Имам проблем со трнење на левата дланка, навечер ме буди од сон, не ја чувствувам, дури не ја размрдам дланката.... И вчера вечерта ме болеше цела лева рака и болка и слабост чувствував, а утрово немаше ништо... Работата ми е седечка, можно ли е да е вратна спондилоза? Други симптоми немам... Најверојатно ќе треба да посетам матичен лекар...
Zdravoooo,za postar roditel se raboti. Ima vratna spondiloza,ni preporacaa Sancova kravata,i poseta na Fizioterapevt. Tatko mi ima golemi bolki vo vratot,vo megjuvreme pravi ispituvanja dali ima tumor vo crniot drob(snimana mu e glavata imal odamna mal mozocen udar )nisto poveke. Dali vi pomognala kravatata,kolku vreme se nosi samo koga sedi i e vo dvizenje li? I dali i koja pernica vi pomognala. Ve molam koj znae neka odgovori
Jas ja imam i ja nosam i mnogu mi pomaga,isto imam vratna spondiloza i mi se vrti i golemi bolki vo vrat osobeno na promena na vremeto,da ja nosi pomaga..a dali mu predlozija nekoj lekarstva?
Lekarstva ne. Osven sto mu rekoa nee strasno do tolku,nosi sancova kravata mu rekoa,i mastovi koi mislis ti pomagaat tie. Jas planiram pernica da mu kupam,iskreno od mastovi nisto ne mu pomogna,se utepa od pienje apcinja za bolki. Imase i on vrtoglavici,bevme i na nevrolog nikoj nisto neznae da kaze.
Abe ne e strasno nie si znaeme,znaci boli vrat e omalaksuva od bolka i plus vrtoglavici kako na brod da sum ,epten grdo custvo mi stvara i panika,se mackam i jas so masti ama momentalno opusta i neznam drugo sto da se pravi..
Шанцовата кравата многу помага, но смее да ја носи само неколку часа во текот на денот, ако ја носи подолго ќе ги ослаби вратните мускули дополнително.