Војна во Украина

Discussion in 'Политика и настани' started by RainBow, Feb 24, 2022.

1. Realist1

Realist1 Популарен член

Путин се спремал 20’години за ова. Западот е марионета за корпорациски цели со една цел профит. Колатерална штета на профитот на корпорациите се државите.

Amellie13 and Billy Idol like this.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Стив Карел ко беше млад:inlove:
    Сите филмови ми се гледани, само не знам кој филм ќе игра последен, се плашам некој апокалиптичен ќе биде:|

Realist1 likes this.
  3. Realist1

Realist1 Популарен член

Иначе еве ти кој ја води економијата
    Овој е прв советник за економија. Да немизлезе дека сум про русија, ненсум ама западњациве се удавија од корпорациите. Еве погледни кој ја држи економијата во уса три минути е.

NoirSerpentine and Billy Idol like this.
  4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Одамна е ова дискутирано дека главен елемент на запад се врвните корпорации кои што се среќаваат во Давос на World Economic forum и го "кројат" светот.

Тоа што истите се заслепени од својата моќ и незнаење, со тој corporate capitalism поради игнорантноста го доведоа цел запад на колена. Сега ние сведочиме на падот на една империја поради идиократијата што ја наметнаа. :)

5. Realist1

Realist1 Популарен член

Не не верувам немаат сила и не се толку мрднати се развлекоа на три фронта плус африка сега ќе се повлекуваат. Се се одложува ради изборите, овие неќат да кратат данок и се повеќе ја го кратат рокот за мурикаска рецесија

6. Realist1

Realist1 Популарен член

Еве ја реалноста на мурика која јас ја гледам во наредни 5-10 години. Ова е германската марка околу 1923-24 сеа ќе биде доларот.
    IMG_1449.jpeg IMG_1444.jpeg IMG_1446.jpeg IMG_1447.jpeg

Attached Files:

Last edited: Jun 6, 2024
    Billy Idol likes this.
  7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Русија не ја нападна Украина за да мериме економски раст. Се знае кои беа целите, еве 2 години и 4-ти месец не можат со Украина да излезат на крај.

8. Realist1

Realist1 Популарен член

Како мислиш неможат? Сакаш да кажеш немаат сили да ја земат украина? Баш убаво излеваат на крај, европа слабее, на доларот му ебаа мајката, брикс се шири, целта не е да се заземе украина.
    Де кои беа целите пбјасни ми

Last edited: Jun 6, 2024
  9. Realist1

Realist1 Популарен член

Ова почна побрзо и од тоа ја шо очекував , петродолар капут. IMG_1455.jpeg

nextredstyle and Billy Idol like this.
  10. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Ова е големо, но за тие што пратевме и не е изненадување затоа што се знаеше веќе некое време.

Прво, С.Арабија склучи договор со Кина и Индија да им продава нафта во Јуани. А, исто така има склучено договор и со Русија да не испумпува поголеми количини на нафта, нешто што Американците го сакаа за да успеат да ја турнат цената рекордно ниско, и Русија да трпи загуби.

За таа цел САД отидоа на баци рака кај Мадуро, кој им е еден од најголемите непријатели и безброј пати пробаа да му направат атентат.
    Венецуела иначе ги има едни од најголемите резерви на нафта во светот. Многу повеќе од С.Арабија и Русија заедно. Она што е проблемот е што таа нафта таму има различна вискозност и треба да се преработува на подруг, посебен начин.
    Мадуро секако ги "одјеба", но реши да им продава нафта по пазарна цена, а за возврат да му тргнат дел од санкциите.

Американски компании од друга страна копаат нафта на бреговите на Гвајана (англиската, не француската), но на територија која е присилно земена од Венецуела и се спорат со години за тој регионот Есекибо.

С.Арабија исто така стана член во БРИКС, а најново е и дека Турција сака да влезе во БРИКС.
    Од тука јасно се гледа дека западот ја губи полека силата и големите земји менуваат страна и се адаптираат на новите времиња каде што наместо петродолар, златото ќе биде повторно покритие за пазарење во светот.
    Ова значи дека САД нема да може да принта пари без покритие колку што си сака, да се задолжува и да предизвикува светска инфлација.

Кој е највише е*ан од ситуацијава? Секако Европа која вазално мора да слуша наредби, на своја штета.
    Африка се буди. Суб-сахарска Африка која беше под скоро конолијалнo контролирана од Франција, реши да се дигне на востание и со помош на Вагнер да ги избрка французите.
    Дали, ние некогаш ќе се разбудиме, и кога. Да не биде само прекасно...

