Спомнавте за валутите горе. Ако ескалира Војната повеќето валути ќе пропаднат и ќе се оди на варијанта унитарен економски систем. Без оглед на тоа дали ќе биде долар, рубја, биткоин, етерум, е-credit. Стојам зад ова.
Не читам постови на вести бидејќи не ме интересира што сака да каже некој владин агент од билокоја држава во светот. Доволно сум паметна и образована сама да направам проценка. Знам да ја читам берзата, ама очигледно Македонските експерти се најдобри, и како такви ја врзаа домашната валута со еврото. И да, Кина си го врза јуанот уште 1994 и нема намера да го одврзе, бидејќи се ќе замине во неповрат. Русија чува 13% од домашните монетари резерви во долари, чува и во дирхами и ријали, кувајтски динари и сингапурски долари и уште многу многу други валути, само за да ја држи колку толку рубљата за да не оди надолу. Погоди колку чува САД во монетарни резерви, не за стокова размена (ако ја знаете разликата), да ти кажам 0% бидејќи толку вреди рубљата. @WildMk нуклеарна војна нема да има, не се луди бар не за да се убијат себе си, ама не мириса на лошо, особено не ова што се спрема. И налошо од се е заради себичноста на руските олигарси кои си имаат приватни банкари и банки и можат брзо да конвертираат, ќе настрада и онака веќе сиромашното население на Русија. За остатокот од светот да не зборувам.
Ако не разбравте, руснациве кажуваат дека прво им било кажано дека ќе се оди на воена вежба, за после да ги истресат во Украина да се борат во прв ред, да убиваат фашисти Над 5000 руси дезертирале, не сакаат да убиваат украинци Елончо пушта старлинк за Украина Крипто светот донира. При недостаток на руски војници, се молат "феминциве" да си ги бранат Путко За два дена ќе се протестира во Русија, каде ни се синовите? Штом исклучија социјални мрежи... крие Путко нешто... И да му успее "да ја пороби" Украина, светот е против него. Само болен мозок може да го брани
Мене ми се свари мозокот со изјавата за Трета Светска Досега не паничев толку, ама после изјавава паничам Тој издртен прч одма да го сменат.Се плука по Путин а овој Трета Светска бара, клапсурче.Лесно му е од Вајт Хаус да збори, сила нема да качи 5 скали.Идиот. Сите ќе го наебеме тогаш, ми се живее За шо да им раскажувам на моите деца бе? Дека на мои 19 почна пандемија? Дека 19те и 20те години од животов ги поминав у миј, бриши, носи маска, дезинфицирај, бегај од журки и опет па поново? И после дека се војува место да земат некој пакт да направат? За кое подобро човештво и добра иднина за идните генерации збориме ние?? За ова? Да им летне вирус на летнатине од лабораторија? Или за дедиња во одела шо не знаат више што со моќта па удри по најслабите? Па не корона, сѐ најлошо им посакувам, болесници едни Да се с*рам ја овде уште година две, ќе ти се плукнам Извинете морав
Која, баш ме заинтересира? Spoiler Реков не ја отварам више темава ама не можам. Многу паничам некако.
Србија не е неутрална, прво пошто секогаш ќе ги подржуваат Русите, второ пошто е државна желна за војна која едвај чека да пушта бомби врз Балканот, ама тоа е друга тема. Ама да се демек неутрални... не се.
Ќе испадне дека се успоубиле меѓусебно .. Инаку , ми мириса на лошо сценарио . Зошто да не се маркираат цивилните објекти , а од друга страна се труби дека цивили се убиени ? На чело им пишува дека се цивилно население ? Не , не сум за Путин , не сум за Зеленски .. Но , власта да ми забрани да ја означам мојата куќа како цивилен објект , за да не ме погоди граната во сред војна , ми е малку бесмислено и безмилосно . Веднаш ќе знам дека нешто " не штима " .
❗️ A massive explosion in #Kyiv It is reported that an oil depot near #Vasylkiv is on fire as a result of the strike. If this is true, a large-scale technogenic and environmental catastrophe is possible. https://t.co/Yq1mx6ZNKZ https://twitter.com/AlertsNew2022/status/1497706215899553798?t=-vi70L_npNMsbqHN2Oh0Rw&s=19
Се извинувам уште еднаш, не знаев дека личните мислења еволуираат во факти. Еве од сега само тебе ќе те читам, пошто не секој може да креира лично мислење, особено па факт да стане...уау
Ako e taka, se nadevam informirana si za probnoto plakjanje vo Rusija, za opstojuvanjeto na Kineskata valuta i kolku gi deli site od totalna zamena na postoeckiot nacin na plakjanje i by the way Rusija kje ja skinat so swiftot ama ne ja kinat na pazarot vo Azija...ova patem ne e zavzemanje starna tuku iznesuvanje fakti...e, procitani se na net na vesti, nema ucebnik uste za ova a jas ne sum ni ekonomist, ednostavno me interesira za srekja povekje ekonomija otkolku vojni
Today Poland does for Ukraine what nobody did for Poland in 1939. Примени се над 100 000 бегалци. Ги примаат и без пасоши. Другар ми пиша, се пријавил како медик да работи на приемен центар, ми вика ако треба и на украинска територија ќе работам и ќе помагам, не ми е страв
I Jas go vikam istoto dasvatat Ukraina deka ne treba da bidat zaloznici Ivoovoj moment da razmislat zdravorazumno deka mozebi nee pametn da se bori zatoasti ima staveno ziv narod megju zgradi da se Brant. Direktno gi stava vo opasnos od napad.neznam Sto pravat.m
❗️New video from Vasilkova Thick pillars of smoke in the sky and intense fire ❗️Mayor Vasilkova confirmed that an oil depot is on fire as a result of an enemy missile hit https://t.co/qax74X5MNm
@Outlook и @Ajronmen нема потреба да ме читате, слободно прескокнете како што и јас прескокнувам. Целата на моите постови е да се објасне и исправи грешка и да се критикува мислење кое повикува пропаст на држава, пропаст која ќе има огромни последици врз сите нас. А да, постовите како и на сите се наменети за секој оној кој сака да прочита и разбере, оној кој е заинтересиран и се образовал за други области, а се интересира за повеќе надвор од својата. За тоа колку и што знам и во која област, секогаш оставам да зборуваат моите дела не зборови.
Ууууу јеботе А овие шо снимаат сите си денови, арни ли се? Иди сокриј се под маса било што бегај таму На прозор стојат и снимаат
Te citam zatoa sto mi e zanimlivo i zatoa sto se postavuvas kako da imas poznavanja, a vamu ispagja nemas bas i koj od nas, mislam na mene i na clenot sto go povika, naviva za necija propast? Koga vekje se prozinesuvas za nekogo, proznesi se so fakti, stojat mislenjata ovde, neli ti ne si bot ovde ama bas kako da ima botovi za seenje strav, panika, omraza i tn. a toa ne sme nie dvajca
https://lm.facebook.com/l.php?u=htt...X79ZyuqvlpbEQX3ZJtoolf6JucDkoQiYELgvCfJcAdSEN Каков е овој циркузант Зеленски?
Јас на пример, ич не разбирам глобална економија. И сакам некој да ми објаснува како функционира тоа чудо.