додека гуглав за новата тема шо ја праев, глејте шо ми искочи.. Economic benefits of wars War can appear to have potential economic benefits. Though as already stated all these could be achieved without war. Full employment Higher economic growth Increased rate of innovation as the government invests in new technology, e.g. development of radar/jet engine in the Second World War could be used for peaceful purposes. Change in social attitudes. For example, women entering labour market after First World war. Does war help the US economy? Although war can provide a temporary boost to domestic demand, it is important to bear in mind the cost of war. ... For example, the US fought wars – WWII, Korean War, Vietnam War and it appeared that these wars led to a boost in domestic demand and some manufacturing companies did very well. How will war affect the US economy? "); display: inline-block; height: 24px; width: 24px; margin-top: -1px; transform: rotateZ(-180deg);"> Contrary to the widespread belief that war is a particularly effective way to create jobs, U.S. federal spending on the current wars would have led to at least 1.4 million more jobs had the money been invested instead in education, health care, or green energy. okkk
Vistina e ama nekoj uspesno go krie toa, ne deka putin e aren ama i ukraincive ne se nevini angelcinja, nisto od dogovorot vo minsk ne ispocituvaa, ruskoto naselenie tamu strada postojano. Ne go obozavam, cesto ne se soglasuvam so nekoi objavi negovi ama ubavo objasnil ovoj pat. Del od istorijata koja ja opisal on bese kazana pred malce na vestite na kanal 5. https://www.facebook.com/604957179/posts/10159784576057180/
Ќе беше исто како Иран.. Ирак.. Авганистан... Прво сценарио за нуклеарно оружје или биолошко... Тероризам... Па демек добиваш амин од Нато и удираш. Тоа ти е законско уништување држави цели. Потоа си ставаш своја марионетс и си одиш.
SPFS. Реков многу работи посебно нелегални пари, а не се во крипто очигледно... Иначе планирано му е со години и имат резерви и залихи на девизи, така да можи да ја спасат економијата од изолација и секако доколку Кина не му сврти грб
Значи, преку Кина да купуваат Крипто, бидејќи системов само во Русија и Кина се користи. Односно Русија е повторно зависна од некого, а да си зависен е лошо. И нелегални пари, хм тоа секако. Е тој дел признавам не го знам. Иначе, нашиот народ кажал, готови пари брзо се трошат. Се надевам дека залихите им се во странска валута, а за другото сами си знаат.
Нормално дека не, што не реагираше така за у Авганистан? Него нашите пари правеа таму, или таму деца не гонеа, кокошки само се шетаат таму
Не знам. Воена не верувам, економска претпоставувам. Гледај сега кој и' помага, а кој и' одмага на Украина, не што би било ако би било сценарија
Зошто би имале уплав кога е Шведска 5 наголем извозник на оружје. Инаку Sweden just announced it will deliver 5000 anti-armour rocket launchers, 5000 body armour kits, 5000 helmets, and 135,000 field rations to the Ukrainian armed forces Ситуација која не се споредува. Доколку САд извршеше напад кон Украина со цел да ја отцепат или да ја припојат,да.Европа ке пратеше помош.