Се дискутира за тоа веќе, кажав Путин седи и гледа кој каде завзема страна. Се е ова една мала стапица негова. Украина е само почеток. А овој Бујар Османи поарно да си го држи јазикот зад заби зашто цела Мкд му се смее.
Neka popusti Ukraina I neka se dogovorat AKO imsmeta na rusija da ne vleguva vo NATO.celiot problem e okolu ova. Clenka utre na NATO bi mi bila vo dvor. Celava sutuacija dolevaa amerikancite Sto gi buckaa da vlezat vo NATO. Itno neka se prekine I ognot Inez mesanje da sednat da se dogovorat.Vojna ne. Da sednat na masa Putin I Zelenski.n
Ама секое мислење ѝ е во императив.И во ,,актуелни политички” Ама политичариве не ја слушаат Да е жива и здрава ме изнасмеа
Se nadevam ne si ironicna Imam pravo da pisam I za nekkii Rab sum bila vo pravo.Forum nekoj ke procita
@monibejbi Реално, ни еден народ не е за војна. Ама, политичариве не ги слушаат. Моќ, моќ, моќ... Друго не им е битно.
Денеска, 24 февруари 2022 година, во Кабинетот на претседателот се одржа 15. седница на Советот за безбедност на која се разговараше за безбедносната состојба во земјава и регионот поврзана со руската агресија врз Украина. На седницата на Советот за безбедност беа осудени воените дејствија кои Русија ги презема над Украина, кои веќе донесоа загуба на човечки животи и материјална штета. Членовите на Советот констатираа дека безбедносната состојба во земјата е стабилна. Потребно е надлежните институции да продолжат да ги следат состојбите и да изготвуваат можни сценарија согласно развојот на настаните, со цел навремено дејствување. На седницата беше информирано дека земјава има доволно стокови резерви и енергенси. Надлежните институции беа задолжени секојдневно да ги следат состојбите, за да се интервенира доколку има потреба. Во однос на македонските граѓани кои се наоѓаат во Украина, државата ги презеде неопходните мерки за нивна безбедна евакуација, како и на вработените во нашата амбасада во Киев. Како НАТО членка, Северна Македонија е во редовна координација со Алијансата и сојузниците во однос на идните активности кои ќе се преземат од страна на сојузниците. Советот за безбедност упатува апел до сите политички чинители за одговорно однесување и воздржување од потпалувачки говор и ширење на дезинформации кои се спротивни на националните интереси на државата, имајќи предвид дека сме членка на НАТО.
Битна е Украина од многу причини,најмногу стратешки. Да,Германија пред 3 дена го блокираа СТ2.под влијание на Америте.Со доаѓање на Бајден многу беше јасно дека ке дојде до ова. А Европа зависна е од рускиот,се гасат нуклеарките и ке треба многу повеќе плин. Со овој потег европските челници покажаа дека ја држат страната на САД и се нејзини измеќари,а ЕУ лузери кои дозволија да играат игра на САД и скапо ке ја платат сметката. Сега кога Русија ке го секне вентилот како одговор на санкциите,ке се сликаме сите во Европа. Следи голема криза,хиперинфлација,огромни цени на нафтата. Плус индустрии и економски сектори каде се вмешани руски фирми и банки,извоз,Русија е големо тржиште. САД го гледа нивниот интерес,Русите својот, само европјаниве се изгубени. Сега последни информ.се дека се водат битки и околу Чернобил.
Не заборавајте и дека е војна на информации и дезинформации. Пример некој прееска прати видео тука како хеликоптери "напаѓаат населба", а уствари се работи за воен аеродром. Ако веќе следите и ве интересира, не зимајте го секое видео здраво за готово. На Јутуб има видеа наводно од војната прикачени пред 3-4 дена, кога немаше ништо. Битни се деталите.