Епа не може пристаништето да си го качат на рамо и да си го однесат во Русија Нормално дека ќе си остане во Сирија Ама зошто на руската берза не тргуваш? Таква љубов спрема Путин. Леле леле. А дугинчо уште го игнорираш. Греота е човекот, прочитај го. Што Ердоган? Изгледа 3:0 е за него. Засега Викаш на кинеската берза тргуваш а? И таму си милионер Во Иран милијардерче
Има изгледа 50 пристаништа сирија? Ахахха. А оти шо ти мења тебе на каков ексчејнџер тргувам? Не те разбирам, коа ти е поентата ни западот ни истокот го поседува криптото иначе и во долар сум милионерче така да не се секирај за мене… дугинчо го ингорирам ердо ми е интересен сеа
А Путин што вика? Ќе го вади ножот? Апсолутно не ме интересира твоето крипто братле. Ти цело време во недостаток на факти кажуваш дека имаш крипто. Добро де, и јас имам. И што сега? Збориме за геополитички дешавки. Јас сум отворено прозападна, произраел. Ти исток, брикс, Русија, дедоларизација, сто пати едно та исто вртиш. Ќе паднел западот, та ќе паднел, брикс јаки биле, Русија, Иран, Бразил, Јужна Африка, ми споделуваш сега дека Русија биткоини ќе купувала. Нели дедоларизација ќе правеа. Колку мапи пушти од поделена Украина? Таму е линијата? Потпиша Зеленски? Трамп потпиша? Само влажни соништа споделуваш
Ти си таа од уста милионите мои и криптото шо не го вади сестре оди прочитај се ја никогаш не сум спомнал шо имам и колку имам. Ти дадов една слика еднаш од трејд и секој пост со мене ти е моите милиони. Мои си се незнам шо ми напна. Во недостаток на факти јас не правам ништо ја земавте украина? Ја поделивте русија? Влезе украина во нато? Пропадна русија економски? Влезе у сирија за 15 мин шо чека нека влезе у русија? Дедоларизациа ќе се случи ама шо сакате може да напрајте Сто пати ти кажуват дека криптото не е западно ти пак исто трубиш ете западно нека биде ај. Разликата меѓу мене и тебе е шо ти имаш желби да присвојуваш а како шо неможе криптото да биде присвоено а ти тоа очигледно неможеш да го разбереш неможеш да разбереш и што се случува и како ќе дојде до дедоларизација. Некој сонува нешто јас не сонувам јас ја гледам реалноста. Ставија терорист на чело на сирија чекај нека помине некој месец ќе видиме шо ќе се случува
При недостаток на факти, ти го вадиш криптото и се фалиш. И после се обидуваш да се правиш "жртвичка" Па после се фалиш колку милиони во долари имаш. Оној против кој зборуваш. Очигледно немаш факти на темата. 3:0 за Ердо тројанецот. Идф на неколку километри од Дамаск. Асад под сукњата на Путин.
Ха ха Лесно е од Германија или кај и да си да се смееш за шелтер у Србија. Бар Македонија и Србија се братски држави. Ние колку роднини иаме таму, и они кај нас. Нас коа снемавме брашно и жито, Вучич ни даваше, не Америка. Од Косово и Албанија аир неаме видено.
Нели Асад беше лошиот, нели тој беше онај од кој сите требаше да се плашат а овие новиве беа добри дечки Зошто тогаш Израел пепел ги прави со бомбардирање? Со кое право Израел ја бомбардира Сирија?
Турција и Израел решиле да си ја делат Сирија....поразно во каков свет живееме. Ердоган игра дупло на повеќе страни, очигледно ја предаде и Палестина. Русија ќе мора да влезе во Цариград , како што е и пророкувано впрочем....
Целта на натењаху е никогаш да не престане со конфликт, ради тоа што ако нема конфликт тој ќе треба да оди во затвор, од интерес му е да е во конфликт. Многу ми е интересно каква политика путин воде тука, мислам дека потребата на американската воена индустрија наместо во украина сега изигра да си ја задоволуваат меѓу крвопролевање на блискиот исток: евреите - муслиманите- и шо има таму друго незнам христијани ли се појма неам. У секој случај носење на терорист на чело на државата нема да вроди мир, како по го слушав прв таргет му е ерусалим, ама проблем е тука шо американски таргет е иран, значи очајно им треба иран на муриканците, а турците паднаа под влијание на израел сега најверојатно ќе се колат кој да земе поголем дел. Вака како шо е ситуацијата у моментот на никој не му одговара ни се турците задоволни ни израелците ни па сиријците имаат држава ни америте остварија цел со иран каква серија за гледање каква мистериозна акција со исчекување на крајот. Сакам да удрат на нафтата. На европа не и треба непријател доста е само мурика да и биде пријател.
Ги направија пепел и бунтовниците не мрдаат со прст. А ни Ердо? Ти текнуе сега што е работата? Да не беше ИДФ да ги изделка хезбола и да ги сотре во корен, ќе си беше Башарчо уште на власт, а со тоа и Путин на медитеранот. Ама, има некој кохонес, ги смачкаа како никој до сега што не ги мачкал, им кренаа во воздух цела воена опрема. Кај е Ајатолата да каже нешто? Синвар? Насрала? Ханија? Долга била раката на Мосад.
Им се "испушти" пак на американците бројката на загинати војници од Украинска страна. ABC News во својот прилог рече дека преку 1 милион украински војници се убиени до сега, и затоа мора Зеленски да ја намали границата на 18 години за нови регрутирања. А, во најава е дека ќе се регрутираат и жени. Иначе ако влегува и бројот на повредени, обично е 3 пати повисок од тој на убиени.
Ја ослободија палестина сега сирија е на ред Тоа шо хитлер го правеше на евреите сега евреите го прават на другите. Нема везе не не интересира блискиот исток нафта нема да ни треба кинезите вадат електрични коли за 25000 $ има шаоми су7 бомбона, нека вадат очи таму подалеку од балканот и европско тло. Во меѓувреме русите влегуваат во покровск по негово заземање чисти се до реката дњепар. Киев индепендес почна да објавува можни сценарија за украина Можат слободно првите три да ги отфрлат, реката дњепар е граница со одеса без излез на море ко шо кажав пред година време.
Им падна Сирија, нема што да зборат сега. Се фалат со убиства на цивили, балистички ракети скоро секој ден, гаѓаат електрична мрежа сега пред зимото да нема струја.