11. Realist1

Realist1 Популарен член

Сами со го намалуваат производството на нафта по 2м барели дневно за да ја одржат вредноста на доларот, леле како си ја ставија јамката околу врат џабе е веќе избори рецесија и хиперинфлација
    IMG_1419.jpeg

Billy Idol likes this.
  12. Realist1

Realist1 Популарен член

Незнам за вас и за државата ама јас сум како на кокаин буден.

13. Realist1

Realist1 Популарен член

Ќе купуваат рубљи за да купат нафта ми стои работата.
    Како беше членката со русија и украина да ми објасни дека војната не е за кеш :D

Konfetka likes this.
  14. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

За Часов Јар е. Сите знаеме. Чим Русите не можат да го освојат, не ги бива, ќе се распаднат на 4729935 републики.
    И конечно тие домородни заедници од Башкортостан за кои членката е многу загрижена ќе живеат во независна демократија, подалеку од тиранските канџи на Путин. :D

15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Војнава не почна за долар, БРИКС, Европа итн. Денацификација, демилитаризација, ослободување на Донбас. Сте заборавиле што кажа цар Путин, ттууууууу.

Зошто Руси почнале да бегаат од таа идила која само што не го освоила Часив Јар и се населуваат во Бугарија? Имаше вчера на time.mk. И таму купуваат имоти. За да бидат поблиску до ОСЛАБЕНА ЕВРОПА, како и секој Македонец што навива за терористи.

16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Знаете дека Русија има гласано ЗА воведување на санкции за Југославија? Сега слушнав на српски канал, па решив да проверам. Да, точно е, гласале ЗА. Хаххаха, кое лицемерие е тоа, лажно братство и пријателство.

https://lider.mk/srpski-minister-zo...a-sankcii-protiv-srbija-vo-on-vo-1992-godina/

На Русите ако толку им пречат САД, не мора да се замараат со долар, ова, она, ресурси, бакрачи, нека одат директно да се тепаат со Американците, што чекаат?

17. Realist1

Realist1 Популарен член

Тање најди го постот кај шо пбјаснувам за америчка економија разгледај ги сликите, кажи ми коа е најголема индустрија на америка, и кој има најголем економски приход од оваа украинско руска војна. Неможам да ти цртам кога пратиш лидер мк.
    Еве ти линк од американски професор предавање на американски факултет четри години пред да влезе русија у украина изгледај си го и излези од матриксот. Европа е колатерална штета

18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Можеш да отвориш посебна тема за тоа. Можеби е точно тоа, не сум толку економски поткована. Во САД нема војна, Русија и Украина војуваат. Колку сака нека ти слабее економија, тоа е стопати поарно отколку питачка држава да те гаѓа кај сака, да ти заробува војници, да ги води врзани како мечкарите порано што носеле мечка по село, да те понижува. Еве сега и Франција ќе даде авиони мираж на Украина. Нека ги понижуваат Русите, кога се прости, така им треба. Не знам Шолц што се мисли, дај им Таурус, нека гледа циркус светот.

19. Realist1

Realist1 Популарен член

Војната на украинците им е изгубена, го изгубија скоро цело машко население сега почнаа деца да регрутираат. Ја жртвуваа украина за ништо. Не таурус шо сакаат нека пратат, луѓе нема кој веќе да го држи оружјето. Луѓе треба да им пратат на украинците а шо викаш ти ќе пратат европјаните луѓе?

20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Не е за ништо, ваков сеир и патосирање на „велесила“ не се случува секој ден, тоест во 50 години вакво нешто немало. Почнуваат преговори, Македонија дреме, така што тешење е тоа ништо. Не гледам Русите да бараат формирање на Руска банка и Руска академија на науки во Киев, напротив тој мал број на Руси што ќе остане таму, или ќе биде лојален или пат под нозе, ако веќе не го фатиле патот под нозе.

Војнава почна со тоа правете коктели, фрлајте на непријателот, сега Русите не можат да зберат партали во Белгород секој втор ден, рафинерии горат како ништо, а еве и нови авиони. Нема да ги остават на цедило.

Украина кажа број на жртви, зошто Русија не соопшти? Ако се малце нека соопшти, и да не се малце, нека соопшти. И Русија нема капацитет за ништо, да имаше немаше да губи војска две години и 4 месеци кај Часив Јар.