Што се дешава? Не слушав денес вести за да не се "трујам" и нервирам. Ама тоа е реалноста за жал. Како е ситуација??
Everyone, get ready! According to the intelligence, in 30 minutes everything that the fascist family has will fly to Kyiv. Everyone, please hide in the shelter! Share. God save Kyiv and Ukraine!" - Ukrainian MP Iryna Gerashchenko, 20:50 UTC https://facebook.com/iryna.gerashche...47500945337680
Мислите дека ќе се прошири конфликтов или ќе стивне? Онака најискрено? Кога имаше предупредувања, читнував нешто, ама не го земав за сериозно. Кога почнаа, не мислев дека до олку ќе се вжешти, цел свет да збори за ова. Сега една убава паника ме навјаса
Овие нашите во Украина што чекаа??? Јас ретко слушам вести ама кога и да слушав имаше апел од мнр македонските граѓани да ја напуштат Украина. И сега заглавени биле. Ок
Неофицијално, цела Европа е спремна да го затвори својот воздушен простор за Русија. Полека, но сигурно ја изолираат Русија.
Почнаа. Низ Киев се слушале масивни експлозии. Населението итно е повикано да се скрие во шелтери поради неизбежен масивен воздушен напад. Сега да се молиме за Украинското население да го преброди и овој напад.
Да. Нема да можат ниту да слетуваат на територија на Европа, ниту да летаат над неа кон друга дестинација.
Твитер: Спојлер @IAPonomarenko @KyivIndependent @nexta_tv @AsamiTerajima @lapatina_ @thespectatorindex
Sto pravat Rusive imaat li mozok Sto pravat? Preku den pogodile stambena zgrada ,Sega bolnica za deca?Neli rekoa samo bazi? A Amerikanecit bajdend danese Mesa vo vojnata ne mu e potrebna vojna posle koronava. Ukraina da potpise neutralnost zaradi granici so rusija da zavrsi vojnava Dane ginat lugje.n Sto pravat diplomatite neka I'm podgotvat teren za pregivora ili ova denovi ke trae.m
Кој ќе ти каже. Ние ги гледаме само марионетите што се доле, а горе тие што играат со конците никој не ги знае. 2022 година еј, во време кога никој не сака војна и е свесен што биднува од неа, цел свет ќе го јадеме курот ради 5% од населението што се тешки психопати. Па уште атомско оружје ако пуштат не може да се поглупи. Кога више знаеме дека НИКОЈ не е имун на истото и дека ќе цркнеме од радијација, не ми е јасно како некои со тоа сакаат да војуваат. Ко со 2 мозочни клетки да се, не знам што да речам друго.