Војна во Украина

Discussion in 'Политика и настани' started by RainBow, Feb 24, 2022.

1. Alek90

Alek90 Истакнат член

Бондстил обележан е, тука блиску нас

2. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Бондстил е или Калето тоа кај нас?

3. Realist1

Realist1 Популарен член

Бондстил

Biljarkata likes this.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Дефинитивно калето од стратешки интерес е:D
    Воени бази се во прашање ми се чини, според претходните муабети за Полска и Германија.

5. Alek90

Alek90 Истакнат член

воени бази (нели воени цели) би биле нападнати во прв бран, амбасадата на Кале како цивилна (двојна намена) цел можеби во 2 или 3 бран би била збришана.

6. Alek90

Alek90 Истакнат член

што мислите, дали нешто слично на ова им изгледало на луѓето во Дњепар последното бомбардирање? околу 02:01, изразите на лицата

7. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Читаш премногу руски пропагандни постови на Твитер. НАТО е далеку поголема воена сила од Русија, а ти пишуваш ко аматери да се НАТО спрема Русија. Се што Русија се заканува да го направи истото може и НАТО.

Можеби ти остава поразличен впечаток што НАТО не гледа потреба да се заканува со нуклеарки. Можат и тие да се закануваат ако сакаат, ама нема никаква поента за тоа. Знаат НАТО дека се посилни. Ваквите закани се прават бидејќи Путин знае дека е послаба Русија спрема Европа.

8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Зошто мислиш дека САД би се довел до точка да биде избришан од земјата и да се уништи цел свет за некоја си таму Украина, Бугарија, Романија или Полска? Или пак Германија?
    Мислиш дека гајле им е ако Русија фрли нуклеарка во овие земји, кои немаат начин да вратат?
    Овие земји и затоа се во НАТО, како бафер зона/штит за во некој иден конфликт.

НАТО не е хомогено тело, и тоа се докажа и во короната кога се делеа вакцини, маски и медицинска опрема, каде се делеше, а кои земји беа оставени на милост и немилост да просат на трети страни. (Кина, Русија, Србија) .

Највише што може да одговорат е да срамнат некое племе како Хутите, Сирија или трета земја која нема нуклеарно оружје (Белорусија, можеби). Утре да дојде нож до коска може САД да го напушти НАТО и легално да нема потреба никого да брани. Како пример Британија што ја напушти ЕУ (бродот што тоне).

Не знам како ова до сега не го сфативте, буквално овака војуваат САД (НАТО) со Русија (СССР) преку проксиња уште од студената војна. :)

Feminka22 and sonuvana like this.
  9. RespectAndObey

Уф, ако мислиш дека НАТО не е ништо без САД :D. Не, и самата Европа е непобедлив противник за Русија. Игнорирај се што си прочитал на Твитер што ја претставува Русија како воен гениј чијшто единствен ривал е САД или можеби Кина. Освен за нуклеарките, Русија не е ништо повеќе од просечна воена сила и затоа не може да води војна освен со слаби земји како Украина.

Што има врска НАТО со Ковид?

10. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

На кој начин е непобедлива? Во ЕУ само Франција има нуклеарки. Германија е ограничена со оружје толку многу што воено е нерелевантна.
    Знаеш ли која е втора воена сила во НАТО? Турција, не Франција, не Британија.

Франција моментално е во војна со Русија, директна, во Африка, и ги губи колониите побрзо од што Украина ги губи селцата. А втората воена сила во ЕУ после Франција знаеш ли која е? Полска. Украина беше далеку повеќе вооружена од Полска на почетокот. Ете, толку е воената сила на ЕУ.

11. RespectAndObey

Тргнуваш од претпоставка дека НАТО ќе се распадне при првиот конфликт со Русија на НАТО територија. Јас ја немам таа претпоставка.

Ако Русија стварно беше толкава сила како што ја замислуваш, ќе го освоеја Киев за 3 дена како што иницијално планираа. Оваа војна им покажа на Европа дека Русија далеку ја преценуваа за во случај на воен конфликт. :D

12. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

НАТО е не е хомогена структура како што ја прикажуваш. Таму е САД, и другите се вазали кои не одлучуваат за ништо, само слушаат наредби.

Еве пак, ако утре реши Русија да фрли нуклеарка над Варшава, која земја од НАТО ќе врати и ќе ризикува да се самоуништи следна? :D

13. RespectAndObey

Немаш доволно информации за го направиш тој заклучок за НАТО. Досега немало напад врз НАТО територија (освен врз САД) за да се покаже дека е распаднато. Тоа со Ковид ти нема врска со функционирање на воениот сојуз.

Исто толку ризик е за Русија да фрли нуклеарка колку е и за нас да веруваме во НАТО. Еве да фрли нуклеарка како демонстрација а НАТО да не врати, тоа само додатно ќе ги нуклеаризира останатите земји.

14. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Nokeska Ukraina ja napadna Rusija povtorno so 10 USA raketi vo oblasta Kursk + Francija dade zeleno svetlo na Ukraina da gi koristi nivnite raketi so dolg dostrel za da ja napadne Rusija

15. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Кои се тие останати земји? Мислиш дека САД би им дале нуклеарка пример на Полска за да и вратат на Русија? Не функционира така светот. Ти викам јас, сите овие точки горе што ги има на мапата @Realist1 што ја постави (освен Англија), утре да бидат збришани од земјата со нуклеарка, никој ништо нема да направи. Ќе биде само тишина.

16. RespectAndObey

Не го имам тој мајндсет јас дека треба да се плашиме од Русија бидејќи има нуклеарки. Како против секој насилник, треба да се бориме против злото во светот. Така ја победивме фашистичка Германија, така ќе ја победиме и фашистичка Русија.

17. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Ти мора да си АИ бот
    Неам друго објаснување

:drunk:

Добро го владееш нашиов јазик бро (y)

Realist1, DS10, Konfetka and 4 others like this.
  18. Bratot

Bratot Форумски идол

Со кој ќе ја победиш бе Русија? :D

Feminka22, DS10, Konfetka and 3 others like this.
  19. Vill

Vill Нов член

Dali seriozno kade gi citas informaciite ?

20. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Screenshot_20241124_005539_com.android.chrome.jpg