10.000 чеченци стигаат во Украина... Да не праќам линкови, имате на Јутуб, језиво изгледаат на плоштадот во Грозни
У очи војна, Вучичот... Се сеќавате за ковид прво коа се смееше демек ај бе нишо не е, а после плачеше пред цела нација? Синдром село гори баба се чешла.
Па делумно..ако ти ме испровоцираш да ти мавнам бокс, ти си крива, ако ти мавнам бокс без причина-јас. Не е само кој прв почнал, него и кој испровоцирал. @Celltica немаат нуклеарно оружје Украина ако на тоа мислиш
у полиција не мислат така. вербален напад, да. ама физички напад е тоа што проаѓа во обвинителство. оф топик е..
Да да. И тоа све чиста пешадија и специјалци. Прееска имаа собиранка на плоштадот, не можеш крајот да им го видиш. Се упатија кон Украина, има по вестите...
Каков дедо скапан е овој Ја да му удрам еден бокс нема да стане ете кој е хушкачот Украина си е сама крива шо пекаше по НАТО, демек нешто добро ќе донесе, освен за вака ако згусти.. На САД им требаше Улраина во НАТО, за да се блиску до Русија, не дека ги заболе. Еве за колку време Русија ја опколи Украина, 3 дена и тоа со пола снага.Шо ќе им се? Нуклеарно оружје исто немаат.Гас и жито и некои руди таму..
Tolku dim, a da nema ogan, tesko za veruvanje. A bolni glavi sto finansiraat se i sesto imalo i kje ima mene mi nema rezon vojna da ima vo Ukraina za NATO, po taa logika tie trebase da ja napdnat i Crna Gora, a ne da go kupat celo primorje, a za nas i da ne zboruvam, plus edna Bugarija im e preku moreto samo, nema logika, nikoj od tie ne e napadnat...ne e kje da e ovaa vojna za vlez vo NATO. Kolku sto vojnata vo Troja bila za Elena tolku i ovaa za Nateto.
Украинците му убиле еден од најомилените воени лидери на Кадиров. Алфите на Украина се борат против Чеченците.
Ooo za Treta Svetska li go stavija ovoj senilen na vlast so sila...Gospod napomos bolesnici vladeat so svetot
Злобник. Не е битно што ниеден народ не сака војна и последици од војна.Битни се само неговите лични и интересите на САД.
Nieden narod ne saka vojna ama koga kje stavat bolesnik na vlast, toa e, se e mozno. Gi spremaat amerikancite, po TV snimki kako "im place narodot" da vlezat vo Ukraina, da gi spasele.
Која членка пиша погоре, да има наши заглавени во Украина Бараат помош од институциите... Не, ако дојде до ескалација Русија и НАТО, читај САД, тие две покрај Иран се најголемите поседувачи на нуклеарно оружје во светот. Затоа викам, ако дојде до ескалација на меѓународно ниво, се плашам дека многу лесно ќе го баталат договорот за некористење на нуклеарно оружје. И тоа само во рамки на нашето знаење ова е најстрашното, не сакам ни да мислам какви милитарни технолошки напредоци има од втора светска војна наваму што не ги ни знаеме. Дај Боже да грешам. Не зборам само за Украина, скоро е сигурно дека до тоа нема да дојде ако конфликтот е на ова ниво како сега. Украина би била пион во ова ако дојде до таа мера. Стравот е што ако ова ескалира. Катастрофата во човечки жртви би била далеку пообемна, не само во текот на војната туку и по неа. Се надевам со сето срце дека ќе се заврши помеѓу овие две земји. Може е себично, ама навистина ме плашат другите можни сценарија.