Хаха ббс и снн? Му го накршија на путин ете ти ја сликата прва можеш и да си ја провериш ако мислиш дека е пропаганда сам против 50 европски земји и плус мурика им шета кај сака самити прае хахах у крим му влегоа еве веќе три години муниција снемува замисли цела европа и мурика прати муниција и сите ги држе сам и упте снемува со вили се тепа по украина ahahhahaha му мава ракети дома и ми вика он со копчето ми се заканува а бе ќе ве рокне е ќе видиш будала у здрав мозок па и мене ме прајш. Ми маваш камен дома и после јас сум се заканувал дека ќе те тепам не да те тепам има да те снема
Е ајде де, тоа снемувањето многу го чекаме. Не гледам ббц јас, немам телевизор, јбг, инфлација Нели и западот немаше оружје, ќе помрзнеше европа, ќе умреше за јадење, те ова ќе беше, те она. И шо се деси? Се е најнормално. Сега сите шопинзи за Божиќ. Јадење, пиење, од пиле млеко има . Рубљата 100ка а?
Ти се приспа а? Ајде легни си утре ќе се расправаме. Ето Киев сирените почнаа. Чекаме одмазда за Торопец 2.0
Не спијам jaс Не се расправам јас со тебе убаво ми е а и со никот многу си ми погодена Кога ќе биде работа за шугармами нема да сум ваков, само така е и во право си ќе слушаш од мене кажи им нека не маваат денес чекам извештај од нвидеа некоа пара да направам, утре нека маваат
Русија стандардит е каде каде подобар. Сметките за живеачка им се смешни. Литар бензин е 20 наши денари. Во маркет цените се нешто пониски од тука, за нормална облека да не зборувам. Превозот им е исто такс смешен (такси, јавен превоз) многу подобри услови за живот. Сите скоро имаат завршено најмалце два факултети. Ова е вистината. Таму е луксузот само скап. За живеачка е добро. Да не зборувам за медицината.
Повторно се враќаат летоците за потенцијален нуклеарен напад, оние кои ги оставивме и заборавивме во крајот на 80-тите, кога започна крајот на Студената војна. Администрацијата на Бајден чекаше за завршат изборите во САД и да направи ескалација на војната, а како реакција на одлуката за употреба оружје од долг дострел длабоко во територијата на Руската федерација, вчера имаше напад во Балтичкото море. Тие кабли ја поврзуваат критичната инфраструктура на дел од земјите членки на ЕУ. Очекувам да зачестат и сајбер нападите. Украинскиот режим е во ужасна состојба, првично затоа што го загубија моментумот во војната, односно неколку години по ред немаат значителни успеси на военото поле. Со самото тоа и воениот морал е на многу ниско ниво. Класичен пример се сите, буквално сите, битки од последниве 4-5 месеци, каде Украинците се повлекуваат без да дадат значителен отпор. Во 2022, на пример, и за малите и стратешки незначајните села, Русите војуваат во недели, а некаде и со месеци. Денес, дури и поголемите градови (пр. Селидово) ги земаа за помалку од 2 недели. Темпото на промена на фронтот е пребрзо за Украинците. Константните порази ги премислуваат и западните лидери, кои се повеќе и повеќе се за примирје. Очекувам политичката клима да се промени во Европа по 20-ти јануари. Понатаму, Украинците имаат проблем и во ротациите. Војуваат со месеци без одмор. Елитните единици, кои го држеа Угледар, имаа огромни загуби. Дел од единиците кои го држеа фронтот кај Константиновка беа преместени на Курск, каде Русите го искористија тој вакуум простор на разреденост и го пробија фронтот. Полесниот напредок на фронтот се должи и на тоа што дел од украинците дезертираат односно се предаваат. Дел од тој револт се должи и на присилната мобилизација, каде просечната старост на војската оди во нагорна линија. Украинската економија е на колена. Повеќе од 10 милиони Украинци се трајно раселени. Голем дел од градовите и селата во источна Украина се урнати до темел. Напорите за возобновување ќе траат со децении. Украина зависи од западното оружје и економија. Без лесна и редовна циркулација на оружјето, кое најголем дел и го изгубија, кое не им помогна ни офанзивно, ни дефанзивно, нема да ги држат линиите на форнтот. При “големата“ контраофанзива изгубија скоро 100.000 војници, а притоа, денес, немаат ни педа земја од освоените територии во 2023 г. Русите ја промените воената тактика, прво чистат со дронови, потоа праќаат мали групи на воници кои се вкопуваат, потоа праќаат поголеми групи на воници и на крајот влегуваат со тенкови (и тоа само ако е неопходно, како во (Чесов Јар). Башка Русите контролираат повеќе од 1/3 од