Војна во Украина

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 24 февруари 2022.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.478
    Допаѓања:
    91.144
    (facepalm)Леле со фасцинирањево о д Путин.Тој е обичен диктатор.
    Не резонирате добро опчинети со Путинов.
    Путин го прави истото што го направија Албанците кај нас.
    Се обидува да заземе туѓа суверена држави во свои граници.

Исто ко што требаше западна +-Куманово и Скопје да бидат во таа замислена Голема Албанија и Косово која сепак не им ја даде Нато и западњациве.

Или пак би го подржале истиот принцип,кога на пр.Србија повикувајки се дека не им даваме права на србите,и не сака да има на својата граница НАТО и не нападне нас заедно со браќата Руси.:drunk:

На Bezimenka90, JuLleE, violetblue и 4 други им се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.368
    Допаѓања:
    119.483
    Ти ојде со пушка ненче?
    Оти и ти пишуваш мислења за војнава тука па ....

На Bezimenka90, christinnn, bertold и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Повеќе звучи како бугарите последново...

4. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Со сѐ се согласувам освен болдираното. Според ова ние ни 0.2 грама памет немаме. Гледаме како е кај нас кога ситни души се дограбуваат до фотелја не можат да се одлепат, а не па претседател на земја како Русија, поддржан од олигарсите кои ги создаде децении наназад, а и тој е еден од нив. Ниту се прашуваат граѓаните ниту одлучуваат за нешто. Ќе се смени само ако има внатрешен раздор или стане неподносливо за живеачка за многу. Со ова што го направи поблиску е до двете опции.

Аха, ти ги знаеш тајните на Нато ;)

На Bezimenka90 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Не знам тоа чичко Путин прашај го..мене никој не ми смета.Ја мојов двор полн шут го гледам и се чудам како да го спастриме, не па за нив да мислам.Нас шо не нѐ жали некој? И то ги заболе, две педи држава сме

6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Putin e daleku od svetec, ama barem drzi do nekoi vrednosti, nema tamu roditel 1, roditel 2 i nz sto uste. Megjutoa za nas e skoro isto koj od ovie sili kje pobedi vo ova. Amerite vekje ne raspagjaat, Rusite dokazano e kolku pati gi imaat izviseno balkanskite narodi i Srbija i Makedonija, do den denes ja kocat aftokefalnosta na Makedonskata crkva. Suma sumarum za nas e belki pomaloto zlo kje ne prevzeme :( ova se generacii koi ziveat postojano vo nekoj strav i iscekuvanje, da se ubuva narodot sam sebe pred vreme, slicno kako so coronata, vlej strav, ekonomska zavisnost i lesno se komanda posle.

На allaround му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.120
    А Америка не ја завзема Европа преку нато и со којзнае какви тајни закани??

На Resana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.793
    Допаѓања:
    41.889
    Џабе го плукате вие овде Зеленски, немате појма каква поддршка и восхит тој комедијант ужива од својот народ, од Украинците, ма и од Европејците зашто успешно се бори против Путин, пази Путин, и зашто и покрај сите можности, тој уште е во Украина и не е избеган, иако неговото семејство е на второ, а тој на прво место на црната листа на Путин за убивање.

Не сретнав ниту еден Украинец, ниту на Твитер, ниту на Инстаграм или било каде кој пишува и објавува против Зеленски. Напротив, само го споделуваат како Херој на Украина, човек кој ќе остане запаметен во историјата и човек којшто не го предаде својот народ (лесно и засега). Бидете така.

