Како ма за кого Лиана? За 6/7 ненормални чичковци што не играле на компјутери дури биле деца, па сега ќе си играат Red Alert, со таа разлика што сега не се кликови на компјутер, туку вистински оружја. Тешки специјалки држи земјава. Економија не разбирам, геополитика исто, ама 100% сум сигурна дека има други начини да се решат сите спорови. Побогу ровери на Марс пративме.
Ја мислам, сѐ ова кога ќе заврши, да им се сврти грб на САД.Прво ние, пошо ради нив сме граѓани од втор ред мамето нивно на сите, второ и други држави.Цел Балкан пример.Шо ќе нѝ е? Пари да не нѝ даваат? Лев да не нѝ даваат? Жито? Млеко? Шо набавуваме од Америка за да ѝ го лижеме гзот После ова некако другачје ги гледам, ситуацијава, а и темава со вашите мислења, многу ми го менуваат видикот према Америка.Како држава ќе продолжам да ја сакам и сакам да ја посетам, ама политиката? Булшит шо би рекле они.За кој к мора у сѐ да се мешаат, имаат комплекс Бога или шо е работава? Не разбирам? Имаш пари и мислиш најјак си? Добро еве се, ама сѐ кога ќе заврши и животот кога ќе им заврши, душата нема да им иде кај шо идат душите на невините жртви Какво зло.Уште се нервирам за изјавата.. Не ме сфаќајте лошо ама сѐ повеќе го сфаќам Путин, и тоа само од овде шо читам, и шо барав нешто по интернет.. Не го поддржувам! Го сфаќам. И ја некому (ова стварно ми се имадесено) кога ќе му кажам доста престани, немој, ако усереш нешто кажи ми и продолжува збеснувам.Не па да ми дојде пред зграда некој да сака да ми ја земе. А за војните горе шо зборат овие на Твитер, во Либија, Иран, Ирак, не пукаше САД против исламски терористи некои и ретардирани екстремисти? у војна, нормално е да има колатерални штети и невини жртви.Крајно болно е, ама тоа е војната затоа е болна и никој не ја сака. Зборам за пукање гранати итн во точен објект, ама експлозијата ќе уништи и нешто околу нејзе.Не зборам пукање во цивили @Ahoy и вака и така као шо тргнало нема да остане Украина.Не глејте само како територијална целина, внатре дупка до дупка е.Ќе треба да се обновува инфраструктурата Тоа кошта Ти ептен проукраински настроен
Не сакал Зеленски да преговара во Белорусија.Бил спремен на преговори но не во Белорусија, како да е во позиција да бира, свашта.
Ми се чини дека Украина нема да се предаде, може да се влечи ова уште долго. Не секој се предава, така опстојувале и опстојуваат држави, е сега цената...јеби га.
Логично е да не сака да преговара во држава од која му влегуваат тенкови и ги бомбардираат. Зеленски ужива масовна поддршка во Украина.
Вчера прочитав Зеленски побарал преговорите да бидат во Швајцарија... Лага, вистина, појма немам. Со последната реченица се сложувам. Тоа што не разбирам е што очекуваат да се случи. Ќе го фатат Путин на кондиција и ќе рече, ок, терајте со Нато? Или ќе го скршат психолошки со тоа што го исклучиле од меѓународната џудо федерација.
Добро како го сфаќате тоа што го прави Путин, јас еве никако неможам да го сфатам и неможам да си дозволам да го сфатам. Оти е злобно и психопатски! Да, и Америка се меша секаден кај што треба и не треба, ама во никој случај Путин не е невин и неговите постапки ама апсолутно никако неможам да ги оправдам и сфатам. Не знам дали е до мене.
Го сфаќаме пошто на сите да нѝ дое непријател пред врата, а сме му рекле да не доаѓа ќе го изрешетаме
Киев прифаќа преговори "било каде од каде што не им летаат проектили". Како нивни предлози се Варшава, Баку, Истанбул, Братислава или Будимпешта.
Пак не го сфаќам. Невини животи се губат, во 21 век му прднало да нападне оти му се сака. Не е оправдание тоа. Си зема за сила да праве што сака врз држави кои си се независни.
Неин. Тоа реков..колатерални жртви за жал Затоа не се добри војните.Ради колатералци, потрошени пари, ресурси, штети по животната средина-како на пример вчера со резерватот за нафта.. Да било арно со боринче ќе ја баравме Знам..дебилно е.Ама има сила и моќ, и ја користи.Не е од 23.02.2022 ова меѓунив.Не знам колку ја читаше темава. Ја исто имав постирано линк каде Путин уште во 2019 рекол дека је треба да влезе Украина во НАТО, пошо не знам од кај како, Москва била ептен блиску, и е буквално НАТО пред врата ќе им е Ама они, НАТО па НАТО. Абе за нафта, гас, злато нешто да се тепаа, ајде де,ама за НАТО бе..ко две жени за маж да се тепаат @Bridget и ние отвараме ама јасно нѝ е што се дешава. Едно е пред да дојдат на фотеља, друго е кога ќе дојдат
Абе не е коректно, не е фер секако, да не ме сфатиш дека сум за, ама тоа е секоја моќна земја, секогаш. Ништо ново. Независни држави и демократија се концепти кои во реалноста не постојат, да не речам, се концепти за мачкање очи. Ни тие, ни ние, ни повеќето земји во светот не се независни, ни па потполно суверени.