Семе синапово мудрости не важат многу во реален свет ако не си заприметила досега. Сите пуфки што ги продаваат големите сили за слобода и просперитет важат до моментот кога тие ќе одлучат дека треба да важат. Толку сивило има во односите помеѓу држави и лидери, поима ние немаме што реално се дешава, кој со кого е и зошто е. Може само да сочувствуваме со секоја невина жртва, повеќе од тоа не можеш. Вади закони и права и говори за слобода колку сакаш, никој уво не го боли. Ко што Мк е продадена без некој народот да го праша, како и многу други игри, така и оваа.
Цел свет зборува за агресијата на Русија а никој не зборуваше сите овие години за украинската влада која е слуга на Англо Саксонците и истата го тероризира руското население во Украина. Цели 8 години Русија се повикуваше сите страни да се придржуваат на договорите со Украина, побара гаранции од САД и Алијансата дека во источна европа посебно Украина дека нема да се превземаат операции кои се директна закана за Русија. Тие шо направија? Инсталираа нивна влада, тој комичарот агент на Мосад и ЦИА го донесоја, за краток временски период ја наоружаа Украина со секакво оружје кое го немаше до сега, почнаа да разговараат за членство во НАТО, ги спремаа и им дадоја планови на украинците да создадат сопствено НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ. Епа Путин кажа дека немаше друг избор за ова лудило да престани и дека Руските трупи ќе останат се додека се демилитализира Украина со оружје. . @JasminaB29 Се надевам дека сте добро сите и што поскоро да се вратите тука и време е народот таму да разбери дека оваа е дело на САД.
Аааа штом е песна ок е, прати му ја на Путин може ја нема слушнато. Да знаел дека има ваква песна може работите поинакви ќе биле.
Не знаев дека на путин му се обраќам на Фемина Форум со Сепе Синапово текстови, ете секој ден учиме нешто ново.
Од кога во Русија и Украина се зборува арапски и се оди по шорц во февруари? Дај бе не подлегнувајте на вакви невистини
Луѓе наречете ме луда, ама по пишувањава и изјавиве на Зеленски на твитер ми се чини дека човекот сака да изнуди членство во НАТО и ЕУ? Неговиот портпарол вика се во преговори со Русија само да се изнајде место и време а он повикува сите да земат оружје и дека Украина не се повлекува?
Да се интересираа толку, ќе имаа познавање. Се истропкаа куп глупости колку да се шкртне нешто. Наеднаш сите ги заинтересира, а што се случувало порано (најбитно) го занемаруваат.
Дап. Погоре пратив дкрин шот од неговиот твит. Или е многу глуп човекот или Бајден навистина му праќа наоружање и пари како што прочитав.
Мал број биле , за 700 помалку од Руската војска која е моментално во Украина .. некоја од балканските тв имаше споменато за ова , баш утрово со маж ми гледавме исечок , ако го најдам ќе го споделам .. Жално е .. Лошо се изиграни од НАТО ..
Како да не подржувам??? Братучеди малолетни ми беа тероризирани 8 години од таа украинска тиранија само затоа што зборуваа на руски. Нивното детство е пукотници и експлозии. Додека ти спиеш мирно секоја вечер во подрум спиеја за да не настрадаат. И така бедно и сиромашно живееа останаа без кров над глава па и без татко.
Нели… Не ми се верува дека поединци го подржуваат НАТО, а кога го запалија Београд плачеа и ронеа крокодилски солзи. По ова што читам ви паѓаат маските на сите,лажната душебрижност и индиректното кажување “ Ако ви е треба повеќе кога не сте послушници на НАТО”.
Па тоа е целиот проблем. Сите ја слушаат едната страна а другата ја занемаруваат и напаѓаат. Ако го погледнат целиот говор на Путин ќе разберат дека Украина се користи за интереси на САД. На крајот Путин ги наброја сите членки на Алијансата дури и Македонија и кажа дека источна европа а и Украина ќе станат полигон на Алијансата за агресии кон Русија ама секоја агресија извршена кон Русија ќе биде возвратено како никогаш до сега. Согледајте ги сите факти а не само западните факти кои говорат некаква си фејк вистина а вистинската вистина ја кријат .