Во Украина буквално на секој над 18 години и под 60 години му се дава калаш. Без разлика дали до вчера играл ГТА или држел пушка.
Кое лицемерие, во САД се протестира, море и плаче затоа што гинеле луѓе во Украина, не плачеа јавно по ТВ кога САД бомбардираше во Иран, Ирак, Србија, Сирија, немаше ваква пропаганда (а мн слепи беа за тие гранатирања), тие спасуваа свет и демократии, а оставија рушевини, уништен народ. Мизерно, кога тогаш ако ти си правел така, ќе си даде за право и друг, прашање на време е кога. А на берза производи пченица, нафта и сл. од САД оди се повисоко и повисоко, а да не зборуваме со чие оружје се војува ...да се замисли човек во чиј интерес е војнава. Ако се разлее и по Балканов, за туѓи интереси да се гине, таман, ќе им го продлабочиме џепчето.
Ама што е тоа чудно? Во војните в оЈугославија од 16 год држеа пушки. И кај нас исто. Вие мислите дека само обучена војска војува? Зар не сте чуле за паравојски? За доброволци за време на војна во армија без разлика на возраст и пол?
Социјалните мрежи можат да ја упропастат Украина оти многу херојски работи се прикажани и како да се во контрола, а се под голем притисок и тешка офанзива. Обичнио неискусен народ веќе зедоја оружје и сега можат да паднат многу цивилни жртви. Жално...
https://twitter.com/nexta_tv/status/1497606162866442251?t=rWYj--C2owhhuAPpibdHBw&s=19 Почело је, почело Сега сами ќе му влезат за уши да го вадат
Сите поголеми војски се составени од претежно млади луѓе, вклучувајќи ги и американската и руската. Од 18-26 години. Постарите се офицери или специјалци.
А што очекувате да направи? Да ја предаде Украина? Тогаш ќе зборувате дека е кукавица, дека не се обидел да се избори за државата... Сигурна сум
Леле значи како одма скокаш. Полека. Не требаше да контрира на Путин. Ало!! Путин!!! Кај се сега да му помогнат? Санкции.. Јака работа.
Не скокам, прашвам. Која опција ја има? Или да се борат, или да се предадат. Мислам... говно се двете опции
Маж сега читаше некаде дека имало прекин од страна на Русија и чекала да почнат со преговори и затоа не напаѓале со полн капацитет. Има логика, со тоа што се уште не е освоен Киев. Јас само знам дека Русија е многу моќна и нема шанси да се повлече.
Eve Sto napravija Sto ne sedogovorija Ukraina. Sega se pojacuva ruskata armija.ke idat rusite zestoko do kraj. Ako ne prekine Ukraina konecno I nego bucka amerikanecit do kraj ke se odi.ako ne se predadat vednas vojnata ke bide katastrofalna za Ukraina.Ako go prekine ognot Ukraina ke se izbbegnat teski posledici.