Војна во Украина

Discussion in 'Политика и настани' started by RainBow, Feb 24, 2022.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

2. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

3. Celltica

Celltica Форумски идол

4. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Ама не бре, ова е само маркирање територија, воедно гаранција за Белорусија дека нема да биде нападната од никого. Не ги поставуваат за да ги употребат.
    Путин си ги исцртува зоните на влијание, притисок врз Нато прави да се повлекуваат наназад.

Billy Idol likes this.
  5. Celltica

Celltica Форумски идол

Абе никој не мислеше дека ќе ја изгранатира цела Украина, ама еве тука сме :)

Mantub, Bezimenka90 and Lianna Anna like this.
  6. monibejbi

monibejbi Популарен член

Najnovo dobro e Sto se se spremni dvete stani narazgovor.
    Zelenski ne mu odgovara Posto belurusija e so rusija.
    Aman neka se dogovorat na nekoja neutralna teritorija nemora beluporusija.Aman.m

7. Lianna Anna

А како мислиш дека би почнало? Сакам да си во право искрено, иако сметам дека нема никаква потреба од поставување нуклеарки.

Моето мислење на темава, со апсолутна игнорантност кој е прав и кој е крив, е следно: шансите Русија да се откаже се нула! Затоа, колку побрзо падне Украина, толку е подобро за сите нас. Знам како звучи, ама секоја друга опција е со катастрофален резултат, глобално! Колку повеќе и даваат помош на Украина во оружје и боже не дај да им текне НАТО војници, толку повеќе жртви, одлагање капитулација, а со тоа дури 100% шанси за трета светска со употреба на нуклеарки. Ќе не снема сите од планетава, кажете ми за што и за кого?

Ivan4e04, Izaabella, Mishela and 14 others like this.
  8. monibejbi

monibejbi Популарен член

Najdobro e da se dogovorat na masa na neutralna teritorija.pukanje ne odgovara na narodot.m

cresa-jagoda and Lianna Anna like this.
  9. sonuvana

sonuvana Популарен член

@Billy Idol браво, одлични постови и одлично разбирање на ситуацијата во Украина.

Ова е крај на американската доминација и поигрување со цел свет.
    Се надевам дека украинскиот народ ќе страда што помалку и ќе му откаже послушност на Зеленски, поточно на западот.
    Светот е природно мултиполарен, сите големи империи пропаѓаат кога ќе го заборават тоа.
    Украина и Русија се братски народи, духовно и крвно поврзани, раскарани поради туѓи интереси.
    Она што пред 30 години започна на Балканот,се повторува во Украина моментално.
    Но,светот веќе не е ист,прераспределбата е нова и речиси направена.

10. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Еве колку веродостоен извор на информации ви е cnn.
    B0AEBE3E-1496-4E52-9F6A-B617B5A5972C.jpeg

Ivan4e04, teressa, Mantub and 10 others like this.
  11. Resana

Resana Истакнат член

За двајца сенилни будали што управуваат со светот(Бајден и Путин).

12. orevokrsacka

Првиот ден кога почна срањево и јас бев преплашена дека може да дојде до замешување и тотална војна. Како минува времето, јасно ми е дека ниту некој ќе се вмеша, ниту ќе му се спротивстави на Путин воено. Едноставно, се случуваат тектонски пол. промени кои беа одамна најавувани, и некој добро се спремил за да ги изврши. Без употреба на нуклеарки, со "изложба" на воена надмоќ.

VDT2906, christinnn, Bratot and 5 others like this.
  13. Acronia

Acronia Истакнат член

Нема шанси да се лансира нуклерано оружје во онаа мера која би било разорно за Земјата. :)
    Не дека не можат, едноставно тоа не е целта.
    Земјата е ресурс на злато и нафта меѓудругото.
    Затоа немаат интерес да војуваат против закономерностите на природата, забрането им е по II Светска Војна.
    Секој оружен напад ќе биде јасно таргетиран, со неверојатна прецизност и претходно добро пресметана штета.
    Сите останати медиумски информации oд типот дека само 'случајно' се погодила болница во која лежеле болни од рак ќе биде лажна.
    Денес секој куршум, секоја нуклеарна, ракета е со неверојатна точност, и грубо кажано 0.01% шанси за грешка.
    А, до кога ќе трае ова и дали ќе има развој, може само да шпекулираме.

