нато тогаш си против нив. Нато таа теза ја даде на светот.
Тогаш беа комунизмот и капитализам сега се исти. И двете земји се капиталистички и треба да се во сојуз.
Затоа што е воен сојуз. Каде членки на НАТО буцкаат, таму се разгорува или се влошува. Не требаше и не треба да има крвопролевање. Но, Русија и не треба да молчи кога нејзино население има проблеми во Украина.
Расчачкај историја. Нудеше Русија сојуз. Нато не сака држави во сојузот кои се за мир во светот и еднаквост. Само држави кои имаат тенденции да владеат со светот да уништуваат и да крадат ресурси. Германија, Франција, Британија, Сад.... И ден денес пустош прават во Африка и крадат. На тв не кажуваат ништо. Зошто Нато не го нападне на Сад?
Не можам да поддржам сојуз што директно и индиректно одзема многу животи. А и друга држава не можам да поддржам од истата причина.
Еве ти прост пример. Јас сум појак од тебе. Те владеам не можеш и не смееш да претниш и ќе слушаш јас шо ќе ти кажам. Убо ќе тие така? Е тоа НАТО го прави врз немоќните и малите.
Да си бидеме реални ова е војна на еден психопат против пола свет. Тоа што го толерираат е дека некако поради корумпиран систем стигнал до контрола на нуклеарно оружје. А војуваат војниците поради една застарена идеологија со име национализам. И ради таа ми коментирате и контрирате и го браните пациентов. Тоа е кратко и јасно и сумирано.
Реторичко беше повеќе. Имам другарка, остана во Киев, знам дека беше од тие што зборуваат руски. Повеќето украински деца мислам во избеглиштво научија украински, ко дојдоа сите беа пака, пака. Небитно. Реторичко беше, пошто во војна не распознаваш по кого пукаш, ваљда само униформата е битна. Се е кажано на темава, не знам шо се уклучи сега АИ четбот со муабети за во второ одделение. Хрватите спремаат редовно служење воен рок, кај Пољаците наводно лажни вести за мобилизација. А знаеме дека разликата од лажни вести до официјални вести е прашање на недели.
1. Војна на повеќе психопати. 2. Ти контрираме бидејќи некои од нас студираа за ваква проблематика, а и дека се приметува дека не се разбираш од политика.
Овај '' психопат'' е поприсебен од сите други во случајов подобар од цел запад кои толчат по цел свет а те ебат во мозок дека ослободуваат некоја демократија. Западов е најдобар. Тоа што се случува во Палестина е нивно спонзорство. И да кој знае знае: Западот знае дека Путин е многу паметен и спремен и присебен. Не дај боже ако дојде Медведев на негово место....недај боже.
Ќе има за скоро малку над нас. Прашај го нато колку натрупа накај Босна. Република Српска... Србија. Пак ќе направи западот војна под лажно знаме и магарето ќе знае чије масло ќе е.
Додека е подалеку војната јас сум среќен. Кој што како кога не се замарам. Важно да се тепаат таму ако веќе решиле. Ти расправај се небитни работи.
Не спијај на тоа уво дека ова се случува таму некаде и така ќе остани. Не сме изолирани од светот ние, плус мала и слаба држава сме. Ова е поблиску до нас отколку што мислиш. Прво види во самата ни држава што се случува со браќата, кои се поддржани од западот. НАТО живее од војни, не му одговара да има мир во светот. Колку побрзо се сфати тоа толку подобро за сите нас.
И што сакаш да кажеш не ми си јасно? Некои рандом вести и колоквијален национализам. Уствари знам ради името е и баба рога би ја поддржале и бранеле ради името. Оф леле.