Ако е барем една ете нека бидеме ние како НАТО членка ќе ве пуштиме први вас со шаренобојните знамиња, ќе ви дајме по една пушка, бомби и клоца во гз и шибајте напред така борбени во борба против лошите Руси, шо велиш а?
И двата ставови ми се точни. Русија не можеше да ја победи Германија без Алијансата и моментално е далеку послаба во конвенционална војна. Може да го поебе, ама не може да го освои заради НАТО. Русија моментално ја интересира обновување на териториите што ги имале како дел од СССР, тоа ако влезат тие земји во НАТО е невозможно. Не не рачунам нас за сериозна земја. Еве Полска да влезе во конфликтот и Украина ќе биде успешно одбранета од фашистите.
Значи најголеми фашисти пољаците ќе го бранат светот од руски фашисти кои го победиа фашизмот со 30 милиони жртва? за смеата си
Ова време и енергија што ги трошиш тука да не разубедиш нас, да ги потрошеше да одиш до Москва и да разговараш со Путин, верувам одамна ќе беше завршена СВО!
И вие да не трошевте енергија овде и да отидовте да им помогнете на Русите, Украина за три дена ќе ја освоевте. Русите не го победија фашизмот, само го заменија. Фашизмот во Германија конечно беше победен кога падна Берлинскиот ѕид.
Русија не ни сака да ја освои украина ни па сака ссср територии да враќа ни па планира да враќа. Кога русите ќе пројават такви тенденции ја прв ќе земам пушка во рака и ќе одам да гинам за украина. Како тоа русинот шире фашизам у коа држава? Кај има колонија рисија де просветли ме? Вистината за украина допрва ќе излезе Или сеа и вториот човек на мурика кенеди воде проруска пропаганда? https://x.com/stillgray/status/1859931875474858248?s=46
Јас антиваксери за медицина не ги слушам, не пак камо ли за Русија. Russian-occupied territories - Wikipedia Не ми личи мене ко да нема интерес за поголеми територии. Не е само Украина што била жртва на руската империјалистичка машинерија.
Mnogu se odolzi Vojnata zatoa sto nema kapacitete Zelenski da pregovara ako mu e kazano od Admnis na Bajden deka treba da vojuva! Od Edna strana Ukrasina ima pravo da vrati koga e napadnuta! No treba ds ima stav deka nemorzeda bide Nato koga e do Nea Rusija i treba da se najde način da prestane so vojnata so kompromis!
RUSSIAN PLANE MAKER: THANKS FOR THE SANCTIONS Following the imposition of sanctions on Russia after its invasion of Ukraine, jet manufacturer Yakovlev ramped up its production of the MC-21 and Sukhoi Superjet 100. The country aims to replace Boeing and Airbus planes and rely solely on domestically produced passenger jets. Кој тука се имаше обрукано кога почна војната дека Русија ќе останела без авиони и ќе паѓале како круши оти немале резервни делови за Ербас и Боинг? Знам имаше смеење кога пишував дека имаат нивни авиони и ќе ги завршат за година-две. Епа, еве ги, после две години ги заменија.
Остај ти шо рачунаш, моево ќе да испадне точно. Спремај се, покрај војниците ваљда ќе има простор и за од страна уште некој Се селектираат војници во АРМ кои би учествувале во евентуален судир со Русија!
Russia's inflation is so bad that people are stealing butter Ботовите на Твитер нема да ви ги споделат овие вести.
Сите овие муабети околу војнава ме изреметија мислам... Дали заканите за нуклеарна војна се реални, денес во 21 век? Дали Путин е толку нескротлив, семоќен ?
Со нуклеарки до мир во светот. До кога ќе ја праите Америка добар џандар? Све поише сум за Русите жими мене.
Поголеми се шансите Западот да детонира нуклеарка, отколку Русите. Оти западот има што да изгуби, Русите немаат. Зошто Америка им фрли нуклеарки на Јапонците, дека надмоќна беше? Не би рекла.
1. Заебанации со нуклеарки , не знам како зависат со нешто за губење, ама имаат врска со мањак мозок. 2. Оти после ќе биде небитно кој прв почна. 3. Е сега, пошто мислеа дека ќе му напраат канцел на Путин и толку ќе биде, ете толку е мозокот- или- изгледа не им е јасно она под 2. Морав вака, не знам како поинаку да се изразам.