Војна во Украина

Discussion in 'Политика и настани' started by RainBow, Feb 24, 2022.

1. Realist1

Realist1 Популарен член

Западњаците се очајни, па мислев дека кај нас се најзабегани политичари и дека од бајден нема полош ама сега кога го видов ова : https://x.com/elonmusk/status/1818296731655721420?s=46
    Еве веќе 24 саата пробувам да ја разберам изјавава на кандидаткава, не сум спан :D
    Иначе веќе немаат избор и мора да ја напуштат украина па затоа им треба нов фрон тука доаѓа истокот. За да го зајакнат доларот им треба нафтата да скокне а тоа би се случило со војна на истокот меѓутоа истите би имале проблем и дома од тоа па за да го решат тоа играат во венецуела. Болни се муриканците, војната во украина е вече завршена меѓутоа доколку започне војна на истокот верувајте многу ќе страдаме сите ќе имаме најмалку 40 посто зголемување на инфлација. Се надевам венецуела некако ќе одлучи да се придружи кон брикс мада со ова што и го направија многу тешко…
    Се менува светот… IMG_0166.jpeg

quattro likes this.
  2. Mendelez

Mendelez Истакнат член

Пикот на Венецуела го има фрлено Трамп највеќе.
    3...4 пати пробаа државен удар и шарени револуции во Венецуела ама беа прочитани.
    Уште оперативци на Циа лежат во Венецуела после еден од најсилните обиди за државен удар.
    После тоа САД им воведе санкции на светско ниво. Ејјј на светско со кое оправдание? Зошто не им успеа обидот.
    Во 2017-2018 починале околу 40 000 жители по проценките од тие санкции и инфлацијата која удрила...до денеска проценките се околу 90 000 до 100000 починати заради тоа.

Има некои ШЛЕМОВИ што уште мислат дека САД го бранеше народот на Украина,а не своите интереси.
    Инаку мислам ако Кина и Русија не поместат стратешки некое поле накај Иран дека САД ќе удрат таму во име на светското благо т.е демократијата де.

Realist1 likes this.
  3. Mendelez

Mendelez Истакнат член

The Washington Post calls for the "fight for democracy in Venezuela"

American newspaper writes that Washington and Western countries should recognize as a legitimate government led by Juan Guaido, instead of President Nicolas Maduro, who won the elections.

In the column the question of the continuation of the American intervention in Venezuela, its author insists that previously invested funds must be justified.

"The United States and other democratic countries have invested a lot of money in a peaceful democratic transition of Venezuela . In that sense, these elections were stolen from them as well, it is stated in the article as an argument.

Кое лицемерие од Сатанистите
    Уклучени на најако.
    Соединетите држави и останатите демократски држави :D
    Се надевам дека Мадуро ќе ја смачка и оваа шарена револуција и ќе донесат и тие закон за странски агенти и секако бркање на сите Американски офиц. Претставници.
    24/7 им ја поткопуваат државата.

4. Bratot

Bratot Форумски идол

5. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Абе што вака никој ве нема да пишете дека Украинците им влегле во Курската територија на Русија и лом ги направиле тие руските единици таму во пограничниот регион?
    @Tanjamm , сега е отворен патот до Москва. Паѓа Путин, готов е. :D

1000024787.jpg

Realist1 and Mrs. right like this.
  6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Да се инфилтрирам со муабетов . Ја го мислев одамна паднат , кад оно тек паѓал Путин .

П . С . Страв ме фаќа од сликава :worried: на секои две - три минутки правам refresh page , и секој пат има промена ..

Btw , колку што сфатив јас , креаторите на странава се Украинци :?: ... Веројатно не се лажни информации ..
    Screenshot_2024-08-09-17-21-29-816_com.android.chrome.jpg

Billy Idol likes this.
  7. Realist1

Realist1 Популарен член

Заврши тој фронт сега веќе не се ни спомнува се префрли топката на иран тоа е новото боиште, ама и таму некако не им оди по планот :D

8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

@Billy Idol пред две години имаш пишано дека Украина нема војници, што се демантираш сега? Нели ги пуштија по вода Украинците пред две години, како сега упаднаа така леснo во „велесила“? Путин ич не треба да падне, арно ги дроби и сиромаши Русите. Ќе останете само вие 5 души на форумот да навивате за Русите, а вие ни на ОИ ќе ги однесете, ни на Евровизија, ниту заем можете да им дадете, џабе.

9. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Нема. Тие што им беа во составот пред 2 години, повеќето завршија или убиени, или инвалиди. Барем ти што пратиш цело време знаеш дека единиците им беа десеткувани и имаше до 70% загуби од единица.

Ова сега е се ново регрутирани и професионалците кои им стојат во позадина, со ново оружје НАТО оружје донирано.

И овие ќе ги пуштат по вода. Колку мислиш уште дека ќе ја држат областа? 2 дена? 5? 10?
    Исто како со Белгород ќе биде.
    Е сега им нанесуваат и штета на Русите, и влеваат страв кај локалното население.

10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Зеленски нема волку инфо, браво за тебе, само не знам што не им ги пренесе овие податоци на непособните руски разузнавачи, поарно ќе се бранеа од Украинците. Да не имаш инфо, во овие трупи има ли од тие одметнатите Руси или чисти Украинци се? Колку војска има сега на располагање, тоа 5 души во Украина знаат и за оддавање на државна тајна и глава може да лета или затвор да се јаде, од кај Македонците во Македонија знаат што во моментов се случува, загинати, она, она?