14. Ahoy

Ahoy Форумски идол

15. Celltica

Celltica Форумски идол

Би сакала и јас да мислам како тебе, ама некако сѐ поубедена сум дека светов и особено оние во чии раце е моќта стануваат сѐ полуди, сѐ пожелни за моќ и сѐ поегоистични.
    Многу се плашам, ама за доброто на сите сакам да си во право.

Сосема точно. Не зборуваме за нуклеарен fallout туку последиците од еколошка смисла по нас. Точно е тоа дека таргетирно ќе биде, само кому ќе му се падне да си во тој (не така мал) дострел на радиоактивна контаминација. Употреба на нуклеарно оружје би било екоцид поголем од гранатите со осиромашен ураниум. А гледаме од тоа какви се последиците од тоа лично. Да не зборувам за единствената употреба на атомско оружје во Хирошима и Нагасаки. Мутациите на ДНК до ден денес се натрупуваат и имаат пандемија на канцери во широката околина.

Не знам, стварно се плашам дека ќе ескалира, не знам ни дали размислувам присебно во моментот, ама кога збориме за нуклеарно оружје барем јас не мислам дека земјата цела ќе се разори, туку дека многу неинволвирани страни ќе ги трпат последиците.

MarijaMi90, Acronia and Lianna Anna like this.
  16. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Тоа за вакцините идеа едни против други...па у војна милост ќе имале демек.

17. Hisha

Hisha Популарен член

https://vm.tiktok.com/ZMLBW2fCG/
    за мене најверодостоен извор е дечково. Украинец кој живее во Америка, праи лајв апдејстс ( буквално секои 3-4 часа) на се што се случува. Семејството уште му е тамо па има најточни информаци ( што од нив што од украинските медиуми), а он објави после глеам и некои од медиумиве.

18. Lianna Anna

Би сакала така позитивно да гледам на работите, уште повеќе, да се движат навистина со позитивен тек. Напротив, ја пролонгираат војната, а со тоа страда невин народ. Плаќаат со живот, цена која никој од нас не е спремен да ја плати. Никогаш нема да ја разберам потребата од "изложба" на нуклеарки и воена надмоќ, во ситуација кога луѓе буквално умираат по улици. И имаш на власт луди глави и не знаеш која жичка во кој момент ќе им откачи, па активираат и некое оружје, за кое не ни знаеме дека постои! Ситуацијата може во било кој момент да ескалира. Најдобра можна опција е една од државите, да падне, односно да потпише капитулација. Никако не мислам дека тоа ќе биде Русија. Однапред познато сценарио е.

19. quattro

quattro Популарен член

"САД се вистинската причина за украинската криза. Вашингтон спроведува политика на воена надмоќ со негирање на легитимното барање на Русија за нејзината безбедност. Вистинската причина за украинската криза е авторитаризмот и самоволието на САД. Помина времето кога САД владееше како господар". - ДНР Кореја

prashinka likes this.
  20. orevokrsacka

Што побрзо седнат на маса, тоа подобро за украинскиот народ, и за Европа секако. Ќе не папсаат до степен леб да немаме да јадеме. И психолошки ќе го убијат народот. Русот ќе си ја тера агендата, тој не се враќа назад.
    Не верувам во некаква ескалација, штом никој не реагира и само џвакаат од страна, нека работат на тоа да ги седнат на преговарачка маса, нека им ја скратат агонијата на луѓено таму. А вака што, само санкции кои штетат на сите, кое фајде од нив?

Lianna Anna, Resana and Billy Idol like this.