Да, од ова нема да страда само Русија, ќе страдаме сите. Не се разбирам, ама Бесими во колумната имаше убаво објаснето.
Истото го прочитав на страната на амбасадата на РФ. Украинците ги наместиле ракетите и артилеријата меѓу станбени згради и си гаѓаат. Русиве апелираат до украинскиот народ да врши притисок врз властите да не ги користат како жив штит и да ги дислоцираат ракетите. Не се нормални што им прават на луѓево. Оној Зеленски заслужува дерење на живо.
Pocetnite videa ne bese sama, kolata bese vo dvizenje ona lagano si zborese, i rakata ne i bese na volan, vidi go videoto go ima socivano na profil tuka kazuva deka soprigot ostanuva tuka i se vraka so kola..znaci so nego bese do negde, posle otkako ja preminale granicata ne znam sto bilo.
Значи руските банки се исклучуваат од меѓународни трансакции, што значи нема трговија на нафта и гас, зошто нема како да се плати. Штетата на Европа ќе е многу поголема отколку штетата на Русија, зошто сега ќе се трошат стокови резерви, којзнае до кога има и дали има уопште. Воедно и ние зависиме од таа трговија. За воени последици не знам, се надевам ќе нема. Не знам како дојде Германија на одлукава, тие се најдиректно погодени од ова.
Нема летови хехе. Русија не дозволува полетувања од космодромите за Европа и за САД... Дел од контра - санкциите.
Јас гледав видео кај што вози таа, и убаво се познаваше дека ќерка и седи сама назад. Велеше дека и требаат десет саати да ја помине цела Украина за да стигне до Романска граница и кажа дека мажот и останал Украина. Може не зборуваме за истото видео, може вие сте виделе друго видео кај што ја презел некој од Романија да вози. Само се надоврзав дека жена со дете сама тргна на неизвесен пат, оти животот и е мил нормално. Нека ги чува Господ сите, и нас... За повеќе немоќни сме, за жал.
I mene toa me zacude, nekako rabotava se dvizi mn brzo, kako site da se spremni i na sankcii i na se, samo narodov sto gine posleden doznava
Руска пропаганда. Очаен обид да изиграваат хуманитарци,а газат туѓа држава и ја сакаат за себе. Што треба да направи Зеленски? Колку и да е раководен од западњаците,народот го избра,тоа значи му веруваат. Треба да ги пушти низ вода да ги даде на Русите? Вие би го направиле тоа? @Celltica Ако е точно ова за Германија тоа е потоп на Германија првично,не ми е јасно зошто би го направиле ова.
Rusite se so decenii na trn so se okolu, da ne znaele sto gi ceka tesko bi vlegle vo ova, uste ne e razmotkano klopceto okolu ova