Screenshot_20220227-121550_BBC News.jpg Screenshot_20220227-121721_BBC News.jpg Screenshot_20220227-122039_BBC News.jpg Screenshot_20220227-122217_BBC News.jpg

На staycalm, Yowannty, Stephen Amell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.793
    Допаѓања:
    41.889
    А во меѓувреме:

Screenshot_20220227-145912_Twitter.jpg Screenshot_20220227-150025_Twitter.jpg

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Не го предаде ама он ги зацапа во овие гомна, не јас ти, Зајко или Мицко.
    НАТО па НАТО, на ти го
    Шо не пека за ЕУ како нас? Еве видиш, име мењаме, се караме околу Гоце, јазик, малцинство мнозинство.
    И ова нашево е војна да знаете, ама тивка и на папир.Демек ова нас шо нѝ го праат не е тортура? Како Господ не нѝ даде нам некои Хитлер или Путин бе.Многу ме занима тогаш шо држава ќе бевме.
    Пошо не знам дали само ја приметувам, ама секој си гледа за себе и за свои интереси.Треба и ние така, ама ако народот е продадена душа, а е, и државата ќе е пошто народот ја праи државата.Сите политичари и функционери, од државава се, не од Марс, тоа е тој менталитет..
    Кај да ја здувам бе

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.678
    Допаѓања:
    126.561
    Јас ја осудувам војнава.. Не отидов да снимам документарец платена од дедо Бајден.

На daylight, Konfetka, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    @Ahoy не ме сфаќај грешно, ама од кај знаеш дека извориве ти се релевантни кога прееска имаше статија кај шо вика Путин да не праат Украинците жив ѕид? зашо иѓ забрани Зеленски на 18-60 да ја напуштат државата?за ова?
    Па не вреди бе да се борат, ја да сум прва ќе му ја здувам.Да се борам за некој ретард шо чека дедо од 70 год кој патем бара Трета Светска, да му каже шо да праи.Мрш бе.
    Да се вратам за медиумите, пошо и ние иаме Алфа, Сител, Телма,МРТ па знаеме колку спинуваат информации и лажат
    Не бранам никој* само прашувам

На Ivan4e04, daylight, Amellie13 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.793
    Допаѓања:
    41.889
    Со што ги зацапа бе Феминка? Државите кои се одделија од СССР и уште оддамна фатија про-запад траса сега се далеку пред Русија, Белорусија, Украина и другите од СССР. Зборувам за Естонија (граничи со Русија), Латвија и Литванија (граничи со Русија). Сите три членки и на ЕУ и на НАТО, без проблеми, напротив. Развиени, современи, особено Естонија, вода може да и' носиме.

Бараат и ЕУ и НАТО. НАТО еве не смееле. Не се уште под СССР за да не смеат, самостојни се и еве секогаш под ризик од напад. НАТО е само изговор за овој напад.

Инаку Полска се залага за fast-track влез на Украина во ЕУ од пред два три дена.

На Mikha4 и malerozna им се допаѓа ова.
  14. prashinka

prashinka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2021
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    798
    Оти твитер го смета за релевантен извор. И така.

На Resana и Feminka22 им се допаѓа ова.
  15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.793
    Допаѓања:
    41.889
    Ама на Путин му веруваш? :D
    Инстаграм веќе обележува профили кои шират таква пропаганда со State-controlled by Russia или нешто слично, не ме фаќај за збор.
    Не верувам на Руски медиуми кои шират пропаганда и пуштаат снимки од мирен Киев, Одеса и други, кога не се мирни.

Ова се сите со беџ верификувани и еве до овој момент, немаат споделено фејк њуз 99% и се во Украина 24/7.

16. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.053
    Дали некој ќе коментира како народната одбрана во Киев и Азов стрелаат обични граѓани затоа што одбиваат да земат оружје и да се борат?

Бидете објективни сега.

На Ivan4e04, daylight, Amellie13 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.234
    Има секакви профили на твитер да, ама овие неколку сѐ што пишуваат испадна стварно така.

18. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    На Peanut Butter, Resana, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.493
    Допаѓања:
    191.187
    2 прашања
    Дали ова почна од завчера?
    Која Украина би влегла во ЕУ веднаш? Сосе руски и чеченски војници, сега, веднаш?

На Ivan4e04, daylight, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.234