Istovo i maz mi go vika, zatoa i namerno postavuvale oruzje megu zgradi , igralista, ama aj vikam valjda ne se tolku
Тоа е тоа. Путин ги тера своите тврдоглави принципи за кои месеци предупредуваше. Ама марионетата што ја стави Сад да ја води државата Украина едноставно играше како што му свиреа зошто ќе го сменеа од фотелјатА. Епилог.... Ќе страда обичниот народ.
Vojna e, do tolku e, citav nesto nekoe mlado momce vojnik se raznel sebe si na nekoj most vojna e, a NATO za da se pere kje mora da gi prikazuva kako zrtvi sme go videle toa neli, ne ednas
Путин изјави дека ако некоја НАТО членка а ја спомна и Македонија како последна членка која се приклучила на Алијансата, доколку послужат како полигон за некаква агресија кон Русија, ќе се соочат со воен одговор каков што историјата не видела до сега.
Комерцијални и цивилни авиони не летаат над Русија и Украина веќе месец дена, небото е комплетно затворено. Никој не сака да се повтори инцидент како на KLM, особено не големите авио-компании. Стриктно им се забрани со декрет, а таа авио команија што ќе прелета или ќе навлезе во воздушниот простор ќе биде казнета не само парично туку и ќе ја исклучат од IATA. А никој не би ризикувал такво нешто. А да, за тие што ја браните Русија, само да ви кажам дека пред точно 2 месеци, Русија продаде оружје на милитанти и нареди да се гаѓа вториот по големина цивилен аеродром во светот. Тој што е во авијација знае дека тоа небо, и тој аеродром има heavy flow што значи дека комерцијални авиони константно слетуваат или полетуваат, или кажано со други зборови на секои 3 минути има departure, а на 10 arrival. Да повторам, втор по големина цивилен аеродром кој работи 24/7, 365 дена во годината. На 40 минути од нив е американската база и воен аеродром, можеа да гаѓаат таму ама избраа цивилен. Цела среќа што има добар анти ракетен систем, кој знае да препознае авион и ракета, и не беше повредрн никого. Цела среќа. И да, ќе се поднесе декрет Aeroflot и цивилното руско воздухопловство да се исклучат од IATA, после ова си го бараа со боринче и заслужија. Нека си летаат меѓу себе, секако остатокот од нормален свет купува Boeing и Airbus. И да, во авијација сум па не зборам напамет. Тука веќе скоро месец дена не примаат Руски и Украински летови, passport holders и сите кои се имаат изјаснето под овие националности. Или во превод, најголемите аеродроми ја исклучија Русија и Украина од листата на долго, бар во наредните 6 месеци, во зависност колку ова ќе трае. Сега повторно нека ви е виновна Америка и теориите на заговор. Бидејќи на Македончето сите му се виновни само тој е во право за сè. Затоа е таму каде што е. А да да се редактирам додека можам. Украина не ни помогна баш во 2001. Оружјето беше купено од украина да, но го купивме, т.е разменивме за тутун. Или подобро прашајте ги земјоделците од Пелагониско ќе ви кажат колку им беше откупен трудот во 2001 година. И не, не се жалат, велат дека тоа се пари за слобода, слобода која ја изгубивме заради неспособните вратоврски. Жално е што Македонците наместо да им се заблагодарат на своите мачни чеда, избираат да величаат туѓи и лажни идоли, и да веруваат во лажни информации. Жално и тажно. Bonsoir .
Уште полошо е. Жив штит се користи баш на тој начин. Во цивилни згради болници игралишта и спортски сали се стационираат цела војска во градот се пука со пушки и ракетни фрлачи од сите локации.. Дотолку е лудило што мислат дека Русите нема да возвратат. Цивили ќе има загинати ако продолжи герилска војна. Лошо...
Ви реков дека Русите не се влезени со цела сила и моќ. Ама сега, сега се плашам и да гледам. Путин не си оди без победа. Ќе срамни се. И Западот и Украина ова го знаат и се мешаат. Требаше да остават да преговараат Украина и Русија па нека притискаат со санкции и слично. Вака само го провоцираат. Невино население страда. Идиоти, сите под ред, на чело со оној комичарот.
So nas koj kje se zamara, kje pustat nekolku bombi tolku za nas dosta se kje go zemat aerodromot i kontrolata nad neboto srekja samo grcija e dolu pod nas pa, valjda nema da dojde do tolku imaat preku Polska, Bugarija, Romanija pristap, ama za da ne upletkaat garant nekoja zadaca kje ima i Mk
Верувам дека е така. Долго време ги молеше на комшиите за дијалог ама Кловнот не му даваа да седне на маса.
Jas mislam ne go provociraat, odat na vojna ubedeni deka Rusija e sama i kje ja sredat nabrzo i sramnat so zemja na stubot na sramot, slicno kako sto Rusija misli deka za kratko kje ja resi Ukraina. Edit: edinstveno nesto sto moze da go izvlece svetov od vojna e, sega od nekoj rakav da izvadat "spasitel"... se se iskrivokolci ovie godini ama se
wewe pytin sto ce napraj... НАТО на страна на Украина, Америка на страна на Украина... ама Путин испадна Чак Норис у причава... Ај луѓе смањете доживљај молим вас. Слободно кажете дека сметате невини деца да гинат наместо да го јачате