Значи, боже свашта, провокации на ниво од 4 то одделение https://www.independent.co.uk/news/...zelensky-nuclear-weapons-latest-b2621034.html
Билко, сите знаеме веќе дека Путин нема муда за нуклеарка. Оти дури тогаш ќе се свртат неговите против него. Оние кои во меѓувреме ќе го преживеат нуклеарниот напад од западот. Оти Трамп одамна му кажа. Денот кога ќе искористиш нуклеарка, за неколку саати ти влегуваме во Москва и ништо нема да те спаси. Да не се правиме будали на сила дека Трамп е за Русија и Путин. Да не беше претседател до пред 4 години, ќе му поверувавме. Тоа што збореше против Обама пред изборите, тој истото го правеше. И сега ќе е истото, ако случајно победи. Се оди според планот.
Не знам што знаете, знам дека немате гледано руски филм ниту читано руска книга. Долго е тоа, неподносливо долго. Мене не ми е интересно да се заебаваме со нуклеарки, а ако тргне, никој нема да преживее. Јас се надевам нема да тргне, ради руските филмови од погоре. Ама провокациите се смешни.
Путин флекса веќе 2.5 години. А многу убаво му е јасна ситуацијата. Украина се спремаше за војна уште 2004та, кога победи Руслана на Евровизија и портокаловата револуција која следеше. Го навлекоа на војна, наседна и сега нема назад. Ова е партија покер и западот извлече четири А. А на Путин му се паднаа двојки. И сега флекса со двојките, се јача дури може. Пак мобилизира 130 000. Колку и да се патриоти, русите ќе попуштат. Не е тоа 45та. 24та е сега, уште малку 25та. Ќе дојде моментот кога ќе треба да се покажат картите на маса. Со двојки ништо не прави. Го пуштаат полека "да напредува". Нема опција за нуклеарка, оти ќе е крај за него. Не ги држи тој конците за црвеното копче. Ќе го јаде во тилот како неговиот амбасадор во Турција, осеќам . На овој или на оној начин, наебал јако
Прав е Руте шо е прав, не се ни сомнева некој веќе во ова, туку де нека дојди Трамп пак да видиме после шо ќе биде, дали и колку ќе остане цела А и шо вика ситуацијата на бојното поле била тешка за Украина и покрај таквата поддршка, е тешка е Рутe: Украина не би постоела без Америка
Ahahhahahahha има една кај нас наша македонска: радувај се к**е на пијана жена аххахаха а бе губите на сите фронтови и сами се преставувате како победници Цела европа плус британија плус мурика сите еден путин ве држе, само лаење три години да беше така ехееее у афганистан за 12 часа влегоа тука нешто трета година ми оди …. Уште ве лажат? до кај е украина на патот кон москва шо бидна со 30 километри шо ги земаа?
https://hr.sott.net/article/43153-F...i-ne-provode-masakre-i-minimaliziraju-gubitke Одличен текст, со психолошки приказ на војнава...
https://24info.mk/2024/10/08/русите...ywKA1IjbzQ9KX5Ixo0_aem_hzEh5IorvXHKfrQCvcKMOw супер.. Барајте шелтери
Мора да се спрема 24 доаѓа доларчето ќе оди во историја ако пробаат нешто со балистичките ракети од украина ќе оди се во пропаст. Мислам дека не се до толку луди Петродолар капут
Eve GOSPOD kako vrakja so Prirodni katastofi vo Amerika kade za profitot zalosno xs smetka na nevini lugje vo Ukraina ne sakkatt da ja zaprat vojnata! Ako mozat ako sakaat da se zavrsi konfkiktot so Rusija samo treba razum!!
А кај пишува дека малерозна е за СДС? Кога сум фатила страна јас за мкд партии? Украина и Израел да, секогаш. Мкд партии, сите ве лажат