Ти си ги испомешал лончињата или тролаш на велико. Кој ја победи фашистичка Германија во ВСВ? Ќе се бореле тие против лошата Русија, а тие добрите, о туго какви филмови те тепаат. Ако нешто правите тоа е само провокација за почеток на трета светска, што и потајно го сакате. Си го сакам животот назад кога го немав прочитано ова мислење на темава.
Кои сте тие вие шо ја победивте фашистичка германија? де наброј стварно кој ја победи фашистичка германија Дипломите назад и у прва средно на предавање. Тоа е коа учите од пропаганди а не од книги. Чим си љубител на драми
некој бегал од часови по историја, а сега се надмудрува на форум како знаел повеќе Џабе им објаснуваш, не да читаат премногу, ептен се опиени од величината на Путин и колку е јак а ние не сме. Како ќе сме ќутеле пред него, ќе гаѓал бомби а ние јавните ќе си мируваме
Сега по гугл како шо глеам нацистите сами се победиле и берлински зид си направиле изгледа Од немање муниција и вадење на чипови од фриждери до орешник https://x.com/bulah003/status/1859984239565119890?s=46
Па нели и западот немаше оружје, немало да дава, ќе паднела Украина за 3 дена. Ако не мислел западот да помага, ќе беше како во Чеченија, Грузија и сите други "области" што русија ги нападна последниве децении. Западот не се фали со тоа какво оружје има. Таа ЕУ ја распаѓате веќе 20 години а сите одите таму на работа или работите за западњачки фирми.
Да не се разбериме грешка, неам ништо против еу иам против глобалистичката муриканска корпоративна деструктивна политика и инсталираните кукли на чело на еу кои ја уништуваат еу и еу вредностите. https://x.com/stillgray/status/1859931875474858248?s=46
Кај да се фали, по дома ли да си пукаме? Кој што има ќе си пука по Русија и Украина, како прокси. Па ќе си ги измерат. Ако не умре Путин во меѓувреме од сите ракови, сиди и остали болештини од кои умира последниве години.
Овај сегашниов не беше ли двојникот на Путин, тој орЏиналот нели умрел одамна? Русија нели ќе се распаѓаше досега ко кула од карти поради Украина? хмм хммм
Алијансата ја победи Германија. Русија сама да беше ништо немаше да постигне. Затоа сега се плаши од уште поголем воен сојуз како НАТО.
Да не беше Алијансата, Русија ќе им се приклучеше на Оската кога-тогаш. Русите отсекогаш биле подмолни, затоа и прво соработуваа со Германија при инвазијата на Полска.
Русија, поточно Советскиот сојуз даде 27 милиони жртви во ВСВ, никоја од другите држави ни приближно има толку изгубено. Една Југославија даде повеќе жртви исто така од САД и Велика Британија заедно. Размисли што значи тоа за момент, а не само да нафрлаш глупости што си прочитал по про-западните медиуми.
Била Русија сама или не ќе му покажеше кај му е местото на хитлер исто како што направи со Наполеон. Доколку Германците не беа закочени само 14 километри пред Москва цел свет ќе заминеше јабана, ама со грешката на Хитлер што ја направи баш во Русија и пред Москва, а Русите многу добро тоа го искористија, и САД и Британија и Франција, па и цел свет беа ослободени од фашизмот.
Blagodarenie na genijalniot general Žukov tenkovski stručnjak, i ruskiot špion Zorge koj im javi na Rusite deka Japonija nema da gi napadne i gi smeta USA kako primaren neprijatel. Ne znam zaso samo Rusite do sea ne puštija nuklearni bombi
Оти не се нездрави како американците и немаат претензии спрема заземање територии и користење на ресурси од други. 75 трилиони у природни ресурси има русија евеоп да ја собереш колку има 20?