Леле со фасцинирањево о д Путин.Тој е обичен диктатор. Не резонирате добро опчинети со Путинов. Путин го прави истото што го направија Албанците кај нас. Се обидува да заземе туѓа суверена држави во свои граници. Исто ко што требаше западна +-Куманово и Скопје да бидат во таа замислена Голема Албанија и Косово која сепак не им ја даде Нато и западњациве. Или пак би го подржале истиот принцип,кога на пр.Србија повикувајки се дека не им даваме права на србите,и не сака да има на својата граница НАТО и не нападне нас заедно со браќата Руси.
Со сѐ се согласувам освен болдираното. Според ова ние ни 0.2 грама памет немаме. Гледаме како е кај нас кога ситни души се дограбуваат до фотелја не можат да се одлепат, а не па претседател на земја како Русија, поддржан од олигарсите кои ги создаде децении наназад, а и тој е еден од нив. Ниту се прашуваат граѓаните ниту одлучуваат за нешто. Ќе се смени само ако има внатрешен раздор или стане неподносливо за живеачка за многу. Со ова што го направи поблиску е до двете опции. Аха, ти ги знаеш тајните на Нато
Не знам тоа чичко Путин прашај го..мене никој не ми смета.Ја мојов двор полн шут го гледам и се чудам како да го спастриме, не па за нив да мислам.Нас шо не нѐ жали некој? И то ги заболе, две педи држава сме
Putin e daleku od svetec, ama barem drzi do nekoi vrednosti, nema tamu roditel 1, roditel 2 i nz sto uste. Megjutoa za nas e skoro isto koj od ovie sili kje pobedi vo ova. Amerite vekje ne raspagjaat, Rusite dokazano e kolku pati gi imaat izviseno balkanskite narodi i Srbija i Makedonija, do den denes ja kocat aftokefalnosta na Makedonskata crkva. Suma sumarum za nas e belki pomaloto zlo kje ne prevzeme ova se generacii koi ziveat postojano vo nekoj strav i iscekuvanje, da se ubuva narodot sam sebe pred vreme, slicno kako so coronata, vlej strav, ekonomska zavisnost i lesno se komanda posle.
Џабе го плукате вие овде Зеленски, немате појма каква поддршка и восхит тој комедијант ужива од својот народ, од Украинците, ма и од Европејците зашто успешно се бори против Путин, пази Путин, и зашто и покрај сите можности, тој уште е во Украина и не е избеган, иако неговото семејство е на второ, а тој на прво место на црната листа на Путин за убивање. Не сретнав ниту еден Украинец, ниту на Твитер, ниту на Инстаграм или било каде кој пишува и објавува против Зеленски. Напротив, само го споделуваат како Херој на Украина, човек кој ќе остане запаметен во историјата и човек којшто не го предаде својот народ (лесно и засега). Бидете така.
Не го предаде ама он ги зацапа во овие гомна, не јас ти, Зајко или Мицко. НАТО па НАТО, на ти го Шо не пека за ЕУ како нас? Еве видиш, име мењаме, се караме околу Гоце, јазик, малцинство мнозинство. И ова нашево е војна да знаете, ама тивка и на папир.Демек ова нас шо нѝ го праат не е тортура? Како Господ не нѝ даде нам некои Хитлер или Путин бе.Многу ме занима тогаш шо држава ќе бевме. Пошо не знам дали само ја приметувам, ама секој си гледа за себе и за свои интереси.Треба и ние така, ама ако народот е продадена душа, а е, и државата ќе е пошто народот ја праи државата.Сите политичари и функционери, од државава се, не од Марс, тоа е тој менталитет.. Кај да ја здувам бе
@Ahoy не ме сфаќај грешно, ама од кај знаеш дека извориве ти се релевантни кога прееска имаше статија кај шо вика Путин да не праат Украинците жив ѕид? зашо иѓ забрани Зеленски на 18-60 да ја напуштат државата?за ова? Па не вреди бе да се борат, ја да сум прва ќе му ја здувам.Да се борам за некој ретард шо чека дедо од 70 год кој патем бара Трета Светска, да му каже шо да праи.Мрш бе. Да се вратам за медиумите, пошо и ние иаме Алфа, Сител, Телма,МРТ па знаеме колку спинуваат информации и лажат Не бранам никој* само прашувам
Со што ги зацапа бе Феминка? Државите кои се одделија од СССР и уште оддамна фатија про-запад траса сега се далеку пред Русија, Белорусија, Украина и другите од СССР. Зборувам за Естонија (граничи со Русија), Латвија и Литванија (граничи со Русија). Сите три членки и на ЕУ и на НАТО, без проблеми, напротив. Развиени, современи, особено Естонија, вода може да и' носиме. Бараат и ЕУ и НАТО. НАТО еве не смееле. Не се уште под СССР за да не смеат, самостојни се и еве секогаш под ризик од напад. НАТО е само изговор за овој напад. Инаку Полска се залага за fast-track влез на Украина во ЕУ од пред два три дена.
Ама на Путин му веруваш? Инстаграм веќе обележува профили кои шират таква пропаганда со State-controlled by Russia или нешто слично, не ме фаќај за збор. Не верувам на Руски медиуми кои шират пропаганда и пуштаат снимки од мирен Киев, Одеса и други, кога не се мирни. Ова се сите со беџ верификувани и еве до овој момент, немаат споделено фејк њуз 99% и се во Украина 24/7.
Дали некој ќе коментира како народната одбрана во Киев и Азов стрелаат обични граѓани затоа што одбиваат да земат оружје и да се борат? Бидете објективни сега.
Точно е ова за нуклеарното оружје инаку На повеќе места е објавено. https://www.theguardian.com/world/2...clear-deterrence-forces-on-high-alert-ukraine
2 прашања Дали ова почна од завчера? Која Украина би влегла во ЕУ веднаш? Сосе руски и чеченски војници, сега, веднаш?
Има и видео, ама не разбирам што точно кажува(да не е извадена од контекст веста)... https://mobile.twitter.com/maxseddon/status/1497923042101575685