Туку луѓе нашинци што се во Киев пишуваат дека овие од амбасадата си заминале, тие што барале помош не им помогнале...не ги земале со нив.
Амбасадата на САД ги избришала сите документи за 11 био лабиратории што ги имаа во Украина за развој на биолошко оружје, вируси и бактерии. Пред некој период ги имаа тестирано на околу 4400 украински војници и 1000 грузиски. Какви последици имаат/ќе имаат, нема да откриеме. Којзнае што се се правело и се криело од очите на јавноста. Којзнае што се ни спремале... https://dilyana.bg/the-pentagon-bio...bTL5dcewz645Y23SdCWtBKgfopkhJi7RiUNY2RtNXSSCo The US Army regularly produces deadly viruses, bacteria and toxins in direct violation of the UN Convention on the prohibition of Biological Weapons. Hundreds of thousands of unwitting people are systematically exposed to dangerous pathogens and other incurable diseases. Bio warfare scientists using diplomatic cover test man-made viruses at Pentagon bio laboratories in 25 countries across the world. These US bio-laboratories are funded by the Defense Threat Reduction Agency (DTRA) under a $ 2.1 billion military program– Cooperative Biological Engagement Program (CBEP), and are located in former Soviet Union countries such as Georgia and Ukraine, the Middle East, South East Asia and Africa.
Се зборува за целата сила од оние 200 000 војници на границата со Украина. А не со цела расположлива воена сила.
Не можат да не завземаат страна. Чудно ми е што од Кина сеуште не слушнав ништо или сум пропуштила.. НАТО е нож со две острици. Кога било ова? Врска немав...
Е имаше пред 1 недела мислам беше. Еве ја приказната за конфликтот дека не е од сега https://www.npr.org/2022/02/22/1082...understanding-the-latest-escalation-in-ukrain Заебаното е сега што Бајден има алаш- вериш со Украина. И му одговара ова. Бајден е гнаса од човек.
Короната " сама избегала од лабараторијта" затоа сега уништуваат се...кој знае што уште пуштаат со тие ракети што бомбардираат.
И да е така, Украина добива помош од повеќето НАТО членки, значи пак нема да е лесно ни за едните ни за другите. А до сега секако не беше лесно за русите како што си мислеа.
абре немој да влезам у лаб па им напраам комбинација од ковид-антракс-салмонела. ќе им е.ем м.тер штета што секоја жртва ја плачам иначе ко шо цел живот плачам за некој ваков изум...
Се пренесува брзо ко омикрон, има симптоми на салмонела, издржливи спори ко антракс и убива ко ебола, такво нешто очекувам дека тестирале... Ќе ставев смајли демек се шалам ама не знам дали се шалам...
Не е лесно, од аспект шо избегнуваат да бомбардираат како Американците во Ирак и Авганистан и да срамнат све со земја не гледајќи на цивилните жртви. Наместо тоа прават прилично прецизни ракетни удари. Киев не го гранатираа. Ниту еден град не е гранатиран со лесна или тешка артилерија.
антракс не е баш спор, јес да зависи кој вид. коа бев у контаминирани од тој вид имав на располагање 5 дена живот... има интересни ствари што може да излезат од лаб. не ме сфаќајте погрешно, интересни велам за мене.
Првите ракетни удари уште во четврток беа прецизно градовите кај што има лаборатории. Баш некој на твитер го имаше истото забележано. Како да им се брза на Русите да влезат во некоја лаб.