Војна во Украина

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 24 февруари 2022.

1. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    5.068
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141
    Ич не им е битен Јутјуб на Русите и заработката од него. Еве отворив утрово, една руска блогерка која работеше за Раша тудеј се преселила во Србија и објавила репортажа за Србија, и таму кажува дека Косово е независна држава. Србите бесни...

3. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    5.068
    Да не беше јутуб ќе пропаднеа IMG_0438.jpeg

На Billy Idol и quattro им се допаѓа ова.
  4. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    8.538
    За користењето на странско оружје во Курск, Москва има порака до колегите од запад:

"Патот на ескалација на Вашингтон станува се поголем предизвик, впечатокот е дека (американските) колеги ги отфрлија остатоците од здравиот разум и мислат дека се им е дозволено. Сличен пристап следи и нивната клиентела во Киев.
    САД се вклучени во инвазијата на Курск, и свесни се каков одговор можат да добијат".

На Realist1 и Billy Idol им се допаѓа ова.
  5. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    40.987
    Читав некаде дека САД биле против, а Британците го туркале нападот.

Цело масло е од нив. И тогаш преговорите се напуштија по наредба на Борис Џонсон. Нема некаде каде они не се вмешани. Рацете им се почни со крв.

На eliesaab и quattro им се допаѓа ова.
  6. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    8.538
    Истото ќе го речев, англичаните ги кренаа од маса тогаш кога седнаа да преговараат, зошто не им одговара. А и факт е дека Русија и Англија се од секогаш непријателски земји една со друга, особено Англо Саксонциве од памти век ја мразат Русија дека словените загосподариле со огромна површина и и имале многу природни богатсва, уште за време на Романови, двете кралства се во заладени односи, еден период па си разменувале и принцези и принцови итн. ама по која логика а те мразат. Англо Саксонциве и ден денеска сакаат да не уништат нас словените. И ако видиш, сите светски војни и други се вртат се само околу Русија, само Русија оти им смета. Англичаните и Распутин маѓепсаниот монах го суредија.

Англија и Евреите го држат светот. Англија е мозокот, а САД и е војник само на Англија. Некогаш Англо саксонците беа веле сила додека не се формира САД, после се сменаа работите ама матрицата е иста.

Последна измена: 28 август 2024
    На Amellie13, eliesaab и Billy Idol им се допаѓа ова.
  7. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    1.733
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141
    Што ме означуваш? Објави некој Русин, овој е Чеченец, алахова војска. Муслиман си ти? И што е важно што кажал? Што и да кажат, џабе е, се лажат себеси, како и членовите на форумот што остареа во надеж. Вистински фан на Чеченците досега се има конвертирано во ислам, не само сликички тука да става. Јас мислам на Путин после тоа бакнување на Куранот и сунет му имаат направено, само не кажува.

Нема што да се коментира многу, дури е и досадно, ќе падне снег, ќе вртиме лепче на Бадник, Украинците уште ќе се во Курск.

9. Dominodancing

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    1.733
    Kako da ne te označam koa ti si ekspert za situacijata vo Ukraina. Toa ne se Ukrainci tuku Nato vojnici i platenici od Avstralija duri imaše što može da se vidi od snimkite napraveni od Rusite koa gi zarobija, edno e sigurno samo vlegoa vo Kursk ama teško da izlezat živi vo najmala raka gi čeka Gulag. Jas sum pravoslaven Hristijanin, a Rusija e edno od retkite mesta ako ne i edinstveno na planetata kade so Hristijanite i Muslimanite živeat složno so godini nanazad, toa go kaža pretsedatelot Putin! A ovie tvoite so sila sakaat da predizvikaat Treta svetska vojna! Ne znam kako može da gi podržuvaš.

10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141
    За кого имаш навивано во двете Чеченски војни, за Чеченци или Руси? Нападот во Крокус го преспа ли ти? Двете заложнички драми овие два месеци каде муслимани во Ростов и Воронеж заклаа Руси во затвор оти се „неверници“ ги преспа ли? Ако биле НАТО војници, нека поволи Русија нека се тепа со НАТО, што ми се обраќаш мене? Да ги сожалувам ли руските силувачи на украински баби? Одамна нели ќе се тепаа со цел свет, не знам што ми се објаснуваш кои биле, од кај биле тие во Курск, некои поспремни од Русите се и затоа Русите ќе трпат и тоа е.

11. Dominodancing

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    1.733
    Kjuti ne zbori ništo i pokrij se so ušite, Amerika edinstvena zemja vo svetot koja sto vo istorijata na čoveštvoto ima upotrebeno NEOPRAVDANO atomska bomba vrz civilno naselenie i ti gi branis ccc i duri den denes ja držat vo založništvo Japonija so toa što im ja pišuvat istorijata i decata Japonci učat deka atomskite bombi vrz Hirošima i Nagasaki ne gi frlila Amerika tuku Sojuznicite

12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141
    За Америка отвори си посебна тема, оваа тема не е за САД. Русија со сила има земено неколку јапонски острови, северни територии. Не ми објаснувај колку Русија е кул, колку се Чеченците арни, пакувај куферот и оди си кај нив, овдека соживот нема, знаеш и сам.

13. Dominodancing

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    1.733
    Epa ako ne e za Amerika temata, za Čečenija ne e pa ič. Na kraj kraeva Amerika preku Nato i Ukraina ja vode ovaa vojna, 32/3 Nato členki vojuvaat protiv Rusija 2.5 godini i pak ne možat da pobedat. Mn ubavo se živee so zapadnata kultura so ja branis gledam kolku e bezbedno po tie državi kade haraat migranti siluvaat ubivaat sekojdnevno, da ne smees vo Ger ili Fra i dr dežavi na raat da se vozis vo metro ili voz od manijaci i lopovi. Kolku luge zakla toj migrantot pred nekoj den vo Solingen mislam deka se vikase gradot vo Germanija? Idi ti živej so niv prečekaj gi doma tie takvite. Vo Rusija zapadni vrednosti so roditel 1, 2 i 16 nema, Tuku se počituvat semejnite vrednosti Screenshot_20240828_213512_com.android.chrome.jpg

14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141
    Шаман гејот му пее химна на Црвен плоштад на двапати разведениот Путин кој имаше најмалку две љубовници јавно и промовираат „семејни вредности“. Наталитетот на Русите е послаб од тој на Македонците.

15. Dominodancing

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    1.733
    Ne možam so tebe da se raspravam, ti ili ne sakaš da ja vides vistinata ili si platena pa mora da braniš neso so ne e taka

16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141
    Кадиров има 14 деца, а кој му е вистински фан, треба да има толку во знак на семејни вредности, друго не се признава.

17. Dominodancing

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    1.733
    Izgleda ti si mu vistinski fan štom znaeš kolku deca ima, kolku mački, kolku ljubovnici..

На Billy Idol, Mumoftwo30, Konfetka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141
    Путин не е поарен од нашиве политичари што се тапкаат по рамо со Албанците кога е густо и зборат за соживот. Очај е тоа. Путин се плаши од Чеченците. Кој друг политичар христијанин одел во џамија да бакнува Куран? Јас не се сеќавам на таков случај. Не паметам некоја голема нација да се мава во гради со малцинство кое до вчера го колело мнозинството. Тоа е очај и понижување, а тие што немаат избор оваа појава ја викаат „соживот“, да се оправдаат де.

19. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    5.068
    Posrugo e koa imas pristap do sluzbeni podatoci odma za sekoj moze da najdes :D

На Dominodancing му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    5.068
    She cant confirm neaither deny that :D

На Dominodancing му/ѝ се допаѓа ова.