Веројатноста е: да падне договор, да се расцепка Украина, да влезе Украина во состав на Р.Ф или земјите кои не се во НАТО (да бараат; читај преговараат за влез, за општо добро) и ќе се подели цел свет наспроти Р.Ф. Тука веќе ќе преовладува моќта и оружјето. Ќе се исцртаат нови граници на некои земји.
Апсолутно. Денес Зеленски рече дека сака преговори, па потона во земја. Го викнале малку на страна и го поучиле да бара нешто што нема шанси да го добие. Плус трупање оружје на сите страни.. , баш сакаат да се договорат.
За да се договорат Зеленски треба да си дај оставка како и другите под него! Тоа го бара Путин многу едноставно е . Да се смени власта, а покрај донеск и лухан друго нема да чепка. Али на Зеленски не му се дава столчето тукутака, себичен.
Утрово го слушав дечкото од Лесја Украинка. Говореше дека со години, додека биле во заедничка држава, Украинците по диплимирањето добивале работа во други градови во Русија, а пак во Украина се доселувани Руси. Така Украинецот е никој и ништо во огромната Русија, ама Русите ја населувале Украина во меѓувреме. Ете што им мислат големите народи на помалите. Окупирале територии плански, иако се тоа слични народи, братски.
Абе овој Зеленски е крив за се. Америка го наседна. Што мислеа Русија ќе им дозволи да стават на нивна граница база. Само му ветуваше Америка помош ако Русија ги нападне. А не се толку луди да ја нападнат Русија. До вчера Зеленски бараше помош од нив кога виде дека нема да му помогнат фа побегне од Украина, денес излага сп видео за по социјални мрежи демек еве со народот сум ќе ја бранам државатА. Па ги присилува сите мажи над 18 години да војуваат и да не смеат да ја напуштат Украина. Тој ја направи што ја направи бељата, сега они да војуваат за него. Ни едните ни другите не сакаат војна. Греота за народот никој не го заслужува ова. Се надевам ќе заврши побрзо со помалку жртви.
Јас ко што знам мирољубиви се. Православни. Толку знам уствари Спојлер: .. може и домазет да земам некој де
Скоро 80% од Украинците се православни христијани, но имаат мал дел Римокатолици и Грко-католици, т.е. Унијати. Тие живеат на западот од Украина и највеќе се анти-руски настроени.
Чим Авганистанци можевме.. ја од нив упрпана бев Поготово шо демнеа девојчиња кај мене во маало и идеа по нив