Кураково, последниот голем град во Јужен Доњецк. После Кураково, во тој дел од фронтот нема да има големи урбани битки, борба за секоја улица, зграда или куќа. Овие единици, веројатно, ќе бидат испратени на друг дел од фронтот. Борбите на отворен простор имаат свои слаби страни, како отворена ранливост од напад, без простор да избегаш или да останеш сокриен. Но има и своја голема предност. Со оглед на фактот дека Украинците немаат големи упоришта во Јужен Доњецк, војната лесно може да премине и во некоја нова административна област во Украина, како Днепар, каде теренот не е припремен за војна и воени операции. Кураково, покрај тоа што има голема електрана, во непосредна близина на овој град (Шевченко), има големо наоѓалиште на литиум. Мислам дека заземањето на овој град, кој повторно 1/3 е под руска контрола, ќе биде пресвртница во оваа специјална воена операција. Сите знаеме дека тешко се голтаат кнедли, посебно кога биле натопени со крв, но режимот во Украина мора да направи отстапки со цел конфликтот побрзо да заврши. Во спротивно, за неколку години од сега односно нови 100.000 војници помалку, 100-тици нови градови и села уништени до темел, илјадници километри трајно загубени, уништена економија, уништено производство, уништено земјоделство, нови милиони трајно раселени, ќе зборуваме за пропуштената прилика за мир или барем примирје во 2024 година. Условите на Руската федерација се на маса, режимот во Украина е оној кој не сака да преговара.
Ова магарево старо Бајден мамичето на сите ќе ни го заплаче. Нему мандатот му истекува, деновите во белата куќа му се бројани и гајле му е што некој ќе рече за него, дали од Америка дали од светот ич курот не го боли. А Путин е маж, кај што плука не лижи, ако се реши да го кликне копчето ќе го кликне, ич не се дума дали Макрон, Стармер и Шолц ќе го критикуваат или ќе му се заканат, едноставно не се никаков фактор. Народот па уште поглуп, ги поддржува сите тројца, а не знаат дека баш народот е тој што ќе уми т ко глувци по улици и по подземни скривалишта. Имаше една мапа, потенцијални локации на Русите кои ќе ги гаѓаат во случај на нуклеарна војна, најблиската точка ич не ни е далеку, в комшии кај браќата булгари. Ако мавне таму една и ние ваму ќе поцркаме од радијација. Вучиќ више се спрема за најлошото, рече да се припремале подземни скривалишта. Ние сироти ни скривалишта имаме ни сирени за узбуна, да фрли батко Путин една кај нас нема ни да знаеме. Ќе има огномет многу порано од Нова Година ми се чини.
Шо било ова работата во Шведска на плавушите поштарот преку пошта им доставувал прирачници со упатства шо и како да прават во случај на војна? Ќе се фаќаат ли плавушите за пушка, најава ли е ова за нешто големо?
Ако издржи путин да до јануар после тоа ќе се бркаат меѓусебно владата муриканска и корпорациите. Сето е масло на блекрок муриканската влада е само кукли ама изгледа ќе се смени за брзо https://x.com/mtgrepp/status/1859259154311123245?s=46
Ќе ,,издржи,, ли до јануари? Ако некој напраи нуклеарна беља, ја мислам зелениот ќе биде. Да се смени нешто не верувам, газди се на се што ти паѓа на памет. И на тоа што не ти паѓа,
Остај ти таа државата ако реше да стави ред, нема корпорација шо ќе може да ја сопре. Е сеа ќе паднат едно 2-300 души од скали, прозори и слично. Ако продолжат вака да го провоцираат мислам дека имаможност да ја изгори украина за да видат дека не е само на збор. Дај боже да не дојде до тоа.
Колку пати ќе ги издаваат? Се знае дека Нетанјаху се кандиса курбан да појде со војнава. Ама ќе се слави како херој. 800 војници и уште толку цивили им рокнаа, ама не се даваат така израелците Плус мора на Путин некој да му парира. Не може само тој апсаана да оди ето и батко Бени Русите рокнале некоја бомба, јака, јака... Ама за нуклеарка нема кохонес батето... Бени има, ама Путлерко нема, не е мажага
Ги рокнаа ама празни оцој пат да размислат наредниот ско мавне со шо ќе бидат. Ја ко шо ги видов тешко дека некој состем ќе го пресретне тоа
Ова му беше предупредување, тие четри минути кога ги виделе незнаеле шо да прават доњетск барале дали го има на мапата. Вториот пат не ми се верува да бидат празни и пак нема ништо да направат само ќе трепкаат а украина ќе изгори
Викаш имат вакви? Украинците кога маваа не ни беа празни ама од сторм шадол само шадол остана https://x.com/worldwar_3_/status/1859599158744592642?s=46