Гледам прееска, излезе некое видео, некоја Русинка плаче, останала без куќа, се чуди како е тоа можно за секунда се тоа да отиде. Карма.

Кој е сега пуштен низ вода, не сфаќам? Гледаш евакуираат население во Русија. Армијата има обврска да војува, во Македонија таа професија ја викаат „пуштени низ вода“, оти менталитетот ни е како на глувци, страв во коски. Има ли некој рок тоа „пуштени“ низ вода или е за навек само за утеха во Македонија.

11. Realist1

Realist1 Популарен член

Путин снема муниција па почна да донира у иран :D Од кога кажуваше дека ќе нема со шо да води војна хаха ајде ајде тање уште малку па ќе се пребројат сите, октомври доаѓа…

Billy Idol likes this.
  12. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Немаат и сега. Со лопати се борат. А чипови од Украина крадат, од машини за перење и телевизори. Ама им има снемано сега, и затоа нема ракети. :D

Realist1 likes this.
  13. Realist1

Realist1 Популарен член

Најјако ми е 450 мил европа 330 милиона америка 780 милиона вкупно останатиот свет 7 миљарди сите се глупи и не ги бива освен овие 800. Руските разознавачи биле неспособни ама ако на сред војна го обединија цел исток јужна африка направија дедоларизација, им направи фа си имаат немири дома па така британија незнае каде е франција исто. Мурика да не беше јапонија да колапсира пред два дена ќе беше во некоја депонија ама ја извадија за уште кратко барем до фебруар. Им се стемнува на западњаците :D Слабо се зборува за украина веќе сега поинтересен е иран мора да се секне нафтата, и да се легне во венецуела ма ресурсите ама некако и венецуела е готова за брикс па математиката не оде како шо треба … ама интересна е тања да :D

14. Mendelez

Mendelez Истакнат член

После 1980 година САД не бил замешана во некоја војна само 8 месеци.
    44 години од кои 8 месеци мирувале.
    Деновиве се одржа во Јапонија одбележување и сеќавање на Хирошима.
    САД,Обединетото Кралство(Канада,Австралија) Франција,Германија не учествуваа и покрај поканата заради тоа што не бил поканет Израел.
    Што би рекле добрите се дружат со добри,терористите со терористи.

15. Realist1

Realist1 Популарен член

Светот се мултиполаризира на едни кои сакаат мир и прогрес и другите кои мораат да имаат војни и колонии за да опстанат. Ќе видиме кој ќе го води светот

16. Mendelez

Mendelez Истакнат член

Напад на Курск не им одговара на Европа,само на САД.
    Таму е една од главните бази за гас и се работи за милиони метри кубни гас кој се испорачува во Еу.
    Ако се деси некаква хаварија стапот пак ќе го јаде Европа.

Realist1 likes this.
  17. Realist1

Realist1 Популарен член

Хаха па нормално јасно ми е мене се, напад на иран не и одговара на европа, прекинува нафтата губи европа, прекинува и транспортот го сопираат каналот кај јемен губи европа е сеа кој добива е прашање кое треба да си го постават про западњаците. Се е за пара а мурика нема жал кога станува збор за тоа

18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Каков поточно гас?

19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Форумов ти е доказ дека секогаш може критериумот да оди подолу. ЌЕ ги истерале, а веќе 4 дена Украинци им прават хаос во Русија. Па јас мислам дека е редно да ги истераат веќе, ама некако народов слабо става Pray for Russia и затоа не им иде. Де ракети имале Русите, де армија имале, де јаки биле, де паметни биле. Што ви е нас? Се читате ли? Да не случајно сакате сега да сте жители на Курск? Па пресмотано е после 2.5 години да пишеш дека се некој и нешто, и да постираш мапички од некои украински долови. Украинците во еден ден им заземале 10 села, Русите со месеци се мачат за пола село, туку читам јаки биле.

Да не бил Путин на аеродомот во Киев, да не репитирале пиштоли? Јазикот што бидна? Да не отишле Руси да искршат споменици на грузиски борци во Харков? Сус бре, вчера плочата на Карпалак ја скршиле, вие пишете кој бил пуштен по вода. Ако после 10-20 години децата на украинските бранители се без права, да тогаш ќе бидат пуштени по вода како нашите.

И сакам држава со разузнавање како тоа на Буданов, сакам држава со народ храбар како украинскиот, сакам армија како украинската, ама немам, има само два квадрати земја, мало, премало, тажно, сиво, пола со малцинства, другото фанови на мухаџедини и исламисти и ми е срам кај живеам, ама ми одговара за две години да иселам од овде, работам на тоа и се надевам Ќе биде.

20. Mendelez

Mendelez Истакнат член

Why is Sudzha so crucial for gas supplies to Europe?
    Sudzha, located about 10km (6 miles) from the Ukrainian border, plays a key role in the transit of natural gas to the EU.

An average of 42 million cubic metres (1.5 billion cubic ft) of Russian gas flows into Ukraine every day, the town playing host to a gas metering system that measures supplies flowing into Europe.

The transit deal expires in January. If flows are disrupted before then, gas prices could spike, hitting European consumers and industry hard.

Biljarkata likes this.